ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
הטלת תוכונים מס שאלות
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
הטלת תוכונים מס שאלות
היום העברתי את הכלובים למקום אחר ופתאום אני מסתכל לתא(בלי לפתוח אותו כי הוא חיצוני) ורואה שם ביצה הנקבה ישר החזירה אותה אל מתחתיה והמשיכה לדגור יש לי מס שאלות:
יכול להיות שמהלחץ של המעבר היא תנטוש את הביצים?
יש סיכוי שימותו גוזלים בגלל הקור?(זו לא הטלה ראשונה של תוכונים אצלי אבל הקודמת הייתה בקיץ)
עכשיו שזה סבב שני של הזכר יש יותר סיכוי השרדות?(זה אותו זכר מהסבב הקודם אבל נקבה אחרת)
יש אפשרות לשער לפני כמה זמן היא הטילה(היא בתא כבר כמה ימים אבל אין לי מושג לפני כמה זמן היא הטילה)?
בשבוע האחרון היא נכנסה לתא ושהיא יצאה היא הייתה עם ביב נפוח ונשימה כבדה (אבל מסוגלת לעוף אז זו לא ביצה כלואה) יש קשר בין הנשימה הכבדה להטלה?
יכול להיות שמהלחץ של המעבר היא תנטוש את הביצים?
יש סיכוי שימותו גוזלים בגלל הקור?(זו לא הטלה ראשונה של תוכונים אצלי אבל הקודמת הייתה בקיץ)
עכשיו שזה סבב שני של הזכר יש יותר סיכוי השרדות?(זה אותו זכר מהסבב הקודם אבל נקבה אחרת)
יש אפשרות לשער לפני כמה זמן היא הטילה(היא בתא כבר כמה ימים אבל אין לי מושג לפני כמה זמן היא הטילה)?
בשבוע האחרון היא נכנסה לתא ושהיא יצאה היא הייתה עם ביב נפוח ונשימה כבדה (אבל מסוגלת לעוף אז זו לא ביצה כלואה) יש קשר בין הנשימה הכבדה להטלה?

Re: הטלת תוכונים מס שאלות
*אם התוכונית הטילה והיא דוגרת היא לא תנטוש.היא עלולה לנטוש בגלל הפרעות מרובות .
*אם תמגן את הכלוב והאם תחמם הגוזלים ישרדו. אם הכלוב חיצוני תעטוף את הכלוב בנילון ותשאיר רק את החזית פתוחה, בימים ממש קרים ובלילה עדיף לסגור גם את החזית ובבוקר לפתוח מעט.
*אם אתה גם באיזור ממש קר אתה יכול לעטוף את תא ההטלה החיצוני במגבת ואז לכסות עם ניילון, זה יכול להועיל מעט לשמירת החום.
*סיכויי ההישרדות תלויים בהורים בעיקר אך לא רק, אם הגוזלים חלשים או סובלים מפגם גנטי כלשהוא הסיכוי שלהם נמוך יותר.
בדרך כלל אין בעייה ועם תזונה טובה גוזלים שורדים.
*אם יש ביצה אחת בלבד אז כנראה שמדובר ביום יומיים שעברו מההטלה.
*ההטלה כרוכה במאמץ לא מועט, לכן יתכן שהנקבה תנשום בכבדות תהיה פחות פעילהוכו'. אם היא הטילה ולא מראה סימני חולשה כעט נראה שהכל בסדר.
*אם תמגן את הכלוב והאם תחמם הגוזלים ישרדו. אם הכלוב חיצוני תעטוף את הכלוב בנילון ותשאיר רק את החזית פתוחה, בימים ממש קרים ובלילה עדיף לסגור גם את החזית ובבוקר לפתוח מעט.
*אם אתה גם באיזור ממש קר אתה יכול לעטוף את תא ההטלה החיצוני במגבת ואז לכסות עם ניילון, זה יכול להועיל מעט לשמירת החום.
*סיכויי ההישרדות תלויים בהורים בעיקר אך לא רק, אם הגוזלים חלשים או סובלים מפגם גנטי כלשהוא הסיכוי שלהם נמוך יותר.
בדרך כלל אין בעייה ועם תזונה טובה גוזלים שורדים.
*אם יש ביצה אחת בלבד אז כנראה שמדובר ביום יומיים שעברו מההטלה.
*ההטלה כרוכה במאמץ לא מועט, לכן יתכן שהנקבה תנשום בכבדות תהיה פחות פעילהוכו'. אם היא הטילה ולא מראה סימני חולשה כעט נראה שהכל בסדר.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אין לי מושג כמה ביצים יש מכיוון שאני לא יכול לפתוח את התא הטלה במקרה ראיתי מבחוץ ביצה אחת אני משער שיש עוד ביצה אחת לפחות בתא כי שהביצה ההיא התגלגה היא לא זזה אלה גילגלה אותה מתחתיה לפי דעתי כי היא דגרה על עוד ביצה אחת לפחות בתא היא עדין נושמת כבד ולא כל כך פעילה(היא דוגרת על ביצה בתא והיא יוצאת פעם ביום) אבל שהיא יוצאת היא עפה ופעילה
אני לא גר במקום קר (אשקלון) ובמקום שהם נמצאים מזג האוויר יחסית בסדר
אני לא גר במקום קר (אשקלון) ובמקום שהם נמצאים מזג האוויר יחסית בסדר

אפשר להעריך רק לפי כמות הביצים , אין דרך אחרת להעריך.
אם היא מתפקדת כשהיא יוצאת החוצה והכל בסדר אין סיבה לדאגה. הנשימות שאתה רואה כשאתה פותח את תא ההטלה יכולים לנבוע מלחץ של האם .
אם היא מתפקדת כשהיא יוצאת החוצה והכל בסדר אין סיבה לדאגה. הנשימות שאתה רואה כשאתה פותח את תא ההטלה יכולים לנבוע מלחץ של האם .
-
NATANCOHEN
- בקיעה

אני לא יכול לפתוח את התא ואני מעדיף שככה מחוץ לתא היא תפקדת בצורה תקינה אפה בכלוב מואכלת על ידי הזכר וחוזרת פנימה
ויש לי עוד כמה שאלות:
בהטלה הקודמת שהייתה לתוכונים אצלי הנקבה לא הייתה יוצאת כמעט מהתא אולי פעמיים ביום והיא יוצאת יותר מהתא(לא אותה נקבה) זה יכול לפגוע בסיכוי בקיעה?
בהטלה הקודמת היו לי שתי תוכונים עם בעיות גנטיות אחד בגיל שבועיים וחצי היה מנוצה באופן מלא וגם היה יותר גדול מאבא שלו ולא ניסה לצאת מהתא אף פעם גוזל אחר בגיל שבועיים לא הייתה לו אפילו נוצה אחת על הגוף והשלישי היה תקין אך שבר את הרגל ומת מאותה הטלה לא שרד אף גוזל אבל הפעם מדובר בנקבה אחרת אבל אותו זכר היא גם בהטלה הזאת יצא גוזלים עם בעיות זה אומר שלזכר יש בעיה גנטית?
ויש לי עוד כמה שאלות:
בהטלה הקודמת שהייתה לתוכונים אצלי הנקבה לא הייתה יוצאת כמעט מהתא אולי פעמיים ביום והיא יוצאת יותר מהתא(לא אותה נקבה) זה יכול לפגוע בסיכוי בקיעה?
בהטלה הקודמת היו לי שתי תוכונים עם בעיות גנטיות אחד בגיל שבועיים וחצי היה מנוצה באופן מלא וגם היה יותר גדול מאבא שלו ולא ניסה לצאת מהתא אף פעם גוזל אחר בגיל שבועיים לא הייתה לו אפילו נוצה אחת על הגוף והשלישי היה תקין אך שבר את הרגל ומת מאותה הטלה לא שרד אף גוזל אבל הפעם מדובר בנקבה אחרת אבל אותו זכר היא גם בהטלה הזאת יצא גוזלים עם בעיות זה אומר שלזכר יש בעיה גנטית?

איזה בעיות?אתה יכול לפרט? זה שהגוזל לא רצה לצאת מהתא או לא הרגיש מוכן זו לא בעייה גנטית, זה שגוזל אחר שבר את הרגל זו בטח לא בעייה גנטית. זה שלתוכי לא היה מספיק ניצוי לא מעיד רק על בעייה גנטית ויכול להיגרם גם מתזונה לקויה ועוד.
לכן חשוב שתציין מה בעינך בעייה גנטית, מה אתה רואה שמביא אותך לחשוב שיש בעייה גנטית?
לכן חשוב שתציין מה בעינך בעייה גנטית, מה אתה רואה שמביא אותך לחשוב שיש בעייה גנטית?
-
NATANCOHEN
- בקיעה

הראשון לא רק לא יצא מהתא הוא כמעט ולא זז רק מתי שההורים שלו האכילו אותו וגם גדל בקצב כפול ממה שאמור להיות(בחיים לא ראיתי תוכון חצי אנגלי בגיל שבועיים וחצי שבגודל של אבא שלו)והוא גם סבל מבעיות נשימה הגוזל שהיה בן שבועיים לא רק היה חסר ניצוי אלה כמעט ולא גדל מאז הבקיעה (לא רק ניצוי אלה גם גודל פיזי) ומת מוות פתאומי והשלישי ששבר רגל מנפילה מגובה נמוך למרות שכבר התחיל ללמוד עוף מה שמעיד על עצמות חלשות כמו כן אבא שלו היה חצי אנגלי והוא היה יותר קטן מאמא שלו(תוכונית אוסטרלית שהיא בעצמה הייתה קטנה מהממוצע)

לא הבנתי מהשאלה שלך האם כבר יצאו לך שוב גוזלים עם בעיות או שאתה שואל אם יצאו גוזלים בעתיד עם בעיות?
-
NATANCOHEN
- בקיעה

יצאו לי שתיים עם בעיות נשימה ואחד עם בעיית גדילה בעבר ואני שואל אם יצאו בעתיד (לאחר שהביצים יבקעו)גוזלים עם בעיות גדילה ונשימה או שלא מאחר שהחלפתי את הנקבה אני רוצה גם לציין שגם לאותה נקבה קודמת היו את אותם הבעיות של הגוזלים היא הייתה מעוד קטנה חסרת יכולת תעופה ועם בעיות בנישמה לסירוגין מה שמעלה את הסיכוי שהבעיה אם ממנה אבל בכל זאת אם הבעיה אכן הייתה אכן באה ממנה הגוזל ששבר את הרגל לא היה אמור להיות מסוגל לעוף הפעם יש נקבה שהכל נראה תקין אצלה ולכן השאלה שלי היא אם יצאו גוזלים אם בעיות גם הפעם אז הבעיה מהזכר ?

לדעתי הסיכוי קטן אם מדובר בבעיה גנטית.
מעבר לזה תופעות שנראות כבעייה גנטית בגוזלים יכולות להיגרם מסיבה של תנאי מחייה לא הולמים ותזנוה שאינה מלאה.
כדי לשלול בעייה גנטית צריך ראשית לבצע פעולות שיש לנו שליטה עליהם כגון:
שמירה על ניקיון הכלוב וניקוי יום יומי.
החלפת מים בתדירות גבוהה. מומלץ פעם ביום לנקות ולשים מים טריים.
תזונה מלאה הכוללת:
תערובת זרעים מגוונת וטרייה עדיף תערובת שמכילה אחוז מסויים של כופתיות וכופתיות ירק, פעמיים שלוש בשבוע לתת תוספת של ירק ופרי, להוסיף השרייה פעמיים שלוש בשבוע, לדאוג לכך שיהיה סידן נגיש בכלוב לאורך כל השנה. לתת תוספת של מזון ביצים איכותי ובמיוחד לקראת העונה ובהמשך כשיש גוזלים.
לאפשר לתוכים כלוב מספיק רחב כדי שיוכלו לפחות לעוף ממקל עמידה למשנהו .
מעבר לזה תופעות שנראות כבעייה גנטית בגוזלים יכולות להיגרם מסיבה של תנאי מחייה לא הולמים ותזנוה שאינה מלאה.
כדי לשלול בעייה גנטית צריך ראשית לבצע פעולות שיש לנו שליטה עליהם כגון:
שמירה על ניקיון הכלוב וניקוי יום יומי.
החלפת מים בתדירות גבוהה. מומלץ פעם ביום לנקות ולשים מים טריים.
תזונה מלאה הכוללת:
תערובת זרעים מגוונת וטרייה עדיף תערובת שמכילה אחוז מסויים של כופתיות וכופתיות ירק, פעמיים שלוש בשבוע לתת תוספת של ירק ופרי, להוסיף השרייה פעמיים שלוש בשבוע, לדאוג לכך שיהיה סידן נגיש בכלוב לאורך כל השנה. לתת תוספת של מזון ביצים איכותי ובמיוחד לקראת העונה ובהמשך כשיש גוזלים.
לאפשר לתוכים כלוב מספיק רחב כדי שיוכלו לפחות לעוף ממקל עמידה למשנהו .