ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
מנהל: מפקחים
-
NATANCOHEN
- בקיעה

- שם פרטי:: נתן
Re: זוג תוכונים ברח ונטש את הגוזלים
טעות בכתיבה הפתח של החדר הם לא התעופפו הם יצאו מהתא לטייל ברגל בחדר גם זה שעף לא בדיוק עף הוא רק קופץ הנשימה שלו מתחילה להסתדר אני מקווה שהוא התאושש וזה רק מצב של קיפאון גוזלים אני עשיתי חיפוש בגוגל והוא עונה על כל המאפיינים של קיפאון גוזלים ואני מקווה שהחימום יעזור לו

הבנתי...
לא יודעת, לפי התאור זה נשמע כאילו התוכי ספג פגיעה מהנפילה.
אל תיגע בו או תזיז אותו יותר מדי, תניח אותו בכלוב או קופסה עם מנורה ליד שיהיה לו חמים.
תנסה לקרב אליו דייסה במזרק ותראה אם הוא מראה סימנים שהוא מעוניין לאכול. אם כן - תאכיל, אם לא - אל תאכיל
מקווה שהוא יהיה בסדר.
לא יודעת, לפי התאור זה נשמע כאילו התוכי ספג פגיעה מהנפילה.
אל תיגע בו או תזיז אותו יותר מדי, תניח אותו בכלוב או קופסה עם מנורה ליד שיהיה לו חמים.
תנסה לקרב אליו דייסה במזרק ותראה אם הוא מראה סימנים שהוא מעוניין לאכול. אם כן - תאכיל, אם לא - אל תאכיל
מקווה שהוא יהיה בסדר.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

הוא פתח לאחותי מקור אבל הוא ירק את הכל החוצה כאילו לא ירק פשוט לא בלע כלום
שוב התא רחוק מאוד מהדלת ואם הוא היה חוטףמכה מהנפילה הוא לא היה מגיע לשם בכלל התא לא נמצא בגובה אח שלו נרדם לי על היד אני פוחד שגם לא יש חולשה כי הוא בד"כ לא מרבה לישון אם הוא לא היה בוכה כל פעם שאני מלטף אותו הייתה לי סיבה אמיתית לדאוג גם לגביו יש עוד אפשרות שהוא פשוט חולה הוא חלש מאתמול הוא כבר יומיים מוציא ראש מהתא ואתמול הוא לא עשה את זה בכלל אתמול הוא רק ישן
שוב התא רחוק מאוד מהדלת ואם הוא היה חוטףמכה מהנפילה הוא לא היה מגיע לשם בכלל התא לא נמצא בגובה אח שלו נרדם לי על היד אני פוחד שגם לא יש חולשה כי הוא בד"כ לא מרבה לישון אם הוא לא היה בוכה כל פעם שאני מלטף אותו הייתה לי סיבה אמיתית לדאוג גם לגביו יש עוד אפשרות שהוא פשוט חולה הוא חלש מאתמול הוא כבר יומיים מוציא ראש מהתא ואתמול הוא לא עשה את זה בכלל אתמול הוא רק ישן

-
NATANCOHEN
- בקיעה

מצער לשמוע.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

לגוזל שנשאר יש רק הגדרה אחת והיא מטורף אני לא יכול להניח אותו בצד לרגע שאני מאכיל אותו כי הוא מנסה לקפוץ מכל מקום וגם שמתי את התא בתוך כלוב והוא לא נשאר בתא לרגע עכשיו הוא נכנס לתא מים ונפל משם לריצפה התוצאה גוזל מלא בגרעינים הוא מנסה לטפס למעלה אבל הקונסי לכלוך גדולים מידי בשבילו הוא כל היום מנסה לעוף אבל הוא עוד לא בניצוי מלא למרות שהכנפיים כבר מנוצות עכשיו אני יודע בוודאות שמשהו בגוזל בהטלה הקודמת לא היה בסדר הגוזל שיש עכשיו נופל מגבהים הרבה יותר גבוהים ובעזרת שימוש בכנפים לא קורה לו כלום בפעם הקודמת שגוזל נפל מגובה נמוך יותר הוא שבר רגל וזה מסתדר אבל זה לא יכול להימשך ככה הוא מתלכלך בכלוב בלי סוף נרטב נדבקים אליו גרעינים הוא אוכל גרעינים לא מקולפים( הוא רק בן שלושה שבועות הוא רחוק מגמילה) מה אני יכול לעשות הגוזל מנסה להקדים את המאוחר אבל מבחינה פיזית הוא עוד לא מוכן מה אפשר לעשות???

למה הוא יכול לעוף מחוץ לכלוב? אתה לא אמור לאפשר לו ליפול מהגבהים או בכלל. סגור אות בכלוב שלא יוכל לצאת ממנו.
אי אפשר למנוע מהתוכי להתלכלכך . תנקה אותו פשוט או שתדאג שכלי המים יכיל מעט מים כך שלא כל גופו ירטב.
לגבי אכילת זרעים ללא קילופם זה טבעי ובהתחלה ככה אוכלים הגוזלים עד שהם לומדים לקלף את הקליפה. לא יקרה לו כלום.
אי אפשר למנוע מהתוכי להתלכלכך . תנקה אותו פשוט או שתדאג שכלי המים יכיל מעט מים כך שלא כל גופו ירטב.
לגבי אכילת זרעים ללא קילופם זה טבעי ובהתחלה ככה אוכלים הגוזלים עד שהם לומדים לקלף את הקליפה. לא יקרה לו כלום.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

הוא לא עף מחוץ לכלוב אני לא נותן לו אני מדבר שהוא נופל מגובה בתוך הכלוב כי הכלוב גבוה יחסית מהתא לרצפה יש מרחק לא קטן והוא לא היחידי בכלוב הזה הוא עם הקוקטילית שלי שלא כל כך מחבבת אותו והוא מנסה להתקרב אליה וזה בעיה הוא עף רק בתוך הכלוב שאני מוציא אותו להאכיל אני לא יכול לעזוב אותו אפילו לרגע כי הוא ישר בורח ומנסה לקפוץ תמיד אני תופס אותו לפני שהוא עושה את זה הוא רק בן שלושה שבועות למה הוא כבר עכשיו מנסה לאכול מוצק??? לזנב שלו יש צבע ירוק בגוון מיוחד שלא ראיתי קודם בתוכונים זה יכול להיעלם אחרי החלפה???? הוא כרגע חולק כלוב עם הקוקטילית למרות שהכלוב אמור להיות רק שלו ולקוקטילית יש כלוב נפרד משלה הכנסתי אותה לכלוב הזה איתו בגלל הקור כי אני לא יכול להכניס את 2 הכלובים לתוך הבית למה הוא מנסה לעוף כבר (צעיר מידי לזה והזנב שלו עדין קצר)?למה הוא כבר מנסה לטפס על הסורגים בגיל כזה מוקדם? הוא מאבד את המרץ רק אחרי ארוחה וגם זה רק לשעה ואז הוא שוב היפר אקטיבי . הוא יהיה ככה היפר אקטיבי גם אחרי הגמילה?

אז אולי תוריד את התא לריצפה? זה שהוא עם הקוקטילית זה לא בריא כי הוא בטח מטפס ומפריע לה.
בגיל הזה הוא יכול להתחיל לאכול מוצק. תוכונים נחשבים לתוכים פעילים לעומת הקוקטילים.
בדרך כלל צבע הנוצות נשאר ויכול להתבהר או להתכהה מעט.
בגיל הזה הוא יכול להתחיל לאכול מוצק. תוכונים נחשבים לתוכים פעילים לעומת הקוקטילים.
בדרך כלל צבע הנוצות נשאר ויכול להתבהר או להתכהה מעט.
-
NATANCOHEN
- בקיעה

חזרתי מאירוע והגוזל לא מסוגל לעמוד על רגל ימין בוכה מכאבים בתא וכל נגיעה הוא צועק האכלתי אותו אבל הוא עדיין צועק הוא עומד בקושי ונופל אני ממש פוחד עליו הוא מצליח לעמוד עליה בקושי מה אני יכול לעשות זה דחוף אין אף וטרינר עכשיו ואני פוחד כי הוא מתחיל להגיע למצב של אחיו לפני שהוא מת אני לא בטוחו שזה רק מהרגל אני חושב שהוא גוסס מהקור