ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלוב לתוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: כלוב לתוכונים

שליחה על ידי eli_lea »

5553 כתב:חברה מה אתם מבאסים את הבחור ? הוא קנה וכבר בנו לו לפי מה שהוא ביקש ........... ( הוא לא יכל להחזיר את הגלגל אחורה )
זה שיש גב מפח וגג מפח אז יש מפח לא קרא כלום קצת יתחמם ( אפשר לפתור את הבעיה עם גגון טוב מאיזרכורית ( או איך שלא קוראים לזה - זה חומר טוב וזול ) או לפתור את זה עם גגון מפלסטיק חצי שקוף .....
.

מה זה "מבאסים"? מאיפה אתה מביא את זה? אולי אחרים ירצו לבנות כלובים וההערות יהיו להם לעזר? אולי החבר יחליט לבצע שינויים בכלוב? אז בבקשה תשאיר לפותח הדיון את האפשרות לקבל את ההערות שלנו או לא .

לגבי כמות התוכונים. החישוב הוא שלכל זוג יהיה שטח ריצפה של 40X40 ס"מ על פי החישוב הכלוב יכול לאכלס בצורה טובה 12 זוגות כאשר לגוזלים הוא יצטרך למצוא סידור ברגע שיהיו עצמאים. תחשוב שאם 8 זוגות מתוך ה 12 יתרבו מדובר בממוצע של 40 תוכים נוספים לסבב. כשמתכננים כלוב צריך לקחת בחשבון את הגידול הטבעי ולהיות מוכנים לזה.
לכן שירלי צודקת בהחלט בקביעה שלה שהכלוב מתאים ל 10 זוגות בהנחה שחלק מהגוזלים לא ימכר מיד וחלק ישהה עם ההורים בכלוב.
matan_175
גוזל
גוזל
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי matan_175 »

אלי בכלוב שיש בו ריבוי הנקבות בתאים כל היום ( רוב היום ) הזכרים נשארים בחוץ ועוזרים מידי פעם כך זה אצל תוכונים .
מניסיון של שנים ......
לפי דעתי 15 זוגות .... מדובר בכלוב ריבוי ( לא כל התוכים היו כל היום בחוץ נקבה שדוגרת \ מאכילה גוזלים היא כמעת כל היום בתא הטלה .
איזה חישוב עשיתה אלי לפי גודל ריצפה ? בווילר כזה התוכים כל הזמן משנים מקום פעם על הרצפה פעם על המקלות פעם בתאים ...
בקיצור זאת דעתי .
ddolev
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ddolev »

טוב אז את האמת זרקתי סכום אמצעי כדי לראות תכלס מה יגידו..
הכלוב עלה לי 480 שקל אני קניתי את החומרים, חבר שלי בא והרכבנו הכל.
אין ריתוכים ככה שהכלוב נתון לשינויים והגדלות.
בעניין הגגון הם נמצאים במרפסת גג ככה שהם חשופים תמיד לשמש אז לא יכלתי להשים רשת.. אני ישים חומר מבודד על מנת להוריד מהחום, מה שגם הרוב רשת ככה שהמקום עצמו לא יתחמם בצורה שיכולה לפגוע.
שמתי פה מאחורה כדי שהלשלשת שלהם לא תעוף לקיר משטום שהקיר שם מצופה ולא ניתן לניקוי.
ובעניין בתי האטלה יש לי מספיק מקום בלי לגעת בפך.
יש לי 4 זוגות וזה מה שאני ישאיר שם מהצאצאים שלהם בע"ה אני יגדיל אוכלוסית הכלוב.
תטודה רבה לכם!
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אחלה בנייהתמונה

לגבי הגוזלים רק תדע שעדיף לא להשאיר גוזלים לצמיתות באותו כלוב עם ההורים כיוון שאין דרך למנוע זיוג ביניהם,
ואז יבקעו להם צאצאים חלשים עם בעיות גנטיות שונות.
ddolev
ביצה
ביצה

שליחה על ידי ddolev »

האמת שאני וזה שעזר לי תכננו לשמור את הגוזלים בכלוב בנפרד לחכות שיגדלו לסדר ביננו את הזוגות למניעת אחים ואז למכור את כל מה שיש לנו ולהתחיל דורות חדשים ובריאים.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”