ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נקבת ג'אקו לא מדברת? רק 1 מתוך 4 תוכים מסוג ג'אקו מדברים?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

נקבת ג'אקו לא מדברת? רק 1 מתוך 4 תוכים מסוג ג'אקו מדברים?

שליחה על ידי eli_lea »

בתקופה האחרונה פונים אלי בשאלות כתוצאה מקריאה באתרים שונים לגבי כושר הדיבור של נקבות הג'אקו. על אף שאני חוזר ואומר שאין הבדל שואלים אותי שוב ושוב האם אני בטוח. אז כן, אני בטוח ואני יכול להעיד על רמת דיבור גבוהה של שני המינים מתוך מעקב לאורך שנים אחר הגוזלים שלי.
למי שסקפטי בנוגע לרמת דיבור של נקבה מוזמן לראות את הסירטונים של מיקה שבהם רואים מעט ממה שהיא באמת מחקה ומדברת:
Re: מה אנחנו מגדלים/גידלנו

בנוגע לכושר הדיבור של הגאקו. רוב רובם של התוכים ידברו .התוכי היחיד שנודע לי שמאחר בדיבור מבין התוכים שמסרתי זהו התוכי שמכרתי לרבקה (למי שמכיר מהמפגש שהיה כשהגיע עימו) ולפני חודש וחצי התבשרתי על כך שהחל לדבר - גיל שנה ושלושה ארבעה חודשים בקירוב.
רוב התוכים אצלי התחילו לדבר בשלבים מוקדמים בסביבות חמישה חודשים עד גיל 8 חודשים .

למי שמתעקש על כך שקרא ונאמר לו שתוכי ג'אקו לא יתחיל לדבר לפני גיל שנה עד שנה וחצי אני מפנה לסירטון של
גוזל אצלי שהתחיל לדבר בגיל שלושה חודשים ואפשר לראות בסירטון הבא:

באתרים שונים יש מידע שלא תמיד מדוייק בלשון המעטה. לרוב המידע הינו על פי שמועות ולא על פי מקורות מהימנים. לכן יש להתייחס לכל שמועה כזאת בעירבון מוגבל ולמצוא את המקומות המתאימים לקבלת מידע.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: נקבת ג'אקו לא מדברת? רק 1 מתוך 4 תוכים מסוג ג'אקו מדברים

שליחה על ידי שירלי87 »

כל הקביעות האלה לגבי דיבור, רעש, התנהגות.. אין להן ערך כי לכל תוכי מאותה משפחה/תת משפחה יש את אותה יכולת
וההתנהגות שלו תלויה אך ורק בהחתמה, במגדל ובסביבה

מי שאומר שסנגל ומאיירס שונים מבחינת דיבור או התנהגות לדעתי טועה ובגדול,
מי שאומר שעדיף אמזונה עם צבע כחול על הראש במקום אמזונה עם צבע צהוב, גם הוא טועה כי אין הבדל.. רק בצבע אולי וקצת בגודל

ההבדל בעוצמת הקול משתנה בהתאם לגודל התוכי. לתוכון מן הסתם יש קול חלש יותר משל סנגל, וסנגל לא יצעק חזק כמו ארה

נכון, יש תוכים שנוטים להיות "חפרנים" או רועשים בלי קשר לסביבה, ולפעמים זה גם תלוי במין התוכי, לדוגמה תוכון או קוקטייל זכר
ותוכים ממשפחת הקוניורים, קקדו... אבל באופן כללי לסביבה שהתוכי גדל בה וליחס עם המגדל גם יש השפעה על הרעש שהתוכי יוצר.

בקיצור, די עם הסטיגמות
סנגל ביישן, אקלקטוס לא פעיל, ראש חום לא מדבר הרבה וכו'....
בטבע תוכים, כל תוכים, מתקשרים זה עם זה באמצעות הקול, אז לדעתי לרובם, אם לא לכולם, יש יכולת ללמוד מספר מילים ואפילו יותר,
אם המגדל ישקיע. ראיתי ציפור אהבה מדברת, קקדו מדבר, אמזונה, קוקטייל, תוכון , משפחת האפריקאים, ארה, קאייק, מה נשאר?
וכל התוכים נעים עשרות ומאות ק"מ מדי יום, במיוחד האקלקטוס, אז להגיד שהוא לא זז ולא פעיל?
בטח, בכלוב צפוף עם צעצוע אחד מסכן כמה כבר הוא יכול להיות פעיל?
צריך לספק לתוכי כלוב מרווח, שיהיה כמו חדר בשבילו ולא כמו צינוק, מומלץ לשים גם סטנד ליד הכלוב או בפינה אחרת בבית
שהתוכי יוכל "למתוח רגליים" ולשחק קצת, לטפס, לעשות פעילות גופנית, לטייל על השולחן או על הרצפה בהבגחה...

לדוד שלי היה מזמן ג'אקו, כשהייתי קטנה, ואני זוכרת שהוא היה בכלוב עגול וקטנצ'יק עם מקל אחד,
הוא יכל ללכת שני צעדים ימינה ושני צעדים שמאלה, זהו. ואכל גרעיני חמנייה.
וקבעו "התוכי לא עושה כלום" "תוכי לא פעיל", כנראה ממקרים כאלו נפוצו הסטיגמות על כל תוכי....

אחד התנסה והחליט שככה כל התוכים, או שיש תוכי ג'אקו שכן יכול להיות פעיל ולדבר, אבל יש ג'אקו שלא יכול כאילו זה בעייה מולדת..
ממש שטויות...
adir567
ביצה
ביצה

שליחה על ידי adir567 »

אלי
הג'אקו שלי בת שנה בדיוק עוד 3 ימים והיא לא מדברת ...
חוץ מלהגיד "קוקו" פעם ב...
מדברים איתה כל היום והיא נמצאת בסביבה מאוד פעילה.
אין מצב שאין מישהו בבית שלא מעסיק אותה ועדין היא איננה מדברת...
מה אפשר לעשות?
יש מצב שהיא תתחיל לדבר בזמן הקרוב? או שלפי הגיל שלה לא נראה שהיא תדבר כלל?
יריו
גוזל
גוזל

שליחה על ידי יריו »

כל תוכי יכול לדבר אבל הכל תלוי בהשקעה של המגדל שלו עם תוכי יושב בכלוב קטן ומוזנח שלא דיברו אליו בחיים הוא לא יכול לדבר גם עם זה גאקו..אמרו שקוקוטייל לא יכול לדבר אבל לימדתי את שלי.
אני מאמין שכל תוכי יכול לדבר תמונה
תמונה
התוכי של יריו (:
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הנה התוכי שלך מדבר, אם הוא אומר "קוקו" אז הוא מדבר תמונה
מה זה "קוקו"? זה השם שלו?

אולי היא לא מרגישה צורך לתקשר? זה מזכיר לי שיחה עם קלינאית תקשורת שדיברה על ילד שכבר בן שנתיים שכמעט לא מדבר. היא מספרת שהאמא מכירה את הילד כל כך טוב שעוד לפני שהילד מבקש או מתבטא האמא כבר עושה ומביאה לו את מה שהוא רוצה.
למה אני מספר לך את זה? כדי שתבין שכדי שתוכי ידבר הוא צריך לרצות שתבין אותו.הוא צריך להתאמץ כדי להעביר לך את המסר בצורה שאתה רוצה בצורת דיבור ולא ע"י כך ששתכיר את דפוסי ההתנהגות ועל פיהם תבצע את רצונו. ולכן אתה צריך לגרום לו לנסות לתקשר עימך.
אני אתן לך דוגמא:
אם למשל התוכי נמצא בתוך הכלוב ורוצה לצאת מה הוא יעשה? יטפס על הדלת של הכלוב ישמיע קולות, יתלה על הרשת יזוז שמאלה וימינה. כל זאת כדי להעביר לך מסר שהוא רוצה לצאת. רוב המגדלים יבינו את התוכי ויוציאו אותו ע"י פתיחת הדלת.
מה קרה? התוכי העביר לך מסר ע"י תנועות הגוף וע"י צורת התנהגות ולא בדיבור. אתה הבנת אותו ומילאת את רוצונו. מבחינתו הכל בסדר. העביר לך את המסר כיצד הוא מרגיש ואתה הבנת.

מה קורה כשתוכי רוצה לצאת מהכלוב ואתה אומר "רגע, הוא רוצה לצאת אז למה שלא יגיד לי"?
עכשיו כשהתוכי נמצא בכלוב ומעביר לך מסר שהוא רוצה מאוד לצאת אל תוציא אותו ישר וקודם תתקשר עימו. תגיד לו "בוא" תסמן לו עם היד או תושיט את היד למנעול הכלוב אבל אל תפתח . שוב תגיד לו "בוא" "בוא" תן לו לקלוט את המילה היטב.
לאחר מספר פעמים תפתח את הדלת ותגיד בהתלהבות "בוא" כל הכבוד.
התוכי מקשר את המילה לפעולה.התוכי מתחיל להבין שכדי להשיג את מבוקשו הוא צריך להגיד את המילה"בוא" (או כל מילה שתבחר). כמובן שמה שכתבתי זו רק דוגמא ואפשר ורצוי להשתמש באותה שיטה בכל פעם שמתקשרים עם התוכי.

כדי להמחיש לך את דברי אתה יכול לראות בסירטון (וזה יעזור לך להבין) את התנהגות הגוזל אצלי. הרצון שלו לצאת מהכלוב ולבוא אלי והרצון שלו להעביר לי את המסר הם שגרמו לו להגיד את מילת המפתח שפותחת את הדלת.
חשוב מאוד לעודד בהתלהבות כשתוכי מתחיל לדבר. זה צריך להיות אירוע משמעותי ואתה חייב להעביר לו את המסר שהוא עושה דבר נפלא ומאוד משמח.

התוכי שלך ללא ספק ידבר ויעשיר את אוצר המילים שלו.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

בוקר טוב לכולם וחג שמח
רצתי לציין כי גם מיקה שלי עדין לא מדברת בכלל אפילו לא קוקו או משהוא דומה היא שורקת רק ואם משהוא יגיד לי שאני לא מתיחסת אלה זה לא נכון היא חלק בלתי נפרד מהבית וכול היום אנחנו מדברים איתה גם הילדים וגם אני ובעלי וכמו לילד קטן והיא זוכה ליחס מכולנו וגם נסינו את השיטה של אלי אבל היא בשלה היא היום שנה וחודש אבל לא איבדנו תקווה יש לחבר של בעלי תוכי שהתחיל לדבר בגיל שנה ו6 חודש אני ישמח לקבל עוד עצות
ולגבי תוכי שמדבר בגיל 3 חודשים ממש כייף למי שהתמזל מזלו אנחנו ממש מחכים לה שתתחיל לדבר
בכל אופן אני יעדכן ברגע שהיא תתחיל לדבר
סתוית
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי סתוית, כתבתי מעל התגובה שלך תגובה בנושא הדיבור. תנסי ליישם את הדברים שכתבתי.אני בטוח שנותנים לה יחס ומדברים עימה המון אבל תנסו ליצור עימה תקשורת בצורה שתדרבן אותה לדבר.אני בטוח שהיא תתחיל לדבר.
סתוית
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי סתוית »

אני מדברת אם מיקה כיאלו היא תינוקת בת שנה לכל פעולה כמו אם את רוצה ?או בואי תקחי ? אנחנו מקפידים להגיד לה בוקר טוב ,לילה טוב ולהתראות שאנחנו הולכים אני מקווה שהיא תחליט לדבר וגם אם יקח לה קצת זמן לא כל הילדים מדברים ישר חחחה כל אחד בקצב שלו
אנחנו אוהבים אותה גם כך אני מאמינה שזה יבוא אנחנו ממש אוהבים אותה היא פשוט מפונקת ולוקח לה זמן

נ.ב
מיקה ההיתה הבחירה הנכונה למשפחה שלי אנחנו מאושרים ממנה
תודה לך אלי
סתוית
סמל אישי של משתמש
דקל
ניצוי חלקי
ניצוי חלקי

שליחה על ידי דקל »

4007 כתב: נכון, יש תוכים שנוטים להיות "חפרנים" או רועשים בלי קשר לסביבה, ולפעמים זה גם תלוי במין התוכי, לדוגמה תוכון או קוקטייל זכר
ותוכים ממשפחת הקוניורים, קקדו... אבל באופן כללי לסביבה שהתוכי גדל בה וליחס עם המגדל גם יש השפעה על הרעש שהתוכי יוצר.

בקיצור, די עם הסטיגמות
סנגל ביישן, אקלקטוס לא פעיל, ראש חום לא מדבר הרבה וכו'....
בטבע תוכים, כל תוכים, מתקשרים זה עם זה באמצעות הקול, אז לדעתי לרובם, אם לא לכולם, יש יכולת ללמוד מספר מילים ואפילו יותר,
אם המגדל ישקיע. ראיתי ציפור אהבה מדברת, קקדו מדבר, אמזונה, קוקטייל, תוכון , משפחת האפריקאים, ארה, קאייק, מה נשאר?
וכל התוכים נעים עשרות ומאות ק"מ מדי יום, במיוחד האקלקטוס, אז להגיד שהוא לא זז ולא פעיל?
בטח, בכלוב צפוף עם צעצוע אחד מסכן כמה כבר הוא יכול להיות פעיל?
צריך לספק לתוכי כלוב מרווח, שיהיה כמו חדר בשבילו ולא כמו צינוק, מומלץ לשים גם סטנד ליד הכלוב או בפינה אחרת בבית
שהתוכי יוכל "למתוח רגליים" ולשחק קצת, לטפס, לעשות פעילות גופנית, לטייל על השולחן או על הרצפה בהבגחה...
מסכים איתך ב100%.
טוי,הקקדו שלי מדבר חופשי
כל היום "בוקר טוב" "מה קורה" "רובי" וכ'ו..
עושה כל מיני קולות של נשיקה..
ורובי,אומנם אין לה כלוב מי יודע מה ענק (A18) אבל היא די פעילה
כל היום עומדת על התקרה של הכלוב ומתחרפנת,יש ימים שהיא יותר פעילה מטוי.
גם היא בתור אקלקטוס נקבה,"שלא אמורה לדבר" מדברת ומדברת המון
"רובי" "תביא נשיקה" מה קורה" בוקר טוב" וכ'ו..
וכשהיא מחוץ לכלוב,יורדת מהכלוב לריצפה ומטיילת,מה שאף תוכי אצלי לא עושה.
הולכת לכלובים האחרים שנמצאים בקצה השני מהכלוב שלה ועולה עליהם.
קיצר הכל סטיגמות שה' יודע מי המציא אותן.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”