גזיזת ציפורניים לתוכים וציפורים:
- למען בריאות הציפורים והתוכים, צריכים לגזוז את ציפורניהם פעמיים בשנה או במידת הצורך כאשר הן ממש ארוכות.
- במקרים בהם הציפורניים לא ממש ארוכות ולתוכי יש סבלנות ניתן רק לשייף בפצירה או נייר שיוף.
- מומלץ להניח בכלוב ענפים טבעיים מחוספסים (עץ לימון מומלץ) הם עוזרים לשייף את הציפורן באופן טבעי.
- סכנות בציפורניים ארוכות: ציפורניים ארוכות מפריעות לבריאות הציפור, גורמות לאחיזה לא יציבה על המקל, ולגרימת חורים בביצים.
שבירה של הציפורן ודימום, קושי בטיפוס על הרשת, הרגל עלולה להיתפס ברשת בגלל הציפורניים.
ציפורניים ארוכות שזקוקות לטיפול:
- יש לאחוז בעדינות את הרגל, יש לתפוס כל אצבע בנפרד קרוב לציפורן ולגזוז את הקצה, לא קרוב לבשר.
אופן הגזיזה:
- כאשר גוזזים את הציפורניים יש להזהר על הווריד בתוך הציפורן.
מקום הגזיזה:
- פגיעה בווריד גורמת לדימום שנמשך מספר שניות.
- כאשר הדימום לא פוסק ניתן לעצרו ע"י אבקה לעצירת דימום או אבקת קרונפלור.
- במקרה שהדימום לא עצר הדבר יכול לגרום למצב של הלם ולמוות. יש דרך נוספת בטוחה לעצירת הדם ע"י צריבת הציפורן, לשם כך ניתן להשתמש בגפרור כבוי אבל חם.
צריבת הציפורן:
* דרוש ניסיון מסוים ע"מ לגזוז ציפורניים לתוכים וציפורים, אם לא בטוחים עדיף לגשת לוטרינר או מגדל מנוסה.
* הטיפול הנ"ל הוא טיפול שאני נוהג באופן אישי, והינו בגדר יעוץ בלבד!
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מדריך לגזיזת ציפורניים:
מנהל: מפקחים
Re: מדריך לגזיזת ציפורניים:
כל הכבוד על המדריך, בטוחה שיעזור 
אני רוצה לתקן לגביי השרטוט ומקום הגזירה. לפי השרטוט הגזירה קרובה מדי לאצבע, וכך יש סיכון של פגיעה בווריד וגרימת דימום ו/או זיהום.
בנוסף, הגזירה הזו לא משאירה הרבה ציפורן לתוכי/ציפור והוא יתקשה לעמוד על ענף ביציבות.
צריך לגזור בזווית של 90 מעלות, לגזור רק את השפיץ בעצם
ואם הציפורן ממש ארוכה, לגזור לפי הזווית, להשאיר לתוכי מספיק ציפורן לאחיזה
מצרפת תמונות לדוגמה
בעיות/סכנות נוספת בציפורניים ארוכות מדי - שבירה של הציפורן ודימום, קושי בטיפוס על הרשת, הרגל עלולה להיתפס ברשת בגלל הציפורניים
מומלץ לשים לתוכי ענפים טבעיים מחוספסים (עץ לימון מומלץ) הם עוזרים לשייף את הציפורן באופן טבעי
עריכה:
אני מוסיפה הסבר כדי למנוע בלבול.
באיור שבן העלה ובאיור שאני העלתי הווריד מופיע באורך שונה, תתייחסו לצורה של הציפורן עצמה ולא לווריד.
באיור שבן העלה מסומן שצריך לגזור בזווית קטנה, אומנם לכאורה רחוק מהווריד, אבל בפועל הווריד מגיע עד לשם,
ואם מסתכלים על הצורה הכללית רואים שתישאר ציפורן קצרה מדי.
באיור שהעלתי רואים בדיוק איפה צריך לגזור כדי שלא יהיה דימום ושתישאר ציפורן ארוכה מספיק כדי שהתוכי יוכל להיאחז.
והנה איור אחרון בתקווה שיבהיר את העניין -

אני רוצה לתקן לגביי השרטוט ומקום הגזירה. לפי השרטוט הגזירה קרובה מדי לאצבע, וכך יש סיכון של פגיעה בווריד וגרימת דימום ו/או זיהום.
בנוסף, הגזירה הזו לא משאירה הרבה ציפורן לתוכי/ציפור והוא יתקשה לעמוד על ענף ביציבות.
צריך לגזור בזווית של 90 מעלות, לגזור רק את השפיץ בעצם
ואם הציפורן ממש ארוכה, לגזור לפי הזווית, להשאיר לתוכי מספיק ציפורן לאחיזה
מצרפת תמונות לדוגמה
בעיות/סכנות נוספת בציפורניים ארוכות מדי - שבירה של הציפורן ודימום, קושי בטיפוס על הרשת, הרגל עלולה להיתפס ברשת בגלל הציפורניים
מומלץ לשים לתוכי ענפים טבעיים מחוספסים (עץ לימון מומלץ) הם עוזרים לשייף את הציפורן באופן טבעי
עריכה:
אני מוסיפה הסבר כדי למנוע בלבול.
באיור שבן העלה ובאיור שאני העלתי הווריד מופיע באורך שונה, תתייחסו לצורה של הציפורן עצמה ולא לווריד.
באיור שבן העלה מסומן שצריך לגזור בזווית קטנה, אומנם לכאורה רחוק מהווריד, אבל בפועל הווריד מגיע עד לשם,
ואם מסתכלים על הצורה הכללית רואים שתישאר ציפורן קצרה מדי.
באיור שהעלתי רואים בדיוק איפה צריך לגזור כדי שלא יהיה דימום ושתישאר ציפורן ארוכה מספיק כדי שהתוכי יוכל להיאחז.
והנה איור אחרון בתקווה שיבהיר את העניין -
Re: מדריך לגזיזת ציפורניים:
אני אוסיף רק שציפורניים ארוכות מידי עלולות לפגוע בתהליך הזיווג מאחר והזכר יתקשה באחיזה או שלנקבה הציפורניים יפריעו.
מדריך מצויין וכמו שציינת צריך להישמר ולהקפיד לא לפגוע בוריד.
מדריך מצויין וכמו שציינת צריך להישמר ולהקפיד לא לפגוע בוריד.