ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קצת עזרה עם גנטיקה בתוכונים
מנהל: מפקחים
-
peleg10000
- בקיעה

- שם פרטי:: יש כינוי
קצת עזרה עם גנטיקה בתוכונים
בשנה וחצי בערך שאני מגדל תוכונים לא הלך איתם כלום אך, לפני 4 חודשים בערך התחילו להוציא גוזלים ב"ה ולאט לאט זוג הספנגל שלי[ נקבה חזה תכול, זכר חזה אפור] שניהם לפי הבנתי מאיזה מאמרון סינגל פאקטור , הזוג הנ"ל הוציא סבב אחד[3 גוזלים] שהם כבר בוגרים וניתן לזהות את מינם, אך, בתא ישנם 4 גוזלים שמתוכם יצא לי אלבינו שלפי מה שהבנתי זה דאבל פאקטור, לשאלה : איזה צבע אשדך לו בשביל שיוציאו קרמינו??
בינתיים אני גם מוכר ירוקים בשביל לבודד להקה שלמה של ספנגל...
פלג (:
בינתיים אני גם מוכר ירוקים בשביל לבודד להקה שלמה של ספנגל...
פלג (:
Re: קצת עזרה עם גנטיקה בתוכונים
הנקבה שיש לך היא כחולה כנראה והזכר דאברל דארק פאקטור(לפי התיאור שלך)
אלבינו הוא ממש לא דאבל פאקטור, אלבינו מורכב מלוטינו וכחול/
כנראה שהזכר שיש לך נשא לוטינו ולכן יצאה אלבינו נקבה עכשיו אם אתה רוצה להוציא ממנה קרמינו אתה צריך להוסיף טורקיז במקום הכחול.
קרמינו מורכב מטורקיז ולוטינו.
אלבינו הוא ממש לא דאבל פאקטור, אלבינו מורכב מלוטינו וכחול/
כנראה שהזכר שיש לך נשא לוטינו ולכן יצאה אלבינו נקבה עכשיו אם אתה רוצה להוציא ממנה קרמינו אתה צריך להוסיף טורקיז במקום הכחול.
קרמינו מורכב מטורקיז ולוטינו.

"מי שמשחק באש,לא יתפלא אם נכווה"
-
peleg10000
- בקיעה

אביהו שלום, לא קראת את השורה הראשונה הם ספנגל אך החזה הוא בצבע תכלת אצל הנקבה ואפור בזכר ושניהם סינגל פאקטור..
כתוב גם במאמר הזה שאם יוצא אלבינו הוא לא יהיה בעל עיניים אדומות, זה משו שגם שמתי לב בגוזל
כתוב גם במאמר הזה שאם יוצא אלבינו הוא לא יהיה בעל עיניים אדומות, זה משו שגם שמתי לב בגוזל
-
peleg10000
- בקיעה

איזה מאמר קראת?
באתר הזה?
את מה שאני כתבתי?
תקשיב זה לא משנה אם הם ספנגל או לא.
גם לדרך ההופעה של ספנגל יש סינגל דארק ודאבל דארק.
המקרה שלך אם אני לא טועה(בעניין הספנגל) אז יש לך: זכר ספנגל כחול סינגל דארק, דאבל דארק פאקטור(הדאבל דארק הולך על הכחול מה שמכהה את הצבע עד אפור/שחור, והסינגל הולך לספנגל)
הנקבה היא ספנגל סינגל פאקטור כחולה
באתר הזה?
את מה שאני כתבתי?
תקשיב זה לא משנה אם הם ספנגל או לא.
גם לדרך ההופעה של ספנגל יש סינגל דארק ודאבל דארק.
המקרה שלך אם אני לא טועה(בעניין הספנגל) אז יש לך: זכר ספנגל כחול סינגל דארק, דאבל דארק פאקטור(הדאבל דארק הולך על הכחול מה שמכהה את הצבע עד אפור/שחור, והסינגל הולך לספנגל)
הנקבה היא ספנגל סינגל פאקטור כחולה

אתה בטוח שמה שיצא לך זה אלבינו? כלומר עם עניים אדומות?
כי רוב הסיכויים הם שהוא דאבל ספנגל פקטור שזה אומר שני גנים של ספאנגל מה שיוצר ציפור לבנה לגמרי או צהובה לגמרי אבל ההבדל בינה לבין לוטינו או אלבינו הוא שלציפור הזו אין עניים אדומות אלא שחורות
תבדוק שוב ותחזיר תשובה
כי רוב הסיכויים הם שהוא דאבל ספנגל פקטור שזה אומר שני גנים של ספאנגל מה שיוצר ציפור לבנה לגמרי או צהובה לגמרי אבל ההבדל בינה לבין לוטינו או אלבינו הוא שלציפור הזו אין עניים אדומות אלא שחורות
תבדוק שוב ותחזיר תשובה
-
peleg10000
- בקיעה

אביהו אחי אתה לא הבנת את השאלה חח מה אני אמור לשדך לאלבינו בשביל שיצאו גוזלים קרמינו??
כמו שנריה אמר כנראה שיצא לך ספנגל דאבל פאקטור, כי על שני ההורים יש גם ספנגל וגם כחול אם שני ההורים הם ספנגל סינגל פאקטור
חצי מהגוזלים יצאו ספנגל דאבל פאקטור כחול, מה שאומר ציפור לבנה עם עיניים שחורות
חצי מהגוזלים יצאו ספנגל דאבל פאקטור כחול, מה שאומר ציפור לבנה עם עיניים שחורות

-
peleg10000
- בקיעה

כן חשבתי שכבר רשמתי שהוא יצא עם עיניים רגילות [חחח] אבל שמשנה צבע העיניים בשביל קרמינו? העיקר זה הפיגמנט לא??
קרמינו הוא עם עיניים אדומות.
כמו שאמרתי כבר, קרמינו נוצר מטורקיז(לא כחול) ולוטינו.
אתה צריך לקחת זוג של זכר לוטינו ונקבה טורקיז כך יצאו לך נקבות לוטינו נשאיות טורקיז וזכרים רגילים נשאי טורקיז ולוטינו, תחבר בינהם ויצא קרמינו באחוז מסויים.
הבעיה שיש עם תוכונים שיש עליהם הרבה גנים כך שמזוג כזה יוצא גוזלים שאתה בכלל לא מצפה להם.
כמו שאמרתי כבר, קרמינו נוצר מטורקיז(לא כחול) ולוטינו.
אתה צריך לקחת זוג של זכר לוטינו ונקבה טורקיז כך יצאו לך נקבות לוטינו נשאיות טורקיז וזכרים רגילים נשאי טורקיז ולוטינו, תחבר בינהם ויצא קרמינו באחוז מסויים.
הבעיה שיש עם תוכונים שיש עליהם הרבה גנים כך שמזוג כזה יוצא גוזלים שאתה בכלל לא מצפה להם.