אז יש לי תוכי קוקטייל בן 4 חודשיים, ומהיום הראשון שהוא אצלי עד היום הוא לא נגע בפרי או ירק אחד, שאני שם לו דוגמא חתיכה של תפוח בכלוב הוא בורח לצד ולא מיתקרב עד שאני מוציא את זה...
רציתי לדעת אם תוכלו להסביר לי איך ליגרום לו לאכול פרות וירקות.
ויכול להיות לו משהו אם הוא לא אוכל פרות וירקות או לא?
ערב טוב, יוסי.
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
התוכי לא אוכלי פירות וירקות
מנהל: מפקחים
Re: התוכי לא אוכל פרות וירקות
מה הוא אוכל בדרך כלל?
תוכי שחי רק מתערובת זרעים ובמיוחד כשמדובר בתערובת שאינה עשירה במיוחד יכול לסבול מחוסרים תזונתיים. לכן חשוב מאוד להמשיך ולסות להרגילו למגוון מזונות במיוחד ירקות.
נסה לחתוך את הירקות והפירות לחתיכות קטנות יותר כדי שלא ירתע. אל תשים כמויות גדולות ובכל פעם תשים כמה חתיכות קטנות.
נסה לשחק עימו כשהוא עליך תוך כדי שאתה משחק עם ירק. אם אתה מחזיק חתיכת גזר למשל הסתר את הגזר בכף היד ותן לו רק את הקצה לטעום ממנו. נסה לעשות לו משחק תלוי שבנוי בחלקו מירקות הדגם בפניו כיצד אתה אוכל מהירקות כדי שיהיה בטוח שהמאכל טוב ולא מזיק.
תוכי שחי רק מתערובת זרעים ובמיוחד כשמדובר בתערובת שאינה עשירה במיוחד יכול לסבול מחוסרים תזונתיים. לכן חשוב מאוד להמשיך ולסות להרגילו למגוון מזונות במיוחד ירקות.
נסה לחתוך את הירקות והפירות לחתיכות קטנות יותר כדי שלא ירתע. אל תשים כמויות גדולות ובכל פעם תשים כמה חתיכות קטנות.
נסה לשחק עימו כשהוא עליך תוך כדי שאתה משחק עם ירק. אם אתה מחזיק חתיכת גזר למשל הסתר את הגזר בכף היד ותן לו רק את הקצה לטעום ממנו. נסה לעשות לו משחק תלוי שבנוי בחלקו מירקות הדגם בפניו כיצד אתה אוכל מהירקות כדי שיהיה בטוח שהמאכל טוב ולא מזיק.
Re: התוכי לא אוכלי פירות וירקות
תודה רבה על התשובה אני אנסה לעשות כפי שאמרתה לי, ד"א זה האוכל של התוכי שלי: Re: סוףף סוףףף קניתי תוכיי תרד קצת למטה בצד שמאל כי לא מצאתי תמונה טובה, אני פשוט לא יודע כ"כ את השם.
ועוד דבר, לדוגמא התוכי על הכתף שלי ואני שותה כוס מים וסתם או אוכל משהו הוא ישר בא ומנסה ליטעום, קרה לי ששתיתי מים והוא הכניס את הראש ושתה
לילה טוב.
ועוד דבר, לדוגמא התוכי על הכתף שלי ואני שותה כוס מים וסתם או אוכל משהו הוא ישר בא ומנסה ליטעום, קרה לי ששתיתי מים והוא הכניס את הראש ושתה
לילה טוב.
Re: התוכי לא אוכלי פירות וירקות
יש לך קוקטיל או לורי? אני רואה גרעינים ותערובת אבל גם אבקה. למה מיועדת האבקה? גרעינים כמובן זה מזון שאינו בריא והתערובת שבתמונה הינה תערובת דלה מאוד ולא מזינה. אתה יכול לראות את ההבדל בין תערובת שאנו משווקים לעומת התערובת בה אתה משתמש בתמונה הבאה:
תערובת קוקטיל
תערובת קוקטיל