חס וחלילה אני לא נעלבת, תודה שהגבת אני אשמח להגיב חזרה.
1.
אין כולסטרול במזון צמחי.
כולסטרול נמצא רק במוצרים מהחי (ביצים, בשר, גבינות) וזאת למה, כי הגוף מייצר את הכולסטרול בעצמו.
זה הכולסטרול ה"טוב" שיש לכל אחד מאיתנו. הכולסטרול ה"רע" זה כולסטרול שהגיע מיצור חי אחר.. או הפרשותיו.
למה הוא "רע"? כי הוא לא נוצר אצלנו, וכי הוא יוצר עודף. כלומר מלבד הכולסטרול הבריא שהגוף שלנו מייצר,
אנחנו מוסיפים לו עוד כולסטרול וממקור אחר, וזה מה שיוצר בעיה.
כיוון שגרעינים נוצרו מצמח ולא מבעל חיים, הם לא מכילים כולסטרול. תבדוק את זה אם אתה לא מאמין לי.
2. בטבע הם לא אוכלים רק גרעינים, הם אוכלים פירות, זרעים, ירקות.
באגוזים אומנם יש שומן, אבל הוא בריא, והוא לא גורם לסתימות עורקים, אלא ההיפך הוא גם מסייע בהורדת הכולטרול ה"רע".
הגורם העיקרי למחלות לב וכלי דם וסתימות זה שומן מהחי, ויש מספיק מחקרים שמוכיחים את זה.
שומן מהצומח טבעי כמו שהוא הוא בריא, כמובן ללא הפרזה. שומן מהחי הוא לא בריא, הוא מזיק, גם בכמות קטנה.
אגב ראיתי ושמעתי הרבה רופאים אומרים לאנשים עם בעיות לב "תפחיתו בבשר אדום וגבינות עתירות שומן"
לא ראיתי רופא אחד שאמר "תאכל פחות אגוזים"...
אני רוצה מאמר אחד או ציטוט של רופא אחד שאומר ששומן צמחי גורם לבעיות לב. אני בספק שתמצא אחד כזה.
*בכל זאת, האגוזים וגרעיני החמנייה הם צ'ופרים בלבד, ולא המלצתי בשום מקום לתת אותם כעיקר התזונה של התוכי.
זה צ'ופר, זה בריא וזה טעים ואין סיבה לא לפנק את התוכי עם הצ'ופרים האלה.
3. תקרא לזה איך שאתה רוצה, לפסטה לוקח יותר זמן להתעכל, וגם ללחם ייקח יותר זמן להתעכל מאשר אם התוכי יאכל פרי
או אפילו את השיבולת שועל כמו שהיא/לאחר השרייה.
מזון מעובד זה לא משהו שמתאים לתוכים. יש הבדל בין "יכול לאכול" לבין "צריך לאכול".
הפחמימה שיש בדגנים זו לא הפחמימה שיש בפרי. בפירות מתוקם (בננה, אפרסמון, מנגו) יש יותר פחמימות לעומת פירות אחרים,
אבל עדיין, אלה פחמימות פשוטות, הפרי מתפרק ומתעכל בזריזות והתוכי מקבל את האנרגיה והויטמינים "בלי מאמץ" ובלי "סתימות" בעיכול.
זה מקור מעולה לפחמימות.
4.
7478 כתב:התקיפה של מגדלים שכביכול "מתו להם כמה יונים" אינה במקום.
לא תקפתי מגדלים, ולא תקפתי את המגדל. זה לא "כביכול", זה עובדה, מתו לו יונים והוא בכה דמעות (בנאדם מבוגר)
בגלל מידע שגוי שנתנו לו. מכעיס אותי שמידע שגוי עובר מפה לאוזן, אם לא הייתי מבינה ויודעת שתוכים ועוגה לא הולכים ביחד,
אולי היה מת לי תוכי בגלל העצה שלו. מותר להביע דעה?
5.
7478 כתב:את אולי מנוסה ואולי גידלת תוכי ואולי 10. אבל כל זה לא הופך אותך ליודעת דבר,
בדיוק כמו שהורה שגידל 4 ילדים לתפארת לא מבין יותר מהורה שגידל 2.
מספר התוכים שגידלתי (שהוא מועט מאוד לדעתי) ממש לא הופך אותי ליודעת דבר, ולא טענתי טענות רק על בסיס הניסיון האישי שלי.
קראתי, למדתי, חקרתי והגעתי למסקנות.
בעבר גם אני הבאתי לתוכים ביצה קשה מעוכה, כי "יש בזה סידן וחלבונים" - ומי לא רוצה שהתוכי שלו יקבל סידן וחלבונים?
אח"כ הבנתי כמה שזה מיותר ואף מזיק והפסקתי לתת להם,
וטפו טפו לא ראיתי שהתוכים סובלים מחוסר סידן או חלבונים, כנראה רק מנעתי מהם בעיות בכבד.
סידן יש בירקות עלים ירוקים, ויש להם גם סבידה ליתר ביטחון.. חלבונים וויטמינים הם מקבלים מההשרייה, מהפירות ומהצ'ופרים.
ובכל מקרה תחשוב על זה, בטבע כמה הטלות יש? האם מישהו מספק להם סבידה או ויטמינים במים? ממש פלא שהם שרדו אלפי שנים..
האם בטבע מישהו נותן להם תרופות "משפרי פוריות"? טיפולים מונעים כלשהם?
לא צריך להיות וטרינר בשביל להבין דברים פשוטים, לפחות ככה אני רואה את הדברים.
אגב על במבה, אני מעלה דוגמה מלפני כמה חודשים היה כאן מישהו שהביא לקוקטיילים במבה והגוזלים שהם האכילו מתו.
הרבה אנשים נותנים לתוכי במבה והוא חי, אז מניחים שזה לא מזיק.
אבל הנה, זה מבחן המציאות, גוזל, שהתזונה שלו מכריעה את ההתפתחות שלו לא שרד על במבה. זה הרג את כולם.
כנראה המלחים והמרכיבים שיש שם לא מתאימים לתוכי, נכון? כי תערובת, פרי ירק והשריירה לא הרגו גוזלים עד היום...
פשוט לתוכי בוגר יש כבד שאוגר את כל הרעל הזה, אז לא רואים כמה זה מזיק,
ובגיל מאוחר יותר שיהיו לתוכי בעיות כבד, המגדל לא יבין "איך זה קרה פתאום".
6.
7478 כתב:אף אחד לא באמת יודע מה "טוב" ומה "רע" לתוכים - כמו שאמרת - חוץ מדברים שגורמים למוות מידי.
זה כבר ממש לא נכון. קודם כול ברשימה של הצמחים שתרגמתי מפורט על צמחים שגורמים גירויים ואלרגיות (צריבה, הקאות)
זה לא קטלני ולא גורם למוות, אבל זה גורם בעיה, ומניסיון של מגדלי - כיום יודעים מה מזיק ומה בטוח.
לגבי תזונה גם כן יודעים, אם זה שבצל ושום במינון גבוה יגרמו לאנמיה, אבוקדו ועגבניה ירוקה מכילים חומר רעיל,
שוקולד וקפה במינון גבוה יכולים להרוג.. יודעים שיש דברים מזיקים. אולי לא יודעים הכול אבל יודעים מספיק.
יודעים ששומן וחלבונים מהחי גורמים לבעיות בכבד (שתפקידו לאגור שומן ולנטרל רעלים מהגוף), מחלות לב וכלי דם (סתימות למיניהן)
ושסוכרים (עוגות וכד) גם כן מסוכנים - כמו כל ממריץ. אלכוהול, גם כן... יש דברים שיודעים שהם מזיקים.
7. בדקתי את הקישורים, זה לא מאמר "מקצועי" זה מאמר של מגדל ששמע שזה בריא והוא ממשיך ומעביר את השמועה.
בעצם לא, תראה מה כתוב בקישור השני:
They include foods like nuts (high fat content), yoghurt (for calcium), and small pieces of cheese (high fat and lactose [can't digest])
"לתת יוגורט (לסידן)" - למה לתת יוגורט, שמכיל חלב ולקטוז (אומנם בכמות קטנה) שהתוכי לא יכול לעכל,
במקום לתת סבידה או ירק או קטניות שמכילות סידן בכמות גדולה יותר ושהתוכי כן יכול לעכל הכול?
ולמטה הוא מוסיף
"וכמות קטנה של גבינה (מכיל כמות גדולה של שומן ולקטוז[תוכי לא יכול לעכל אותם])" - כלומר הוא מודע לכך שזה מזיק, והוא ממליץ...
אני לא מקבלת המלצות כאלה, אבל כל אחד חופשי לאכול ולהאכיל כרצונו.
8. תסלח לי, אבל התוכים שלי מאוד מאוד מאושרים. "משטר של אסור ומותר הוא הסבל האמיתי" -
אני לא מנופפת לתוכי פסטה/אוכל מול העיניים ומונעת ממנו לאכול, התוכים שלי מקבלים שפע,
ואתה יכול לראות בתמונות בבית הגידול שלי, אני משקיעה להם בסלטים כאילו מדובר במסעדת גורמה, והם טוחנים ונהנים מהאוכל..
אני אצלם לך את המגש לפני ואחרי ותראה כמה זה טעים להם. ויש להם קבוע בכלוב כופתיות ותערובת זרעים, זה לא שהם "מורעבים".
אתה כותב "משטר" ו"סבל" כאילו אני מרעיבה או מונעת מהם הנאה כלשהי במזון וזה ממש לא נכון. כל יום הם מקבלים אצלי תוספות,
במקרה הגרוע - פעם ביומיים. גם השרייה וגם פירות וגם ירקות. אוכל ממש לא חסר להם. על הנאה דיברנו?
אם תשאל את התוכי אני בטוחה שהוא יעדיף חופש תנועה, צעצועים, יחס, ולא "חתיכת גבינה" או "אורז מבושל" בתור הנאה,
ואצלי יש להם בשפע מהכול. אפשר ליהנות גם בלי דברים מזיקים. ואם תאכל אבוקדו מולו והוא ממש ירצה, תתן לו? לא, נכון?
אז כשאתה אוכל פסטה אתה לא חייב לתת לו...
אח"כ כשתאכל תפוח או אגוז - תוכל לכבד לו ושניכם תיהנו. אני לא רואה בעיה בזה. או "סבל".
אני בספק שהוא אוכל כי זה טעים אגב. בטבע תוכים צעירים מחקים את חברי הלהקה וככה הם לומדים מאילו עצים לאכול, ומה לא לאכול.
בשבי, התוכי רואה את הלהקה שלו (אתם) אוכלים פסטה, ובוודאי שהוא ירצה גם... אתם מראים לו שזה בטוח ושזה כנראה טעים,
אז למה שהוא לא ירצה גם? זה סה"כ פסיכולוגי, זה לא שהוא "צריך" או "נהנה יותר" לאכול את זה מאשר את האוכל שבריא לו.
אני לפעמים יושבת ליד התוכים כשאני אוכלת, והם מיד יורדים לקערות שלהם ואוכלים "איתי" - גם אם לפני כמה דקות הם אכלו.
אח"כ צ'ופר - ליטוף כולם מקבלים... לא ראיתי "סבל" או צעקות או השתוללות... אף אחד לא מסכן.
עוד נקודה, לא כתבתי שזה רעיל או מסוכן או קטלני, כתבתי שמזון מבושל לא מומלץ מהסיבות שציינתי,
ואני לא רואה בכך חוסר אחריות אלא ההיפך. כל אחד יכול להחליט אם לקבל את ההמלצה או לא לקבל.
בעיניי זה חוסר אחריות לדעת שמשהו לא בריא ו/או עלול להזיק, ולהמליץ עליו בכל זאת.
בני אדם יכולים לאכול מה שהם רוצים ולשתות ולעשן וזה עניין שלהם, הם יודעים את ההשלכות.
כשאנחנו מגדלים בעל חיים לדעתי צריך לעשות את הכול כדי שיהיה לו טוב, וזה לא צריך להיות משהו שמזיק לו.
אם התוכי היה יודע ששוקולד רעיל לו, הוא לא היה אוכל, אבל בשבי אנחנו המדריכים שלו ואם הוא מחקה אותנו
זה עלול לעלות לו בחייו או בבריאותו. נכון, לפעמים חיים בריא ומתים צעירים, מה לעשות. אבל לפעמים חיים לא-בריא
ומגיל 40-50-60 לא מפסיקים לבקר אצל הרופא ולסבול... כל אחד עושה מה שנכון בעיניו ומה שהוא בוחר
מצטערת על ההודעה הארוכה - מקווה שתקרא הכול ומחכה לתגובה, אם יש