ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

המלצות לרכישת תוכי בינוני.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: המלצות לרכישת תוכי בינוני.

שליחה על ידי שירלי87 »

אני מסכימה עם אלי במאה אחוז..

אני אישית לא הייתי מוכנה לקנות ממגדל/חווה שמאכיל עם צינורית - (מחוות בכלל לא ממליצה לקנות, מהסיבה הזו ומסיבות אחרות)
גם בלי קשר לסכנות, הגוזל לא נהנה מהאוכל שהוא מקבל, פשוט מפטמים ועוברים לגוזל הבא.. זה לא גידול מהלב
אם המקום פועל בשיקולים כאלה, לחסוך זמן וכמה שפחות "להתעכב" על כל גוזל, אני לא אתפלא אם התוכי גם לא יאהב ליטופים או ינשך בהמשך..
החתמה זה לא רק לדחוף מזון בגרון. זה יותר מזה. ואם מישהו מחתים בשיטה הזו מבחינתי הוא לא מגדל טוב.

בכל מקרה, אני מצרפת לך קישור למאמר מעולה, אני ממליצה לך לקרוא הכול,
ככה תדעי מה לבדוק, מה לשאול, ואיך לבחור תוכי חדש -
מדריך לבחירת תוכי

עוד טיפ חשוב - תמר אמרה משפט נכון ואני אצטט אותה: "אל תקנו מטיפוסים שבנסיבות אחרות לא הייתם מתקרבים אליהם".

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
newra
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי newra »

זה מה שחשבתי.
מוכרים כל כך הרבה תוכים ביד 2, אני דיי הולכת לאיבוד ולא יודעת איך לבחור ומאיפה לקנות.
כמו שאמרתי חשוב לי מאוד לקנות תוכי שגדל במקום טוב.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

לדעתי לקנות ממגדל זה כבר שיקול נכון, כי בחוות לרוב "חוסכים בזמן" על הגוזל, יש תחלופה גבוהה של תוכים,
שמים תוכים קטנים עם גדולים וכך כולם חשופים למחלות..
היו פה הרבה הודעות של אנשים שקנו ג'אקו, אקלקטוס ותוכים גדולים ובינוניים ולאחר זמן מה התוכי מת, או התגלה שהוא חולה,
או שיש לו בעיות כלשהן כתוצאה מהאכלה לא נכונה.. והרבה פעמים התוכים הגיעו מחוות מוכרות ו"מומלצות"..

כשמצאת מגדל, תבדקי את הסביבה בה התוכים גדלים, את הידע שלו, את המראה החיצוני של הגוזלים, אם הוא עושה בדיקות זה גם טוב
אם הוא מחתים עם אומנת וציוד מתאים ולא עם מנורות או אילתורים מסוכנים...
במאמר יש מידע מפורט, כל מה שאת צריכה לדעת, מאמינה שזה יעזור לך לדעת אם המקום שמצאת הוא טוב ואמין

אני ממליצה על תוכי ממשפחת האפריקאים, או קוניור גרין צ'יק, או קוקטייל
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רכישת תוכי זה פרוייקט בפני עצמו. גם כשאני הלכתי לרכוש תוכי כמעט הלכתי לאיבוד.
אני מציע לך ללכת צעד צעד. קודם להחליט איזה תוכי מתאים לך. אני מציע תמיד לעשות רשימה של פלוסים ומינוסים וזה עוזר.
את צריכה לרשום מה הציפיות שלך מהתוכי לפי סדר העדיפות, לדוגמא בסדר אקראי לחלוטין :
1. רמת רעש -לא מוכנה שיהיה רועש מידי -עלולה למסור אותו בהמשך.
2. כושר דיבור - מאוד חשוב לי שיהיה לו כושר דיבור אבל זה יהיה כבונוס אם ידבר.
3. שיהיה צבעוני ולא בעל צבע אחיד.
4. שיהיה גדול יותר מהתוכים הקטנים שהיו לי.
5. שאוכל לרכוש אותו בסכום שהקצבתי. כולל כלוב מתאים לסוג התוכי שאבחר
וכן הלאה...

את כמובן יכולה להחליט על יותר מסוג אחד ולחפש את שניהם ולבחור.

לגבי אופי- גם בתוך משפחה של תוכים ואפילו בין אחים האופי משתנה בין תוכי לתוכי. ניתן לחשוב שתוכי שהוחתם ברמה הכי גבוהה שיש זה תוכי שישאר כך לכל החיים. כמובן שלא, לאחר המעבר אלייך הגישה שלך ושל הסובבים מאוד חשובה ולכן חשוב לקבל הדרכה וליווי. במידה ולא מתאפשר לא להתבייש לשאול כדי לפעול נכון.
לגבי רעש- לתוכים יש רמת רעש מסויימת שנמדדת על פי רמת הרעש והתדירות. ככל שהתוכי גדול יותר הצלילים שהוא מפיק יהיו גבוהים יותר (בדציבל) אבל מעבר לזה יש עוד מרכיב חשוב וזה סביבת התוכי. תוכי שגדל בסביבה שקטה ורגועה מן הסתם יהיה קט יותר לעומת אותו תוכי שגדל בסביבה רועשת . מבחינת רעש כדאי תמיד ללכת על רמת הרעש הגבוהה שמוכרת לנו מהתוכי כדי שנוכל להתמודד אם זה יהיה המצב.

שירלי צירפה לך מאמר בנושא שיכול לעזור. בעת רכישת תוכי לא תמיד עובד ההיגיון הבריא ויותר עובד הלב,וקשה לראות פרטים ולכן מומלץ לקבל ליווי של מגדל שיכול מהצד לעזור לך בבחירה. אם אין מגדל גם חבר/בן זוג יכול לעזור .

ההמלצה שלי כמו ששירלי המליצה זה לרכוש מקום קטן (מגדל פרטי) כי כמות התוכים שמגדל פרטי מגדל מאפשרת לו להאכיל ולטפל טוב יותר ממקומות גדולים יותר. לראות שהניקיון נשמר בסביבת הגוזלים וההורים לשאול שאלות ולשמוע את תשובות המגדל האם הן מתקבלות על הדעת. כמובן שאם תצטרכי ליווי על גבי האתר נעזור לך בחפץ לב.
סמל אישי של משתמש
newra
ביצה
ביצה

שליחה על ידי newra »

קודם כל תודה רבה, גם על המאמר שקראתי אותו עכשיו והוא עזר מאוד וגם על התגובות.
אני הייתי בטוחה שעדיף לקנות דווקא מחוות כי הן יותר מקצועיות ובעלות נסיון, נראה שלא כך הדבר. זה גם הגיוני במחשבה שנייה.

לכן השאלה המתבקשת היכן יש מגדלים?
ביד 2 לדוגמא, יש הרבה פרסומים של אנשים פרטיים, ההמלצה תהייה פשוט לנסוע, לראות ולהתרשם?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהחלט כן. ככלל איננו נוהגים לתת במה לפירסום מגדלים ו/או המלצות. העצה הטובה שאני יכול לתת לך זה קודם כל לשמוע את המגדל בטלפון ולקבל כמה שיותר פרטים. להגיד לו שתחזרי אליו (אם יש סיכוי שמתאים ולא פסלת) ותעכלי את הפרטים שקיבלת ואת האמינות והמקצועיות מהתשובות.אני יכול להגיד לך שגם טובים ובעלי ניסיון לא תמיד יודעים ורואים את ההיסטוריה של התוכי ממבט עליו. לכן זה שההורים נמצאים במקום יכול להיות פלוס. אם מתבצעות בדיקות בריאות או שלהורים יש בדיקות זה גם פלוס.
מעבר לזה חשוב שהתוכי יהיה עם ניצוי מושלם (אם עבר את הגמילה) והכוונה ללא קרחות באיזורים שונים או באיזור ממוקד בגוף, נראה
עירני ללא פצעים ללא רטיבות באיזור האף והעיניים. בקיצור תוכי שנראה טוב ועירני לסביבה.
סמל אישי של משתמש
newra
ביצה
ביצה

שליחה על ידי newra »

תודה, אני באמת מרגישה יותר בעלת ידע.

עכשיו לשאלה נוספת, אחרי חפירה מעמיקה אני חושבת שמשפחת האסייתים הכי מוצאת חן בעייני. יש הבדל משמעותי בין המחיר של אלכסנדרין ובין הדררה זה רק בגלל התפוצה הרחבה של הדררה או יש סיבות נוספות?
ועוד שאלה, האם יש להם יכולת דיבור?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

האלכסנדרין הינו תוכי די מרשים בגודלו, כולל הזנב (שהוא ארוך במשפחה זו)מגיע לאורך של 58 ס"מ לעומת הדררה שמגיעה לגודל של 40 ס"מ. בין היתר מחירה הנמוך של הדררה בגלל שהיא נפוצה מאוד.
קחי בחשבון שלאלכסנדרין תצטרכי כלוב גדול יותר ומרווח יותר מאשר לדררה.
אגב, ישנן מוטציות יפיפיות של דררות בגוונים שונים שאת חלקן אפשר למצוא בארץ במחיר סביר (500+ תלוי במוטציה).
מוטציות דררה

לדררה כושר דיבור נמוך, גם האלכסנדרין לא נחשב לדברן גדול אם כי אפשר לראות שהשקעה בדיבור לעיתים נושאת פרי ואפילו מעבר לצפוי.
סמל אישי של משתמש
newra
ביצה
ביצה

שליחה על ידי newra »

תודה רבה.
אני חושבת שהגעתי להחלטה, האלכסנדרין יהיה מושלם עבורי.
תמונה
תודה רבה לכולם, עזרתם לי מאוד.
noamn
גוזל
גוזל

שליחה על ידי noamn »

בהצלחה !
כלוב A11 יהיה מינימלי לפי דעתי ....
תמונה
שלח תגובה