ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

עזרה בבקר שרוף

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

דנירוטמן
ביצה
ביצה

עזרה בבקר שרוף

שליחה על ידי דנירוטמן »

קניתי בקר לפני חודשיים באיביי.אתמול בבוקר אני קם ואני רואה שהגוזלים קפואים והבקר לא עובד.גם היה לו ריח שרוףתמונה
כל הבקר עבד איזה 8 יום בסך הכל.חבר שהזמין לי אמר לי שאפשר להחזיר רק תוך 14 יום אחרי זה אין עם מי לדבר!!!
ראיתי שגם עוד מישו באתר בנה אומנת עם בקר כזה אבל לא הצלחתי להגיב בהודעה שלו (UOPI).רציתי לשאול אם הבקר אותו דגם ואם היה לו בשימוש וכמה זמן כבר.בינתים למזלי הטוב חבר שלי יש לו אומנת ושמתי את הגוזלין אצלו.ישרעיון?
סמל אישי של משתמש
רענן
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: raanan

Re: עזרה בבקר שרוף

שליחה על ידי רענן »

או שתזמין טכנאי או שתקנה אחד חדש. ביינתים תשאיר אצל חבר שלך ואם יש לך זכר ונקבה והם יטילו ביצים אל תקח אותם תתן להורים לטפל בהם.
תמונה Sun Conure
תוכים מגדלים באהבה תמונה
תמונהאו לא מגדלים כלל!
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

קודם כול - אני שמחה לשמוע שהגוזלים שרדו. זה הכי חשוב.

שנית - איזה בקר קנית? לא רשמת מה הדגם.. חשוב שתרשום, שכל מי שקנה כזה יידע בדיוק מה טיבו

בכל מקרה, אני לא יודעת מה תוכל לעשות עם הבקר הקיים
אני אישית לא הייתי מתקנת (בטח יעלה במחיר של חדש, ובטח יתקלקל שוב)
ממליצה לקנות בקר ממקור אמין, וככה להבטיח שהאומנת תהיה תקינה.
יש משפט כזה שאומר "זול עולה יקר". נכון שצריך להיות מחושבים, אבל צריך גם לדעת היכן כדאי להשקיע

בדיוק לפני זמן מה מישהו פנה אליי בפרטי לגבי ציוד שאני מוכרת, ואמר לי שהוא קנה בקר בדיוק כמו שיש לי במאה ש"ח באיביי.
לי זה נשמע חשוד/זיוף ואפילו המלצתי לו להפעיל את האומנת כמה ימים לפני שהוא מוציא גוזלים, שלא יהיו פאשלות
(אגב לפי תמונה שראיתי של האומנת שלו זה לא אותו בקר כמו שאצלי)

גם לא מזמן מישהו אחר בפורום קנה אומנת עם בקר "צעצוע" אחר, ופשוט חבל לי לראות שאנשים חושבים שהם חוסכים
ובעצם בסופו של דבר ישלמו כפליים כי הם קונים מוצר זול ולא אמין...
וכמובן הכי חשוב שהגוזלים עלולים לשלם בחייהם על טעויות כאלה...

בקיצור - לקנות בקר חדש ממקור אמין, לברר שיש אחריות כמובן, לבדוק את המוצר מיד לאחר הקנייה...

אני קניתי מתוכישופס את הסט לאומנת שלי, וטפו טפו טפו 4-5 סבבים, מעל חצי שנה בערך האומנת פעלה רצוף
והיא תקינה לא היו שום בעיות ואני בטוחה שלא יהיו.
דנירוטמן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דנירוטמן »

קניתי בקר דיגיטלי stc-1000 מאיבי כמו בקישור http://www.ebay.com/itm/All-purpose-Ele ... 231cdcd5ef
ראיתי באתר אחר שמישו קנה וגם כאן ראיתי שמישו בנה אומנת עם בקר כמו זה נראה לי אז רציתי לדעת אם הבקר שלו עובד.אחרי שקניתי גם התברר לי שהרגש הזה לא הכי מדויק לפי מד טמפרטורה של חבר שלי שיש לו מד מקצועי.לפי מה שאת אומרת אין לי הרבה מה לכשות רק לקנות בקר ואין דרך לתקן אותו.כמה יכול לעלות לי בקר אמין שלא יתקלקל אחרי חודש אבל גם שלא יהיה יקר כי אני מרושש חחחתמונה אבל כמו שאמרת הגוזלים זה הכי חשוב בעולם ואם היו מתים לא היתי סולח לעצמיתמונה
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

אני לא יודעת כמה יעלה לתקן - אני אומרת שאני לא הייתי מנסה אפילו כי אם הוא חדש והתקלקל, אני מניחה שהתיקון יעלה במחיר של חדש
ושגם ככה המוצר נראה לי לא אמין, אז חבל לבזבז עוד כסף על תיקון כשסביר להניח שמשהו ישתבש שוב

אני קניתי סט (בקר + גוף חימום) ומניסיון אני ממליצה לך לקנות בקר כזה - http://www.tukishops.com/%D7%91%D7%A7%D ... D7%94.html

הוא בכלל לא יקר לדעתי, ואם אין לך כרגע, פשוט אל תחתים עד שתחסוך כסף לקנות בקר איכותי
זה נראה לי הכי ריאלי והכי מומלץ

בהצלחה תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

המזל שלך שלא איבדת את הגוזלים. אני מכיר אדם שרכש בקר זול (לא הדגם שציינת) חסך 200 ש"ח אבל בבוקר אחד הוא מצא שלושה גוזלי ג'אקו קפואים. איך שירלי אומרת הזול עולה יקר ולפעמים יותר מידי יקר מאחר ובגידול בעלי חיים לא רק הכסף מדבר.
הבקר שנתת לו קישור זהו בקר סיני פשוט מאוד ולא מדוייק במיוחד. אפשר לראות את הרגש שבקצהו ומשתמשים בו לאקווריומים בדרך כלל אם כי הוא מוצג גם באומנות. אני אישית לא לוקח סיכונים. יש לי אומנות עם בקרים שעובדים קרוב לחמש שנים ותאמין לי שהאומנות עובדות. במקביל הבקרים ששירלי דיברה עליהם בתוכי שופס אלו בקרים שנמכרים קרוב לשנתיים וחצי עם 0 תקלות.נכון שהמחיר שלהם אינו מסתכם ב 100 ש"ח אבל ההבדל בין הבקר שהראית לבקר EVCO זה כמו ההבדל בין מרצדס לסוסיתא. אני שומע מאנשים שקנו זול ומרוצים ואני שומע גם אנשים שמאוכזבים מאוד. קח לדוגמא מקרה שלך, אם היית רוכש בקר EVCO או בקר דומה בארץ היית מקבל אחריות (אני נותן שנה) מעבר לתקופת האחריות במקרה שחלה תקלה שלא כתוצאה מטיפול לקוי אלא מכשל של הבקר גם אז אני עומד אחרי המוצר ואני בטוח שאם יקרה מצב כזה אחליף לאדם את הבקר. כשרוכשים מחו"ל לרוב לאחר תקופת ההחזרה אין עם מי לדבר.
בכל מקרה כשעוסקים בגידול של גוזלים הטמפרטורה חשובה. גוף החימום חשוב מאוד כי האומנת זה הבסיס להישרדותם של הגוזלים ברוב המקרים וההשקעה היא לטווח ארוך.
אגב, בארץ מוכרים אומנות של "מקצוענים" עם אותו בקר פחות או יותר עם גוף חימום ירוד ובמחירים של 1500ש"ח ומעלה. המוכר עושה חשבון שכמה שיחזיק יחזיק. עלות החומרים שהושקעו באומנת כל כך נמוכים שאין לו בעייה שיתקלקל (גם אם יצטרך להחליף).
הבעייה היא שחברים שרוכשים לא יודעים ממש מה ההבדלים ומה צריך לבדוק וחבל.
אני גם בדעה שאם מתאפשר לך להשאיר את הגוזלים אצל החבר. בהמשך אם תחליט להמשיך ולהחתים תצטרך למצוא בקר טוב יותר.
דנירוטמן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי דנירוטמן »

תודה על ההמלצות.אני כנראה יחכה עם עוד החתמות עד שאני יהיה מאורגן יותר טובתמונה
חגי68
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי חגי68 »

לא מתאיםלחשמל שלנו
סמל אישי של משתמש
uopi
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

שליחה על ידי uopi »

הבקר שלי זה לא STC-1000 זה דגם אחר אומנם לא כמו של אלי (שרלי אחרי שדיברתי איתך בדקתי וצדקת)
הבקר שלי עובד כבר מעל לשבוע וחצי בלי תקלות והדיוק שלו לפי מה שאני בודק עם רובה מדחום (של ילדים) מצויין ומדוייק למדיי
מגדל שמתעסק עם הרבה האכלות יד המליץ לי עליו ואמר לי שהוא הוא עושה את העבודה.
אז יש כאלה שקונים בזול ועולה להם ביוקר וגם אני מאמין במשפט הזה אבל עד עכשיו לא הייתה לי תקלה גם אם יש תקלה תמיד יש דרך לסדר את זה
סמל אישי של משתמש
matzas
בקיעה
בקיעה
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: אמיר

שליחה על ידי matzas »

ברור שיש דרך לסדר את זה...

או שתשלח את זה חזרה לסיני שקנית את זה ממנו ותשתמש באחריות. (המשלוח לסין ממש לא זול... ולפעמים עולה יותר מהמוצר עצמו).

או שתיגש לטכנאי שינסה לבדוק את התקלה, שגם זה יעלה לך...

אני בדיעה שמוצרי חשמל / אלקטרוניקה לא קונים בחו"ל, בגלל שהם נוטים להתקלקל, וגם בגלל שאין לך מושג מה אתה קונה ואיזה בקרת איכות המוצר עבר.

והכי חשוב שמדובר על חיי יצור כלשהו, לא לוקחים סיכונים ומהמרים על ציוד שיכול לגרום למוות שלו...
בברכה

אמיר
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”