1. הבאתי גוזל זכר לפני שלושה שבועות (כרגע הוא בן 6 שבועות)
נכון בהכנת הדייסה צריך לשים כפית אבקה ושלוש כפיות מים ?
עשיתי ככה והדייסה הייתה ממש נוזלית , זה בסדר ?
2. עכשיו שהוא בגיל התגמלות כמה ארוחות צריך לביא לו אני מביא לו כול 4 שעות והוא ממש רעב
3. אני מתכנן להביא נקבה האם זה יכול להרוס לי תהחתמה של שניהם ?
4. מחר אני מביא תנקבה והזכר עם ניצוי מלא לשים אותם ביחד ?
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כמה שאלות
מנהל: מפקחים
Re: כמה שאלות
על איזה תוכי מדובר?
1. לא יודעת מה זה "דליל" בהגדרה שלך או איזה סוג דייסה יש לך,
אבל 1:3 או 1:2.5 זה מספיק סמיך
אני מצרפת לך סרטון הכנס דייסה תראה פחות או יותר מה הסמיכות:
מדריך מצולם להכנת דייסה
2. שוב, על איזה תוכי מדובר?
התוכי חשוף למזון מוצק?
צריך לשים לו קערת מים ואוכל (תערובת/כופתיות). עם הזמן הוא יתחיל לאכול יותר מהתערובת.
כשתראה שהוא מנשנש יחסית הרבה מהתערובת, תוריד ל-3 ארוחות, ותמשיך ככה עם שתראה שהוא אוכל יותר מהתערובת
ואז תפחית בהדרגה מארוחת הצהריים, כשהוא ירד ל-2 ארוחות, תתחיל להוריד בהדרגה מארוחת הבוקר ולבסוף תפחית מארוחת הערב.
אם הוא מסרב מיוזמתו לקבל דייסה, אם הוא לא מעוניין - סימן שהוא מוכן להיגמל, ואסור לדחוף בכוח דייסה.
3. נקבה מאיזה סוג? בת כמה?
4. בת כמה הנקבה?
בכל מקרה לא מומלץ לשים יחד, עדיף לשים את התוכי החדש בכלוב נפרד ורחוק - למקרה שהוא חולה. וגם כדי להרגיל אותה אליך קודם.
לאחר חודש שהיא בבידוד, ובזמן הזה היא התרגלה אליך וחברותית אליך, אז אפשר להכיר ביניהם בהדרגה,
ואם הם מסתדרים אפשר לשים יחד - כל עוד הכלוב גדול מספיק ויש שני כלי אוכל, שלא יהיו מריבות.
אם יש חיכוכים עדיף להפריד לשני כלובים.
1. לא יודעת מה זה "דליל" בהגדרה שלך או איזה סוג דייסה יש לך,
אבל 1:3 או 1:2.5 זה מספיק סמיך
אני מצרפת לך סרטון הכנס דייסה תראה פחות או יותר מה הסמיכות:
מדריך מצולם להכנת דייסה
2. שוב, על איזה תוכי מדובר?
התוכי חשוף למזון מוצק?
צריך לשים לו קערת מים ואוכל (תערובת/כופתיות). עם הזמן הוא יתחיל לאכול יותר מהתערובת.
כשתראה שהוא מנשנש יחסית הרבה מהתערובת, תוריד ל-3 ארוחות, ותמשיך ככה עם שתראה שהוא אוכל יותר מהתערובת
ואז תפחית בהדרגה מארוחת הצהריים, כשהוא ירד ל-2 ארוחות, תתחיל להוריד בהדרגה מארוחת הבוקר ולבסוף תפחית מארוחת הערב.
אם הוא מסרב מיוזמתו לקבל דייסה, אם הוא לא מעוניין - סימן שהוא מוכן להיגמל, ואסור לדחוף בכוח דייסה.
3. נקבה מאיזה סוג? בת כמה?
4. בת כמה הנקבה?
בכל מקרה לא מומלץ לשים יחד, עדיף לשים את התוכי החדש בכלוב נפרד ורחוק - למקרה שהוא חולה. וגם כדי להרגיל אותה אליך קודם.
לאחר חודש שהיא בבידוד, ובזמן הזה היא התרגלה אליך וחברותית אליך, אז אפשר להכיר ביניהם בהדרגה,
ואם הם מסתדרים אפשר לשים יחד - כל עוד הכלוב גדול מספיק ויש שני כלי אוכל, שלא יהיו מריבות.
אם יש חיכוכים עדיף להפריד לשני כלובים.
זה דררה
ושמתי לב שכול 3 שעות הוא ממש רעב והוא מתחיל לעשות את הרעשים האלה שהם רעבים
והנקבה די מפחדת מאיתנו יש משהוא לעשות ?
ושמתי לב שכול 3 שעות הוא ממש רעב והוא מתחיל לעשות את הרעשים האלה שהם רעבים
והנקבה די מפחדת מאיתנו יש משהוא לעשות ?
האם אתה נותן לו דייסה בכמות מספקת?
הנקבה מוחתמת? היא הייתה חברותית אצל המגדל?
הנקבה מוחתמת? היא הייתה חברותית אצל המגדל?
כן אני בודק תשמקל שלו ומביא לו 10% ממשקלו אבל אחרי שעתיים הזפק מתרוקנת והוא מתחיל להיות רעב
לגבי הנקבה אני לא ממש בדיוק יודע אבל קרה את אותו הדבר עם הזכר אחרי כמה זמן הוא היה יותר חברותי
לגבי הנקבה אני לא ממש בדיוק יודע אבל קרה את אותו הדבר עם הזכר אחרי כמה זמן הוא היה יותר חברותי
אם אתה נותן לו כמות מספקת של מזון זה בסדר. לגוזלים יש נטייה לבכות למזון והם עושים זאת לפעמים גם לאחר האכלה.
יתכן מאוד שנקבה מפוחדת מהמעבר. תן לה זמן התאקלמות.
יתכן מאוד שנקבה מפוחדת מהמעבר. תן לה זמן התאקלמות.