ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעיות התנהגות או משחק?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
סול4574
ביצה
ביצה
שם פרטי:: סול-ארז

בעיות התנהגות או משחק?

שליחה על ידי סול4574 »

לפני שבוע בערך הוצאתי את הגוזל הראשון שלי בהאכלת יד לכלוב תמונה
הוא ממש מתוק ומלא מרץ אבל יש לי בעיה אחת ,שהוא איתי הוא כול הזמן מנקר ושהוא עולה על הכתף הוא נושך לי את האוזן ...
ואין לי מושג אם הוא משחק הוא תוקף מאחר שיש לי לורי פראי שרק מכניסים את היד לכלוב להחליף אוכל הוא תוקף והנשיכות ממש כואבות לעומת הגוזל שלי שנושך בעדינות ולכן אני לא יודעת מה לעשות ואיך לטפל בזה ...תמונה
אז עם מישהוא יודע מה לעשות אני ישמי לעזרה
נ.ב
ההיתי מעלה ווידאו או תמונות אבל אני לא יודעת איך
סול-ארז
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

Re: בעיות התנהגות או משחק?

שליחה על ידי שירלי87 »

איזה תוכי זה?

לגוזלים יש נטייה לחקור דברים עם המקור. המקור והלשון זה כמו יד בשביל התוכי. באמצעותם הם בודקים את ה"חומר" שנמצא מולם.
מה המרקם שלו והטעם שלו.
פשוט תמנעי ממנו גישה לכתף, תימנעי ממצבים שהוא יכול "לנקר" או "לכרסם" לך את האצבעות
אם הוא עושה את זה כתגובה, פשוט אל תעשי דברים שגורמים לו להגיב ככה
אם הוא עושה את זה מסקרנות, תדאגי שיהיו צעצועים או ענפים קטנים או כל דבר שהוא יכול לכרסם, כדי שתשומת הלב שלו תופנה לחפץ
ולא לאצבעות שלך
סמל אישי של משתמש
סול4574
ביצה
ביצה
שם פרטי:: סול-ארז

שליחה על ידי סול4574 »

התוכי הוא מסוג לורי ומאחר שכרגע אין לי סטנד הוא נמצא רוב הזמן בכלוב פתוח ועליי(הכלוב גדול ועם משחקים וענפים שהוא מתפס עליהם כדי שלא ישתעממם)תמונה
בנוגע לניקור שהוא מתחיל עם זה , אם אני לא מזיזה אותו או מפסיקה ללטף אותו מפסיק.
אז את חושבת שהוא עושה זאת כאשר הוא רוצה שיניחו לו?( למרות שמחזירים אותו לכלוב הוא בא לפתח ומחכה שיוציאו אותו)
סול-ארז
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

יכול להיות.. קשה לדעת בלי לראות בדיוק איך הוא מתנהג
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”