ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

ג'אקו או אמזונה?

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

Re: ג'אקו או אמזונה?

שליחה על ידי רוניתכהן »

אלי, לא הצלחנו להגיע איתה לגיל הבגרות. היא הייתה אצלינו כחצי שנה. לכן כנראה לא ממש שמענו את הצרחות שלה.
שמעתי ממגדלים שהנקבות בסביבות גיל שלוש, גיל הבגרות ,הופכות להיות תוקפניות. אבל גם לזה לא הצלחנו להגיע איתה.
היה מאוד קשה להיפרד ממנה, כיוון שהיא הייתה פשוט בובה. אבל, צריך דירת סטודנטים, כדי להשאיר תוכי כזה חופשי בבית.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לצערנו כמו לכל דבר בחיים יש יתרונות וחסרונות. כך גם לסוגי התוכים השונים. ההכלאה היחידה שהייתי מסכים לה זה ליצור תוכי עם הרגש והחיבה למגע וליטופים כמו שלקקדו, רמת הדיבור והאינטלגנציה של ג'אקו, רמת הליכלוך שתוכון מייצר והצבעים של הארה. את כל זה הייתי מכניס בשלושה גדלים של תוכים לבחירה . תמונה
אבל אם חושבים על זה באמת גידול תוכים זה דבר מאתגר ולעיתים בלתי צפוי. אפשר להגיד שבכל יום קמים ליום חדש ואולי זה מה שמושך בבעלי הכנף.
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

תמונה נכון, זה ממש כך. כל יום קמים איתם, כמו איתנו, ליום חדש.
היום בעלי התלונן בבוקר, בצחוק אמנם, (אבל אין לדעת), שאמרתי ליולי, האקלקטוס שלי, ב ו ק ר טוב בהתלהבות, ולבעלי אמרתי בוקר טוב.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

חחח ככה זה, הוא צריך להתרגל. אצלנו מיקה מחקה את לאה ואותי בקולות שלנו. כלומר אנחנו יכולים לשמוע את עצמנו מדברים ואפילו באיזה טון דיבור. מיקה אומרת בקול עדין "אלי.."(בקול של לאה כמובן) ואז אומרת בקול "מהה??!!" ואז לאה אומרת לי. תשמע איך אתה עונה לי כשאני קוראת לך תמונה
אגב, אם נחזור לנושא ולקקדו כמות היחס שהוא דורש היא כמעט כמו כמות היחס שגבר דורש. קחי אותי לדוגמא, אם אני לא מקבל יחס מלאה אני מתחיל למרוט. ואצלי זה לא צומח שוב תמונה
ואם קצת יותר ברצינות אז לגדל קקדו או תוכי גדול זה בהחלט לא פשוט. קקדו במיוחד הינו תוכי שדורש יחס ומאוד תובעני. כל כמות של יחס שתתני הוא יקבל באהבה אך לעולם לא יסכים לרדת לאחר מכן לרמת יחס נמוכה יותר. ולרוב כך מתחילה בעיית ההתנהגות.
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

הצחקת אותי אלי, ממש ככה תמונה
הם פשוט המראה שלנו.
לגבי הקאקדו, אתה ממש צודק. חשבתי שאפשר לשבור את המיתוס, שאני אצליח, כיוון שבאמת הענקנו לה את מירב האהבה.
אבל, היום אני מבינה, שזה כמעט בלתי אפשרי. ראיתי סרטונים בחו"ל, שיש להם חדר ממש עבורם, עם מספר כלובים , בכל כלוב תוכי,וספות שמיועדות להם. אז, זה אפשרי. אבל כל הרעיון שהכלוב יהיה בסלון, במרכז הבית.
מיקה שלכם מסתובבת בבית?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מיקה שלנו לא מסתובבת בבית. בחלק מהיום היא נמצאת בכלוב סגורה על אף שאנחנו בבית. בכל יום יש לנו ביחד תהליך ניקיון הכלוב והיא עוזרת לי. למשל כשאני מתכופף למגירה היא פולטת אנחה "אוייי" (שאריות של הגב התפוס שלי בעבר). בדרך כלל אני מביט בה מלמטה ואומר "יופי, אני מנקה ואת נאנחת ומתלוננת"..גם כשאני
נאנח ולאה שואלת "מי זה היה"? אני אומר לה "מיקה" תמונה
לאחר מכן היא הולכת איתי לרחוץ את כלי האוכל וכשהיא מראה צורך אני כבר מקלח אותה. תלוי במצב רוח שלה. לאחר הניקיון היא בדרך כלל עושה לי מבחן זיכרון."איך עושה אוטו"? אני עונה פיפ פיפ..לאחר מכן היא שואלת איך עושה כלב ואני נובח "הב" לעיתים הנביחה לא מוצאת חן בעיניה והיא מתקנת אותי ע"י נביחה שנשמעת יותר אמינה. לאחר מכן היא שואלת "איך עושה חתווול"? ואני עושה מיאו. כאן היא מתחילה בגירוש כל החתולים שבסביבה...קישטה..הבייתה..חתוול הצילו וכו'. זהו ריטואל קבוע כמעט ולאחר 30 פעם של "תביא נשיקה" כשאני עושה קולות נשיקה אני מצ'פר אותה במשהו טעים והיא חוזרת לכלוב. אחר הצהריים לאה כבר מוציאה אותה לסיבוב נוסף וקצת ליטופים וצ'ופרים.
מעבר לזה מיקה נמצאת במרכז הבית כך שהיא מעורבת בכל המתרחש . במשך שאר הזן היא מקבלת יחס עקיף שזה תיקשור עימה ע"י דיבור ולעיתים מתן צ'ופרים דרך סורגי הכלוב.

ניתן לחשוב שיחס רב עושה טוב לתוכי. לעיתים יחס רב גורם לבעיות התנהגות ואנו עושים זאת מבלי לשים לב. אני מקפיד להדריך את הרוכשים ממני בנושא של כמות היחס שתינתן לתוכי לאחר העברתו לרוכש. תמיד אני אומר ומדגיש שתוכי צריך להרגיש בנוח גם כשהוא סגור בכלוב ואין אף אחד בבית וגם כשהוא סגור בכלוב ויש אנשים בבית. היחס שצריך להינתן לתוכי הינו יחס שבו אנו מסוגלים לעמוד לאורך זמן ללא עליות וירידות חדות. ההשפעה על התוכי כתוצאה מאובר יחס ולאחר מכן מירידה ביחס מאוד חזקה ושלילית.
תוכי שרגיל לשהות בכלוב לא יפתח בעיות התנהגות כשבעליו יעזבו את הבית למספר ימים. לעומת זאת תוכי שרגיל להיות משוחרר רוב היום ירגיש כלוא ואפילו מוענש.
רוניתכהן
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רוניתכהן »

איזה יופי לשמוע עד כמה מיקה מדהימה, וכמובן איזה פינוק היא מקבלת. זה מעלה חיוך לשמוע את
הדיאלוג שלכם איתה.
לגבי הכלוב הפתוח, בעבר היה לי אקלקטוס שהיה מסתובב חופשי, עולה ויורד מהכלוב כרצונו.
אפילו על פי בקשה שלי. וכשהיינו נוסעים למספר ימים, נהגתי להשאיר אותו אצל מישהי בצפון, היא שמרה לנו על התוכי.
היא הייתה מאוהבת בו, אבל רוב הזמן הוא היה סגור בכלוב, והתנהג לגמרי בסדר. לגבי יולי, הוא באמת מתרגל
לכלוב הפתוח ודי מתאכזב כשהכלוב סגור. צורח כמה שניות ושוב משחק בכלוב. אבל הוא יכול לעמוד בראש הכלוב
הפתוח חצי שעה, שעה. הוא עדיין קטן, כך שהוא יודע לעלות בסולם, אבל לרדת מראש הכלוב, הוא לא ממש יודע.
כאן אני עוזרת לו ומכניסה אותו לכלוב, לשתות, לאכול ומשאירה אותו , כדי שאכן יתרגל להיות גם סגור.
יש צדק בדבריך. אני עכשיו בחופש, מה יקרה כשאחזור לעבודה, כשהוא יצרח לבעלי, שעובד מהבית.
לאקלקטוס הקודם, אף אחד מבני הבית לא התחבר, ולא יכול היה להוציא אותו מהכלוב.
אבל ליולי כולם מחוברים, כולל בעלי , שנהנה לראות אותו בראש הכלוב. אבל אני אזהיר אותם, שאם יפנקו אותו
פינוק יתר, נאלץ להביא הבייתה את סופר נני.
uf527
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי uf527 »

יש את האקלקטוס שנחשב תוכי מאוד אינטיליגנטי,מאור יפה,נחשב בין הדברנים הטובים ביותר אבל הבעיה היא שהוא רועש...הנקבות ממש רועשות הזכרים רועשים הרבה פחות...

האם אתה נעול רק על 2 המינים האלה?(אמזונה ואקלקטוס).אם כן אז ג'אקו יותר מתאים לקרטריונים שלך.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”