ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כמה שאלות על הקוקטיילים שברשותי...

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

כמה שאלות על הקוקטיילים שברשותי...

שליחה על ידי bambokit »

היי חברים מה נשמע?

יש לי שאלות חדשות בנוגע לזוג קוקטיילים שברשותי.
קודם כל הזכר - קוקו
הכל כמובן תלוי במצב רוח שלו אבל רוב הפעמים שהוא מוריד בפני את הראש אני מבינה שהוא רוצה קצת ליטופים באיזור האוזנים מתחת למקור
וסביב העורף :) הכי כיף לראות אותו נרדם מהנאה שזה גורם לו, אך שמתי לב שכאשר מלטפים אותו יותר מדקה הוא מתחיל לשהק
לפתוח את המקור ולגהק/לשהק וככה בלי הפסקה.
כמובן קראתי על הזפק שהם עושים זאת כדי לרוקן את האוכל שנמצא שם
אבל למה הוא עושה זאת בליטופים? זאת הדרך להביע הנאה?
ואז זה נראה שזה מציק לו גם לזוז וגם לקבל ליטוף אז אני מפסיקה מה לעשות?

ועכשיו בנוגע לקוקי - הנקבה
לקוקי יש הרגל חדש לעוף כל יום בשעות קבועות בין 7:00 בבוקר ל 9:00 לחדר לכרית שלי והיא פשוט יושבת על הקצה של הציפה של הכרית וישנה שם לפחות שעה או אפילו יותר זה נראה כאילו זה נעים לה לישון שם , מחממם, למרות שזה לא רק על הכרית כל יום כאשר היא ישנה בכלוב/או על עץ שבנוי במיוחד בשבילם יש קערה של אוכל או והיא פשוט יושבת על זה ויושנת לילה שלם, הכוונה שהיא חוסמת את פתח שממנו הם לוקחים לאכול היא פשוט "דוגרת" על הקערה למה? במידה ולא ברור מה שהסברתי אני יכולה לצלם את קוקי ישנה על הקערה :)תמונה

תודה על העזרה :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: כמה שאלות על הקוקטיילים שברשותי...

שליחה על ידי eli_lea »

לפי התיאור נראה שהתוכי מנסה להאכיל אותך. בטבע האכלת בן/בת הזוג מראה על קשר ומחוייבות. תנועות של העלאת גירה כביכול מגיעות לרוב כשמגלים חיבה לתוכי כולל גירודים בראש או ליטופים בגוף.

תוכים רבים אוהבים לשבת בכלי האוכל או במקומות מסתור. הם מרגישים בטוחים יותר. תוכים רבים יהנו מאוד מאוהל תלוי בו הם יכולים לשהות בחלק מהיום כדוגמת האוהלים ששירלי מכינה:
אוהל לתוכי
אוהל כזה יכול להיות שימושי במיוחד לתוכים שיושבים בכלי האוכל או מחפשים מקומות מסתור נוחים.
סמל אישי של משתמש
bambokit
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי bambokit »

איזה כיף! יש קשר ומחויבות ביני לבין התוכי שלי :)תמונהתמונה
תודה על התגובה :)

יש לי עוד כמה שאלות בנוגע לתוכים שלי, ולכן אני ממשיכה באותו הנושא שפתחתי

1. גירוד אינטנסיבי - נושא שמאוד מדאיג אותי בימים האחרונים, למרות שאני כבר שאלתי בפורום על הנושא אני רוצה להיות בטוחה יותר!
התוכים נמצאים אצלי כבר שנה בבית קומה שלישית, לזכר עשיתי אצל וטרינר בדיקה של טפילים, ובדיקות של מחלות. הכל היה תקין כמובן!
אך בזמן האחרון אני רואה הרבה התגרדויות סביב הגוף וגם נשירה גדולה של נוצות מכל מקום גם מהזנב גם מהציצית וגם מהכנפיים
כמו שקראתי כאן זה נורמלי, אך כתבתי שהגירוד מתלווה לצווחות ועדיין נאמר לי שזה בסדר
בימים האחרונים ראיתי שממש הנקבה צווחת בכל רגע שהיא מתגדרת וגם היא מתגרדת בחוזקה לא בנעימות כמו שהם מנקים את עצמם אלא באינטנסיביות עדיין לא לדאוג? פשוט המשפחה שלי שמה לב בשישי שבת את קצב ההתגרדות והם מפחדים חוששים.
מקלחת אני עושה להם פעם בשבועיים, למרות שאין להם רצון בתקופה האחרונה למקלחות
כשהאם דגרה על הביצים שניהם חיפשו רק את הכלי של המים להתקלחות! - מוזר!.
הם פשוט בורחים, ולא פותחים כנפיים ונהנים כבדרך כלל.
כמובן שציינתי שפעם בחודש אני מרססת קצת סביב הביב וקצת על הכנפיים מחשש למזיקים אבל כתבתם לי פה בפורום שאין צורך בזה כיון שהם בבית. אז להמשיך לדאוג או לא??? במידה וצריך בדיקה אצל וטרינר מה העלות הנורמלית לבדיקה כזו?
תודה ענקית!

2. עייפות - חום? בחורף התוכים היו יותר פעילים מהחודש האחרון
היו הולכים לישון מאוחר יותר בסביבות 22:00 וקמים מוקדם.
היום בשבועות האחרונים התוכים כבר ב 20:00 תופסים את הפינה שלהם של השינה וישנים עד הבוקר..
כמובן שבבוקר הם מתעוררים בערך ב 6:30 וחוזרים לישון ב 8:00 עד 10:30 (אפשר יותר עם לא נוגעים בהם)
וכמובן גם בצהריים הם ישנים כל הצהרים קוקו הזכר מתחיל לייבב וככה אני יודעת שהוא רוצה לישון אז אני סוגרת את כל החלונות בבית עושה להם חושך והם ישנים בנעימות למה הם ישנים כל כך הרבה???????

תודה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

1. אני לא ידוע מתי ואיך היה הדיון בעבר בנושא הגירודים. יחד עם זאת אם התוכי מתגרד בצורה שאינה רגילה ומוכרת אז יש צורך לעשות בדיקה. כמו כן, ניתן לבדוק בעדינות את עור התוכי ולראות רגישות. לא פעם גם ניתן לראות את הטפילים.
ברוב מוחלט של המקרים כאשר התוכים בבית ושומרים על הניקיון אז הסיכוי לטפילים הוא כמעט ולא קיים (אם בכלל).

- בנוגע למקלחות לא לעשות זאת בכוח (כל דבר מול התוכי לא עושים בכוח), אם הם לא רוצים \ בורחים \ צורחים את רק גורמת להם לסטרס מיותר. אני ממליץ לשים כלי עם מים (לא עמוק מידיי כ-2\3 סנטימטר יספיק) ולאפשר להם להתקלח כשהם רוצים.

2. הגיוני. במידה ואין ירידה קבועה בפעילות אין מה לדאוג.
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

היי,
1. האם את רואה קרחות מקומיות? אני יכול להגיד לך שברוב המקרים לא מדובר על טפילים אלא אם התוכי בא במגע עם תוכים או ציפורים שנושאים טפילים. תוכי שהגיע מבית גידול נקי ולא נשא עליו טפילים לא יהיה נשא של טפילים במיוחד לא תוכי ששוה בבית.
בכל אופן התיאור שלך של גירודים אובססיבים שמלווים בצעקות לא נשמעים כמשהו טבעי וזה לא צריך לקרות.השאלה הנשאלת היא מה הסיבה. האם מדובר בטפילים? אז שני בני הזוג היו מתנהגים כך ומתגרדים בצורה אובססיבית. הבנתי שלא כך המצב.
האם התוכי סובל מאדמומיות וגירוי בעור שיכול לגרום לו להתנהג כך? הספרי המותז למניעת טפילים הינו חומר כימי שעלול לגרום לחלק מהתוכים אלרגיה ולכן אני מציע שתפסיקי להתיז אותו.
לעיתים צמיחת נוצות חדשות גורמות לגירוי בעור ואפילו עלולים לגרום לכאב בעת תזוזה.
לצערי אני יכול רק להעלות השערות ואין לי את האפשרות לקבוע מה הגורם. אם את מודאגת את יכולה לפנות עם התוכי לוטרינר שמתמחה בבעלי כנף שינסה לאבחן אותו. במידה וימצא טפילים ינתן טיפול לשני התוכים ברשותך.
בדיקה ויזואלים במרפאה יכולה להסתכם בסכום של 120-150ש"ח ללא מתן טיפול. כמובן שהמחירים משוערים וכל וטרינר לוקח מחיר שונה. לכן כדאי להתקשר ולבדוק את המחירים טרם ההגעה למירפאה.
בנושא החשש של המשפחה. אם המשפחה חוששת לעצמה אין מה לחשוש. טפילים של תוכים לא עוברים לבני אדם ולכן אין חשש.

2.עייפות חום ..בדיוק כך. בדיוק כמו אצלנו. את יכולה לראות מחוץ לבית שבשעות הצהריים הציפורים נחות בין צמרות העצים ומקררות את עצמן ובשעות הבוקר ואחר הצהריים הן פעילות יותר. טבעי בהחלט. טבעי אם בשעות שלאחר המנוחה התוכי פעיל אוכל ומתפקד.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”