ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

נקבת קוקטייל חדשה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל
שם פרטי:: עמיר

נקבת קוקטייל חדשה

שליחה על ידי Amir96 »

שלום לכולם.

אתמול רכשתי נקבת קוקטייל חדשה(תמונות נמצאות בפורום המתאים), היא בת כ 10-11 חודשים ויש לי מספר שאלות בנוגע אלייה תמונה

1. היא די מפוחדת מאז שהיא הגיעה, למרות שעכשיו ניתן לשים לב לשינוי ולראות שהיא פחות מפוחדת ויותר זזה מאשר אתמול אבל עדיין כאשר עוברים ליד הכלוב(בקירבתה) היא פותחת פה ולפעמים נוהמת.
אני יודע שבסופו של דבר היא תעלה לי על הידיים בלי בעיות והכל יהיה תקין(אם אני אפעל כמו שצריך) אבל מה שאני בעצם חושב זה איך השלב אמור להתחיל(?) הרבה פעמים קראתי שפשוט צריכים לתת להם להתרגל ואת זה אני יודע, פשוט זה מעניין אותי כיצד אפשר לקרב אותה אליי כאשר היא מאוד מפוחדת. אפילו שניגשים עם גרעין או צ'ופר היא מיד נוהמת(סוג של נשיפות). מידי פעם אני מתקרב אלייה לכלוב ומדבר איתה לאט, אני מצפה שבסוף היא תתחבר אליי וכמובן אל צ'יף אבל רציתי לדעת אם יש לכם שיטות מסויימות איך לעשות את שלבי ההרגלה שלה אליי.

2. לפעמים שהיא עומדת סתם על המקל אני שם לב שהזנב שלה יורד טיפה למטה ועולה חזרה, ככה כל פעם עולה ויורד(אבל לא יורד ממש למטה אלא טיפה).
ממה זה נובע? מה זה אומר? והאם צריך לעשות משהו תמונה

3. שמתי לב שבקצה של המקור שלה יש שחור חזק. רציתי לדעת למה זה? זה מעיד על מחלה כלשהי או משהו כזה?

*אולי הייתי צריך לציין את זה בהתחלה אבל אני מוכרח להגיד שגם אצל המגדל עצמו היא הייתה ככה. היא נהמה שהושיטו לה ידיים, פחדה וברחה.
אמנם אם היא נמצאת למעלה בכלוב יש אפשרות לקחת אותה אם חוסמים לה את שני הצדדים(היא לא נושכת), אך אני לא עושה זאת כי זה בעל כורחה. ואם היא עליי היא תיתן לי ללטף אותה ולהעביר אותה מיד ליד, אבל היא תנסה לברוח ואפילו ברגע שתראה את הכלוב היא תעוף אליו.

בנוסף אני רוצה להגיד שחל שינוי מאתמול להיום, היא כבר אוכלת ושותה ולפעמים אפילו שורקת.

מצטער על החפירה המרובה(ואל תגידו לא חפרת כי אני יודע שכן תמונה)
קניתי את צ'יף הקוקטייל שלי ב 30.10.11
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: נקבת קוקטייל חדשה

שליחה על ידי eli_lea »

1.אני אתחיל מזה שאתה מספר שגם אצל המגדל היא פחדה. יתכן שההחתמה שלה "התקלקלה" כתוצאה מחוסר יחס או שמראש היא לא הייתה מוחתמת טוב. בכל מקרה לא נראה שמדובר בתוכי "פרא" מאחר ועל אף שהיא מגלה סימני פחד וחרדה עדיין במקרים מסויימים היא עולה ליד ולא נושכת.
אין ספק שתוכי שעובר מקום לבית חדש, לכלוב חדש, לסביבה חדשה עם קולות ריחות ואנשים לא מוכרים יחוש פחד.
כמגדל עליך למנוע את תחושת הפחת ולנסות לתת לתוכי ביטחון שהוא מוגן ושלא מתכוונים להאע לו.
לכל תוכי יש את הקווים האדומים שלו. הקווים האדומים שאם חוצים אותם הוא מרגיש מאויים. עליך להבין היכן הקן האדום של התוכי שלך. האם בזה שאתה מביט בו הוא הופך למפוחד? האם בזה שאתה מקרב את היד יתר על המידה? האם בזה שאתה פועל בתנועות מהירות וחדות וכך הלאה. בימים הראשונים עליך לנסות ולשמור לא לחצות את הקווים האדומים של התוכי. כך תתן לו את תחושת הביטחון ולא תביא אותו למצב שאתה מתאר של נשיפות התנפחות ופחד. אם התוכי יבין שאין עליו איום הוא ישתחרר יותר ויתחיל לקבל את הסביבה ובני האדם שבקרבתו ביתר קלות . השיטה הטובה כמו שאתה כבר יודע זה לתת לתוכי זמן התאקלמות כאשר כל התקשורת עימו נעשית בצורה כזאת שאינה גורמת לתוכי להגיע למצב של פחד. אם יש לך סבלנות ולא תמהר מידי התהליך יתקצר. אם תכפה על התוכי מגע או תדחוק בו התהליך יקח זמן רב יותר ובניית האמון תהיה קשה יותר.

2.כשהזנב עולה ויורד כשהתוכי במנוחה לרוב זה מעיד על בעייה בריאותית רצינית. קשיי נשימה או מאמץ בנשימה שגורם לזנב לעלות ולרדת
מלווה בסימפטומים נוספים שקיימים או מגיעים בשלב קצת יותר מאוחר כגון:
שינוי בקול של התוכי, חולשה, חוסר שיווי משקל שהייה מרובה בתחתית הכלוב וכן הלאה.
עלייה וירידה של הזנב זו תוצאה ישירה של נשימה מאומצת שיכולה להיגרם גם אם התוכי מאוד לחוץ למשל והתעופף בכלוב.
צריך לעקוב ולראות האם מופעים סימפטומים נוספים ושאכן לא מדובר בבעייה בריאותית.
כדי לדעת בשלב זה בוודאות יש לגשת לבדיקה וטרינרית.
סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

איך היא? הזנב עוד עולה ויורד? אולי פשוט היא הייתה מפוחדת והתנשמה בכבדות מהלחץ..

לגבי המקור, זה לא חריג שיש מקור כהה או עם אזורים כהים..
אם תוכל תעלה תמונה ברורהתמונה
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

תודה רבה על התגובות אלי ושירלי תמונה

לגבי העלייה והירידה של הזנב, אני מאמין שאתם יודעים במה מדובר ולמה התכוונתי, אך בכל זאת צירפתי סרטון
(מצטער על האיכות, נסו להתמקד בזנב)

http://www.youtube.com/watch?v=ZskXYI_o ... e=youtu.be

*אצלי במחשב זה מראה שזה לא עובד, אם גם אצלכם זה ככה אז תעתיקו את הקישור הבא ותורידו רווחים.
http://www.youtube.com/watch?v = ZskXYI_oP9k&feature = youtu.be

מה שרואים בסרטון זה מה שהתכוונתי אליו ולא משהו אחר.

אם כמו שאמרתם זו בעיה בריאותית מה עושים במצב כזה? יש טיפול וטרינרי? זה מדבק או משהו כזה? אם זה היה ממשיך ככה ולא הייתי יודע שזה בעיה בריאותית מה היה קורה?
צ'יף בקע ב 3.9.11

"הִסְתַּכֵּל בִּשְׁלשָׁה דְבָרִים וְאִי אַתָּה בָא לִידֵי עֲבֵרָה - דַּע מַה לְּמַעְלָה מִמְּךָ, עַיִן רוֹאָה וְאֹזֶן שׁוֹמַעַת, וְכָל מַעֲשֶׂיךָ בַּסֵּפֶר נִכְתָּבִין"
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הקישור לא עובד. תתן קישור חדש.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אני לא יודע מה קרה לסרטון.. מופיע לי ריבוע לבן, בחיים לא קרה לי ככה /:

עריכה: הנה הסרטון.

http://www.youtube.com/watch?v=ZskXYI_oP9k
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
שירלי87
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי שירלי87 »

תיקנתי לך את הקישור..

זה לא נראה לי ממש התנשמות מאומצת.. כשראיתי קוקטייל חולה בחנות חיות הוא ממש הזיז את הזנב בתנועה ברורה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גם לי לא נראה שיש בעייה.
סמל אישי של משתמש
Amir96
גוזל
גוזל

שליחה על ידי Amir96 »

אוקיי, תודה רבה תמונה

רציתי לדעת אם נגיד והייתה הבעיה הבריאותית שדיברתם עלייה, או שיש בעיה, זה יכול לעבור לתוכים אחרים?(זה מדבק?)

לגבי השחור בקצה המקור, בעזרת ה' מחר אני אביא תמונה.

עריכה:

ושכחתי לשאול, אם בסוף העלייה והירידה של הזנב אינה בעיה בריאותית, אז מה זה? למה זה קורה ומה זה אומרתמונה
צ'יף בקע ב 3.9.11

סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מחלות מידבקות בין תוכי לתוכי. אם לתוכי שהבאת יש בעיות בריאות התוכי שלך יכול להידבק ולהיפך.
תנודות של הזנב הינם טבעיות אלא אם הן מלוות בנשימה מאומצת. תנודות של הזנב יכולות להיות בעת ניסיון לאזן את האחיזה במקל ולשמירה על שיוי משקל ולעיתים אף תוך כדי השמעת קול והפעלת שרירי החזה והבטן.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”