ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
תוכונים....
מנהל: מפקחים
תוכונים....
שלום לכולם יש לי להקה בסביבות 20 תוכונים בכלוב 5 על 5 וגובה 2 וכל הזמן יוצא לי 8 עד 12 ביצים אבל רק 4 יוצא מהביצים ואחרי זה גם מתים לי חלק מהגוזלים ואין לי מריבות ובתי הטלה רחוקים מאחד השני ואני נותן להם אוכל מים במזמן אבני גיר ביצים חסה ומלפפונים
מדוע הגוזלים מתים לי השמח לעזרה...
ועוד שאלה אם בית הטלה לתוכונים בלי החור בבית הטלה זה אפשרי כי אני חושב לעשות להם את זה כדי לנקות אחרי כל הטלה תודה מראש ..
ואם תרצו תמונות השמח לראות לכם
אני רוצה לבנות לתוכונים שלי בית הטלה כזה שאני יוכל לנקות אותו מה אתם אומרים ??
http://www.raptorstuff.co.uk/images/bre ... CT0005.jpg
שאין בוא חור לביצים זה אפשרי לעושות לתוכונים??
מדוע הגוזלים מתים לי השמח לעזרה...
ועוד שאלה אם בית הטלה לתוכונים בלי החור בבית הטלה זה אפשרי כי אני חושב לעשות להם את זה כדי לנקות אחרי כל הטלה תודה מראש ..
ואם תרצו תמונות השמח לראות לכם
אני רוצה לבנות לתוכונים שלי בית הטלה כזה שאני יוכל לנקות אותו מה אתם אומרים ??
http://www.raptorstuff.co.uk/images/bre ... CT0005.jpg
שאין בוא חור לביצים זה אפשרי לעושות לתוכונים??
Re: תוכונים....
יכולים להיות הרבה סיבות. העיקריות הן תזונה לא מתאימה ותנאי היגיינה ירודים. יכול להיות גם שמדובר בוירוס או חיידק אבל בדרך כלל בודקים האם התוכים באמת מקבלים את התזונה הנכונה והתנאים הנכונים.
אתה מוזמן לפרט מה הם אוכלים ואיזה סוג תערובת.
תא הטלה צריך להיות סגור עם חור כניסה . לתוכונים צריך שתהיה מגרעת בתחתית התא למניעת פיזור הביצים.
לא הבנתי אם מה שרואים בתמונה נמצא בשלבי בנייה או שכך הוא יראה .
אתה מוזמן לפרט מה הם אוכלים ואיזה סוג תערובת.
תא הטלה צריך להיות סגור עם חור כניסה . לתוכונים צריך שתהיה מגרעת בתחתית התא למניעת פיזור הביצים.
לא הבנתי אם מה שרואים בתמונה נמצא בשלבי בנייה או שכך הוא יראה .
http://www.raptorstuff.co.uk/images/bre ... CT0029.jpg
בסוף הבנייה זהו...
נותן להם תערובת עשירה חסה גמבה ביצים קשות שאני מרסק
והיגיינה נקי מאוד רק שבתוך בתי הטלה לא נקי מהחרא שלהם של הגוזלים אני אמור להוציא את הגוזלים לנקות את בית הטלה ואז להחזיר את הגוזלים שהם כבר גדולים
ומה זה היגיינה (ירודים)
בסוף הבנייה זהו...
נותן להם תערובת עשירה חסה גמבה ביצים קשות שאני מרסק
והיגיינה נקי מאוד רק שבתוך בתי הטלה לא נקי מהחרא שלהם של הגוזלים אני אמור להוציא את הגוזלים לנקות את בית הטלה ואז להחזיר את הגוזלים שהם כבר גדולים
ומה זה היגיינה (ירודים)
לא הבנתי את הסידור של תאי ההטלה מאחר ואיני רואה את חור הכניסה. האם יש חור כניסה בתוך הכלוב לתא?
אני לא רואה יתרון שתא ההטלה בנוי ביחד עם הכלוב מאחר ואם יש צורך להחליפו או שהוא ממש מזוהם קשה לנקות מבלי להפריע לתוכים.
זה קשור לשאלה ששאלת לגבי ניקוי בית ההטלה. כשמציבים בתי הטלה נפרדים אפשר להחליף את תא ההטלה בתא חדש ואת הישן שמורידים לנקות ולשים לייבוש. כך הגוזלים מועברים מתא לתא עם מינימום הפרעות.
תנאי היגיינה ירודים אומר- הצטברות של ליכלוך ולשלשת, מים לא טריים שמוחלפים בתדירות גבוהה (מומלץ פעם ביום) שאריות מזון שיכולים לגרום להתרבות חיידקים וכו'.
כשאתה אומר תערובת זרעים עשירה האם אתה יודע להגיד מה היא מכילה?
במקום ביצה קשה מעוכה שעלולה לגרום לריקבון וחיידקים תתן מזון ביצים מוכן. מזון הביצים המוכן מכיל ויטמינים ומינראלים שעוזרים להתפתחות הגוזלים ולא המאכילה. בנוסף מזון טוב מגביר את הסיכוי לביצים שיתפתח בהם גוזל בריא.
תערובת השרייה/הנבטה כתוספת 3 פעמים בשבוע יכולה להשלים את התזונה בתוספת סידן . אבן גיר או מקור סידן אחר כגון סבידה. במיוחד לאם שמטילה ביצים ומאבדת סידן רב.
ירקות כמו גזר, סלרי, גמבה ופירות כמו תפוח, אגס (ללא חרצנים) הרבה יותר מזינים מחסה.
לוודא שתא ההטלה לא חשוף לשמש מה שיכול לגרום לפגיעה בגוזלים ולקילקול הביצים.
לוודא שהכלוב מוגן ומוצל לפחות בחציו והטמפרטורות נוחות. כלומר הכלוב לא מתחמם בשמש.
אני לא רואה יתרון שתא ההטלה בנוי ביחד עם הכלוב מאחר ואם יש צורך להחליפו או שהוא ממש מזוהם קשה לנקות מבלי להפריע לתוכים.
זה קשור לשאלה ששאלת לגבי ניקוי בית ההטלה. כשמציבים בתי הטלה נפרדים אפשר להחליף את תא ההטלה בתא חדש ואת הישן שמורידים לנקות ולשים לייבוש. כך הגוזלים מועברים מתא לתא עם מינימום הפרעות.
תנאי היגיינה ירודים אומר- הצטברות של ליכלוך ולשלשת, מים לא טריים שמוחלפים בתדירות גבוהה (מומלץ פעם ביום) שאריות מזון שיכולים לגרום להתרבות חיידקים וכו'.
כשאתה אומר תערובת זרעים עשירה האם אתה יודע להגיד מה היא מכילה?
במקום ביצה קשה מעוכה שעלולה לגרום לריקבון וחיידקים תתן מזון ביצים מוכן. מזון הביצים המוכן מכיל ויטמינים ומינראלים שעוזרים להתפתחות הגוזלים ולא המאכילה. בנוסף מזון טוב מגביר את הסיכוי לביצים שיתפתח בהם גוזל בריא.
תערובת השרייה/הנבטה כתוספת 3 פעמים בשבוע יכולה להשלים את התזונה בתוספת סידן . אבן גיר או מקור סידן אחר כגון סבידה. במיוחד לאם שמטילה ביצים ומאבדת סידן רב.
ירקות כמו גזר, סלרי, גמבה ופירות כמו תפוח, אגס (ללא חרצנים) הרבה יותר מזינים מחסה.
לוודא שתא ההטלה לא חשוף לשמש מה שיכול לגרום לפגיעה בגוזלים ולקילקול הביצים.
לוודא שהכלוב מוגן ומוצל לפחות בחציו והטמפרטורות נוחות. כלומר הכלוב לא מתחמם בשמש.
אם אני הפריד את הלהקה לרביות כל כלוב זוג. יצא יותר גוזלים
ואם אפשר להוציא את הגוזלים מבית הטלה כדי לנקות את בית הטלה ואז להחזיר את הגוזלים והם כבר גדולים כבר אם נוצות
ואם אפשר להוציא את הגוזלים מבית הטלה כדי לנקות את בית הטלה ואז להחזיר את הגוזלים והם כבר גדולים כבר אם נוצות
כמות הגוזלים תלויה בפוריות של הנקבה. ישנן נקבות שיטילו יותר וכאלה שפחות. כמות הבקיעות תלויה גם בעוד גורמים כמו הפריית הביצים ע"י הזכר ובריאות ההורים.
הפרדה של תוכים לזוגות נותנת יותר שקט לזוג מאחר ואינו צריך להתעסק עם זוגות נוספים באותו כלוב ובשמירה על הטריטוריה. הזוג הרבה יותר רגוע ויש פחות הפרעות. החיסרון הוא שיש לטפל בכל כלוב בנפרד אם במתן מזון ובניקיון. לרוב ההצלחה גדולה יותר כאשר הזוגות מופרדים.
אפשר להוציא את הגוזלים ולנקות. תכין תא או קופסה אליה תעביר את הגוזלים בעת הניקוי. אם יש לשלשת יבשה בתחתית התא ואין נוזלים אפשר לוותר על הניקיון עד ליציאת הגוזלים מהתא.
הפרדה של תוכים לזוגות נותנת יותר שקט לזוג מאחר ואינו צריך להתעסק עם זוגות נוספים באותו כלוב ובשמירה על הטריטוריה. הזוג הרבה יותר רגוע ויש פחות הפרעות. החיסרון הוא שיש לטפל בכל כלוב בנפרד אם במתן מזון ובניקיון. לרוב ההצלחה גדולה יותר כאשר הזוגות מופרדים.
אפשר להוציא את הגוזלים ולנקות. תכין תא או קופסה אליה תעביר את הגוזלים בעת הניקוי. אם יש לשלשת יבשה בתחתית התא ואין נוזלים אפשר לוותר על הניקיון עד ליציאת הגוזלים מהתא.