ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

בעלי קקדו וארה כנסו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
ronnie
בקיעה
בקיעה

בעלי קקדו וארה כנסו

שליחה על ידי ronnie »

שלום : יש לי קקדו דוקופס בן שנה 3 חודשים בערך.

בזמן האחרון הוא התחיל יותר לצעוק.

אז הוצאתי אותו יותר וגם שהוא בחוץ על הכלוב הוא צועק לפעמים.

האם לכם יש קקדו והוא צועק גם לא רק בבוקר ובערב?

עכשיו אני נותן לו יחס, כל פעם שאני מוציא אותו זה לשעתיים או שעה וחצי כל פעם ככה 3 פעמים.

יש לו A-19 וצעצועים.

וגם בעלי הארה יש כאלה שיש להם 2 -3 ארות בבית מה הם לא צועקים ?

תודה ותגובתכם.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: בעלי קקדו וארה כנסו

שליחה על ידי eli_lea »

איפה כתוב שקקדו צועק רק בבוקר או בערב?
קקדו הינו תוכי רועש ובטח לקחת זאת בחשבון כשרכשת אותו.
האפשרות היחידה שיכולה למנוע (אולי) שהרעש לא יחרוג מכל פרופורציה זה לא להתייחס אל התוכי כשהוא רועש.

אתה נותן לו יחס לתקופות ארוכות. האם תוכל להתמיד ולתת לו יחס בכמות כזאת של שעות לאורך זמן ? אני מציע לא להגזים עם היחס מאחר ועלולה להיווצר בעייה כשלא יהיה לך זמן.
ronnie
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ronnie »

אז להוציא אותו פחות ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יש הבדלים בין "להוציא" לבין "מתן יחס" ולבין "מתן יחס עקיף".

אם התוכי מחוץ לכלוב ומעסיק את עצמו לבד זה בסדר. תוכי צריך להיות חופשי מחוץ לכלוב אך גם לדעת וללמוד לשהות בכלוב ולהעסיק את עצמו. כמובן בעזרת צעצועים ואביזרים שנספק לו.

אם אתה מדבר על יחס ישיר בו אתה בא במגע עם התוכי, למשל מאלף או משחק עימו, אתה צריך לעשות זאת לזמן סביר בו תוכל להתמיד לאורך תקופת זמן ארוכה. כלומר אם תשחק עימו היום שעה ומחר שעה ובמשך החודש הקרוב שעה ולפתע לא יתאפשר לך ותשחק עימו רק 10 דקות התוכי יחוש נטוש ובודד ועלול לפתח בעיות התנהגות.
לכן זה לא כל כך חשוב כמה יחס ישיר אתה נותן לתוכי כמו שחשוב שתוכל להתמיד במתן היחס לאורך זמן.

לגבי "יחס עקיף" זהו מתן יחס שיכול לספק את התוכי במהלך היום או הערב, כאשר עוברים ליד הכלוב, נותנים צ'ופר, מדברים אל התוכי וכו' בעצם אנחנו נותנים לתוכי יחס אבל לא ישיר. ההתייחסות הזאת לתוכי גם היא נחשבת במכלול של היחס הכללי שניתן לתוכי.
ronnie
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ronnie »

הבנתי תודה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”