ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

שבוע טוב לכולם קצת עזרה בג'אקו החדש..

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אורי אופיר
ביצה
ביצה
שם פרטי:: אורי

שליחה על ידי אורי אופיר »

הוא בן 4 חודשים מאוד צעיר ,אצלי כבר בערך שבועיים
מאוד חברותי עולה על כל יד (כל המשפחה מאכילה אותו מנקה לו) לרוב צמוד אליי..

הבעיה הראשונה זה בכופתיות אני חושב שניסיתי כבר הכל
מהיום הראשון שמתי לו גם גרעינים עם תערובת שהוא מת עליה וכופתיות ממש ליד,בתערובת הוא נוגע בלי הפסקה ניסיתי להכניס גם קצת כופתיות לתערובת אבל הוא ממיין ולא נוגע..
ניסיתי לשחק אותה אוכל אותם ולהביא לו כי לפעמים שאני אוכל לידו הוא ישר רץ לאוכל ומתחיל לאכול גם..
להוציא לו את התערובת ולהשאיר רק את הכופתיות זה נראה לי קצת בעייתי אם הוא לא יאכל..

הבעיה השנייה זה לפעמים שהוא מעל הכלוב(הוא כבר מטפס לבד )הוא פתאום מחליט שהוא קופץ ממנו סתם ככה..זה בעייתי שלא יקבל איזה מכה או משהו..
הבעיה השלישית שהוא מת על הכתף והוא יכול להסתובב איתי בכל מקום בבית אבל לפעמים שהוא רוצה צומת לב הוא מתחיל לתת לי ביסים באוזן ולא בא לי שיתרגל לזה..

והנה קצת תמונות שלו ושל הכלוב.. תודה מראש על התשובות
קבצים מצורפים
תמונה (1).JPG
תמונה.JPG
תמונה (3).JPG
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: שבוע טוב לכולם קצת עזרה בג'אקו החדש..

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא ותתחדש,
אתם נוהגים נכון כאשר כל המשפחה מעורבת בגידולו של התוכי. הרגלת התוכי לכל בני המשפחה זו השיטה הטובה ביותר לגרום לתוכי
להיות חברותי יותר לבני הבית.

לגבי הכופתיות. האם כשרכשת אותו הוא לא היה אוכל כופתיות? נשמע מוזר מאחר והיום רוב בתי הגידול בארץ יגמלו את התוכי כאשר הבסיס הינו כופתיות.
מאוד חשוב שהתזונה תהיה מבוססת על כופתיות מאחר וכופתיות מכילות את כל אבות המזון הנדרשים לתוכי.
כדי להעביר את התוכי לכופתיות צריכים לעשות את המהלכים הבאים.
1. שקילת התוכי לפני תחילת התהליך. אם במהלך תהליך ההעברה לכופתיות התוכי מאמבד ממשקלו 10% ויותר מפסיקים עם ההעברה לתקופה של שבועיים ומוודאים שהמשקל חזר למשקל ההתחלתי לפני שמנסים שוב.
2.הוצאת המזון מכלי האוכל והותרת כופתיות בלבד בכלי האוכל. בערב מחזירים את הכלי עם התערובת אליה הוא רגיל לחצי שעה ולאחר מכן מוצאים את התערובת עד למחרת בערב וחוזר חלילה.
בתקופת הגמילה צריך לשים לב שהתוכי מלשלש. צבע הלשלשת יכול להיות שונה בגלל השינוי במזון וזה לכשלעצמו אינו צריך להאיג.

לגבי כופתיות, איני יודע עם אילו כופתיות ניסית להרגיל אותו אבל ממליץ לנסות עם הכופתיות של פריטי בירד. רוב רובם של התוכים מאוד אוהבים אותם והמעבר קל יותר.

לגבי הניסיון לעוף מראש הכלוב. מאוד טבעי ונפוץ. התוכי רוצה לרדת ולהיות בקירבתכם. זה חולף במשך הזמן. מה שעושים זה ניגשים לתוכי, מעלים אותו על היד ומחזירים למקל העמידה. מבלי לדבר אליו או לתת לו יחס . גם כשהוא עף לכיוון הריצפה לא לדבר אליו או לתת יחס. להעלות אותו חזרה לראש הכלוב. חשוב להעלות אותו ממש בצמוד לנחיתתו בריצפה ולא לתת לו להסתובב.

לגבי השהות על הכתף. כדאי מאוד לא לאפשר לו לשהות על הכתף עד אשר תהיה לך שליטה מלאה עליו, כלומר כשאתה מושיט את היד והוא יורד מהכתף. כאשר התוכי על הכתף קשה לנו לראות מה הוא עושה או עומד לעשות. לאט לאט הוא מתייחס לכתף כאל מקום קבוע והוא הופך לטריטוריאלי למקום. גם כשבני הבית ירצו להורידו במקרה הטוב הוא יברח מסביב לעורף ובמקרה הפחות טוב ינסה לנשוך אותם.
הנגיסות באוזן בדרך כלל עדינות אבל הן עלולות גם להיות נגיסות חמורות ולא נעימות.
סמל אישי של משתמש
אורי אופיר
ביצה
ביצה

תמונהתודה רבה על התשובה המהירה..

לגביי הכופתיות באמת שאני לא יודע, קיבלתי אותם מהמגדל אבל בקופסה ממש קטנה, עם ההמלצה שלך כבר מחר בבוקר אני אתקשר להזמין או שאגש לקנות מהר, עברתי קצת באתר ויש עוד כמה דברים שאני מעוניין לרכוש שם
וכבר התחלתי בתהליך של הוצאת האוכל שהוא רגיל אליו

השהות שלו על הכתף באמת הוא עושה את זה מסביב לעורף למרות שלרוב הוא מקשיב לעלה\רד מקווה שימשיך ככה..

בכל זאת תודה רבה על העזרה אחלה אתר... לילה טוב ;)תמונהתמונהתמונהתמונהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהצלחה בהמשך.
סמל אישי של משתמש
GuyG
ביצה
ביצה

שליחה על ידי GuyG »

ישנה עוד שיטה שהוכיחה את עצמה כיעילה(אני פעלתי לפיה לאחר שהרבה המליצו עלייה גם לגמילה מדייסה וגם להרגלה לכופתיות).

שלב א:
שמים כמות כופתיות שמהווה מנה (2-3 כפות של במידה ומדובר בפיסטקוס) בקערית מים למשך דקה, מוציאים את הכופתיות ומעבירים למגבת(הכי נוח עם מסננת קטנה) וטופחים איתה קלות על הכופתיות ע"מ שהכופתיות יהיו ספוחות ולא רטובות(זה מה שאני עשיתי וזה היה אפילו יותר יעיל כיוון שתוכים לא אוהבים טיפות מים באוכל) ומגישים לתוכי.

שלב ב:
אחרי כמה ימים פשוט מתחילים לצמצם את שהות הכופתיות במים ע"מ שיהיו יותר ויותר קשות(חצי דקה, 20 שניות, 10 שניות, טבילה לרגע).

שלב ג:
השלב האחרון הוא לשלב כופתיות יבשות עם הרטובות ובהדרגה להפחית את כמות הרטובות עד שמפסיקים לגמריי עם שילוב של כופתיות רטובות.
אתה תדע מתיי את יכול להתקדם בכל שלב לפי כמות האכילה של התוכי, כל עוד הוא אוכל בכייף-מתקדמים..
התהליך לא אמור לקחת יותר משבועיים שלושה גג, הוכיח את עצמו יעיל אצל כל מי שבדקתי איתו..שווה לנסות..

!חשוב! תוקף הכופתיות הרטובות הוא לא מעל משעה וחצי שעתיים(במיוחד בקיץ) והדרך הכי טובה להרגיל את התוכי היא כשאתה איתו ומגרה אותו לאכול מהן(אני בהתחלה הייתי מביא לו אותן אחת אחת עד שהוא התחיל לזהות אותן ולקח בעצמו), מה גם שזה מזרז את התהליך.

בהצלחהתמונה
סמל אישי של משתמש
ranamir
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ranamir »

תיתחדש

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
סמל אישי של משתמש
אורי אופיר
ביצה
ביצה

תמונהתמונה

מצויין..תודה כבר יש התקדמות
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”