שלום,אז לפני שבועים בערך קניתי תוכון חדש.
הכול היה בסדר עד ששמתי לב שיש לו על הראש ובפנים נוצות לבנות כאלה...האם זה בגלל שהוא מתבגר קצת? או עונת מעבר?
הוא גם נורא עדין,ויש לו שריקות ממיסות אבל הוא נורא מפחד ממני וכמעט ברח לי אתמול,בפוקס אימא שלי טפסה אותו,והוא נשח אותה ממש חזק,יש משהו לעשות שהתוכי פחות יפחד? ומתי הכי טוב לשים להם תא הטלה? (מנסה את מזלי פעם שלישית עם גוזלים) בעזרת השם שהפעם הם לא ימותו לי !
http://img202.imageshack.us/img202/9509 ... 796848.jpg
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נוצות לבנות אצל תוכון
מנהל: מפקחים
Re: נוצות לבנות אצל תוכון
הנוצות הלבנות שרואים בתמונה נקראים "קולמוס". הקולמוס עשוי מקרטין (כמו החומר של הציפורניים ) והוא מתפרק ומתוכו מתגלית הנוצה החדשה. התוכון שלך פשוט החליף נוצות.
לגבי הניסיון לברוח. אם התוכי אינו רגיל אליכם ומפחד מן הסתם הוא ינסה תמיד להימלט במעופה. אם התוכי נמצא בכלוב עם בת זוג הניחו לו
ואל תחזיקו אותו בידיים , החזקתו תגרום לו ללחץ מיותר ולפחד מפניכם. נסו לתקשר עימו ע"י כך שתתנו לו צ'ופרים דרך סורגי הכלוב בהתחלה.
הפרעות עלולות לגרום לחוסר הצלחה בריבוי, תנסו להפריע להם פחות. את הגוזלים תוכלו להחתים/להרגיל בצורה טובה יותר כך שלא יפחדו ממכם.
כדאי לתת את הדעת בנושא התזונה של ההורים. התזונה צריכה להיות מלאה ועשירה לפני הריבוי ובמהלך הריבוי והאכלת הגוזלים.
דבר שמשפיע ישירות על הגוזלים והתפתחותם. העשירו את המזון במזון ביצים, סידן ירקות וכופתיות.
בהצלחה.
לגבי הניסיון לברוח. אם התוכי אינו רגיל אליכם ומפחד מן הסתם הוא ינסה תמיד להימלט במעופה. אם התוכי נמצא בכלוב עם בת זוג הניחו לו
ואל תחזיקו אותו בידיים , החזקתו תגרום לו ללחץ מיותר ולפחד מפניכם. נסו לתקשר עימו ע"י כך שתתנו לו צ'ופרים דרך סורגי הכלוב בהתחלה.
הפרעות עלולות לגרום לחוסר הצלחה בריבוי, תנסו להפריע להם פחות. את הגוזלים תוכלו להחתים/להרגיל בצורה טובה יותר כך שלא יפחדו ממכם.
כדאי לתת את הדעת בנושא התזונה של ההורים. התזונה צריכה להיות מלאה ועשירה לפני הריבוי ובמהלך הריבוי והאכלת הגוזלים.
דבר שמשפיע ישירות על הגוזלים והתפתחותם. העשירו את המזון במזון ביצים, סידן ירקות וכופתיות.
בהצלחה.