אני מנסה להבין עדיין, איך תוכי יכול לחקות בני אדם ורעשים כל כך טוב?
זה לא כמעט ולא בערך, זה מדויק!
הם יכולים לחקות את בעל הבית בדיוק בקול שלו ורעשים שלנו כבני אדם נורא קשה לחקות.
איך זה שהם מצליחים בזה יותר מבני אדם?
זה נורא מרתק אותי, אשמח להסבר
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
יכולת הדיבור של התוכים
מנהל: מפקחים
Re: יכולת הדיבור של התוכים
לתוכים להבדיל מבני אדם יש תיבת תהודה משוכללת שמאפשרת להם לחקות את הצלילים שהם שומעים בדיוק רב.
להבדיל ממיתרי הקול אצלנו , התוכי מרעיד את תיבת התהודה ויוצר צלילים שונים. ברגע שהתוכי מצליח לשלוט בתיבת התהודה ( כמו תינוק שלומד להפיק קולות ומילים) הוא יכול להשמיע קולות מגוונים.
השליטה על תיבת התהודה מתבצעת באמצעות הפעלת השרירים והוצאת אויר לויסות הקולות המושמעים. ללשון לעומת זאת אצל התוכים אין משמעות גדולה כמו אצלנו להגיית מילים.
הסבר שכתבתי בעבר על השמעת הקולות:
Re: איך בדיוק ג'אקו מדבר?
להבדיל ממיתרי הקול אצלנו , התוכי מרעיד את תיבת התהודה ויוצר צלילים שונים. ברגע שהתוכי מצליח לשלוט בתיבת התהודה ( כמו תינוק שלומד להפיק קולות ומילים) הוא יכול להשמיע קולות מגוונים.
השליטה על תיבת התהודה מתבצעת באמצעות הפעלת השרירים והוצאת אויר לויסות הקולות המושמעים. ללשון לעומת זאת אצל התוכים אין משמעות גדולה כמו אצלנו להגיית מילים.
הסבר שכתבתי בעבר על השמעת הקולות:
Re: איך בדיוק ג'אקו מדבר?
הסבר מחכים.תודה
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
יכולת הדיבור של התוכים
אלי, הסבר מעניין נתת בלינק, אין ספק שזו חיה מדהימה ומרתקת.
אמרת שהלשון לא מהווה אמצעי לחיקוי אצל התוכים, אבל כשרואים תוכי ג׳אקו לדוגמא משמיע צליל של נשיקה, זה על ידי הלשון אפ אני לא טועה.
בכל מקרה מה שמרתק אותי זה פחות איך הם יוצרים קול, אלא איך הם מצליחים לדייק בדיוק מטורף בטון, בצליל ובתדר. דבר מדהים
אמרת שהלשון לא מהווה אמצעי לחיקוי אצל התוכים, אבל כשרואים תוכי ג׳אקו לדוגמא משמיע צליל של נשיקה, זה על ידי הלשון אפ אני לא טועה.
בכל מקרה מה שמרתק אותי זה פחות איך הם יוצרים קול, אלא איך הם מצליחים לדייק בדיוק מטורף בטון, בצליל ובתדר. דבר מדהים
אכן מדהים, אני למשל לא יכול להבדיל אם לאה קוראת לי או שזו מיקה. אם לאה מדבקרת או שזו מיקה מחקה את קולה. וכנ"ל לגביי. יכולת החיקוי של התוכים מדהימה ממש.