ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מספר שאלות בקשר לתוכונים.

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

Re: מספר שאלות בקשר לתוכונים.

שליחה על ידי ninka »

תודה,אנסה מחר..אני לא יודעת..ליבש הם מוסיפים עוד...וגם הזכר וגם הנקבה מלוכלכים בזה...לתת להם ככה להיות מלוכלכים? וגם על הגוזלים. לא ראיתי עם זה מפריע לגוזל לאכול ועכשיו היא עליהם שם..איך ניתן לדעת עם זה באמת מפריע לו לאכול? מחר אבדוק גם עם זה יבש או לא ואראה...סך הכול תא הטלה לא יקר ויהיה להם יותר נחמד בנקי...או שהם ילכלכו אותו ככה אחרי יומים ? :) מצטערת תמיד על כמות השאלות. חיפשתי גם בגוגל מידע בשביל ללמוד ולדעת יותר,אבל אין כאלה ואני נישארת בלי ניסיון ובלי ידע.תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

האתר קיים עבור חברים שיש להם שאלות. זה בסדר גמור שאת שואלת ומתעניינת.
לפי התמונה שהעלית בפעם שעברה התא לא נראה מאוד מלוכלך. זה טבעי שתהיה לשלשת יבשה ומעט לשלשת טרייה ורטובה .
את מדברת על ריח שמפריע לך בבית ולכן הצעתי שתחליפי תא. לא צריך להתרגש מליכלוך של לשלשת בתא. הם חיים עם זה טוב
וזה לא משהו חריג. כן צריך לבחון האם יש ליכלוך יבש שמונע מהתוכי לקבל מזון או לאכול. לעיתים מתגבש מסביב למקור מזון או לשלשת שהתייבשה ומונעת ממנו לתפקד כראוי. במקרים כאלה יש להתערב ולנקות את המקור.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הרמתי תגוזל עם הצואה...היד שלי כלכך רעדה שעד עכשיו אני רועדת! יש לו למעלה צואה...ממש מעל המקור נראה לי זה חוסם תאף קצת..ניסיתי לנקות עם מים וזה לא ירד...אני לחוצה ברמות :( זה מסוכן???? מה לעשות??? ועוד דבר הרגליים שלי הגוזל..אחת למטה אחת למעלה...אצרף תתמונה שצילמתי בזמן שהחזקתי אותו...זה כי הוא קטן ? או נכה? רועד לי הלב מפחד עליהם :(((

http://xn--gebzbbce.co.il/8vl

http://xn--gebzbbce.co.il/8vm

http://xn--gebzbbce.co.il/8vn
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את לא צריכה להילחץ ולא לרעוד. אין סיבה. נראה שיש לו שאריות של מזון שהתקשו על המקור. שיפשוף עדין עם מים פושרים ירכך ויוריד
את הליכלוך. אפשר לרכך עם מים פושרים ולאחר שעה שעתיים לנסות שוב.

לגבי הרגליים, קשה לקבוע אם יש בעייה של פיסוק או שהגוזל נמצא בתנוחה כזאת. הסתכלתי על התמונה עם כל הגוזלים בתא ולא נראית בעייה. אם הגוזל שוכב מפוסק ולא מצליח לכנס את הרגליים למצב בו הן צמודות לגוף יתכן שיש לו פיסוק. לעיתים קרובות פיסוק קל חולף מעצמו עם התחזקות הגוזל וגדילתו. צריך פשוט להמשיך ולעקוב.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אני פשוט דואגת להם ברמות. אני מפחדת לעשות כואב לגוזל..ראיתי שהנחירים פתוחות אצלו אז הוא נושם. לדעתי רגל אחת נורמלית והקידמית כזאת..עם הוא יגיע לניצוי כמעט מלא ועדיין הרגל תיהיה ככה ,לא יהיה מאוחר מידי לעזור לו? אני כמובן אוהבת אותו כמו שהוא וגם ככה אשאיר לעצמי גוזל אחד וכנראה שאותו לא משנה מה,אבל אני דואגת לו,שלא יהיה לו קשה לחיות ככה :(
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בדרך כלל כדאי לטפל בפיסוק מוקדם ככל שאפשר . כך ההחלמה מהירה וקלה יותר.
יתכן שהאחים לוחצים עליו ולכן הרגל מפוסקת מעט, כמו שאמרתי לעיתים זה מסתדר ולעיתים מצריך התערבות.
צריך לעקוב ולראות האם יש שיפור והוא עומד על הרגליים או שהרגל נותרת מפוסקת והוא מתקשה לעמוד.
הטיפול ברגל מפוסקת הינו טיפול פשוט יחסית שמצריך קשירת הרגליים באופן שישיהו צמודות לגוף למשך מספר ימים.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

איך אני אדע? בנתיים הם אחד על השני כזה..אז אני לא רואה...ניסיתי לקחת אותו עכשיו..הוא רותח! והוא ממש מפחד...אני נוגעת בו קצת והוא מתחיל לצפצף..נראה לך עוד שבוע אוכל לדעת בבירור? עכשיו ראיתי אותו הולך כזה לאימא שלו..נראה לי הכול בסדר איתותמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אם הוא הולך לאמא שלו אז הוא בסדר. הוא רותח כי הגוזלים מחממים אחד את השני בחום גופם. זה טבעי.
בסוף תבחרי לך גוזל.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

מקווה שזה סתם פראנויה,ספרתי ימים והגוזל היום בן 30 יום..מתי יהיה לו ניצוי מלא? ומתי להתחיל תאכלה של הפעמיים ביום? ועם אני לא אאכיל את כולם , אז זהו? הם לא יהיו האכלת יד? ועם כן האכיל את כולם אז איך כשיש בנהם הפרש של גדלים..נראה לי שאיכות החיים שלהם יהיה יותר טוב באכלת יד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גוזלי תוכונים מתנצים בגיל חודש בממוצע. ולוקח להם עוד כשבועיים להיות עצמאים ולאכול לבד. אבל יש יוצאים מן הכלל וההתפתחות לעיתים מהירה ולעיתים פחות מהירה.
הוצאת גוזל לפני יציאתו מהתא דורשת האכלה של לפחות פעמיים ביום. לאחים הקטנים יותר תצטרכי לתת שלוש פעמים ביום אם תוציאי אותם ויתכן שאף יותר פעמים לגוזל האחרון.
אני ממליץ בפעם הראשונה להוציא גוזל כשהוא כבר מנוצה ולתת ארוחה עד שתיים ביום כאשר כבר מתחילים בשלב הגמילה ומכירים לו מזון יבש. לאחר ההתנסות תחליטי הלאה כיצחד את פועלת.
אפשר להרגיל את הגוזל לידיים כאשר האם יוצאת מהתא וזה לא מפריע לה. להוציא אותו מידי פעם כדי שיתרגל למגע היד. אפשר אפילו לתת לו לאכול מעט במזרק ולהחזיר להורים. תוכונים די סבלנים להפרעות במיוחד בשלב הנוכחי.

את תצטרכי מזון להאכלת יד לגוזלים ומזרק. בכלל זה טוב שכל מגדל יחזיק בבית כמות קטנה לשעת חירום.
קשה לדעת איך תהיה איכות החיים שלהם כהאכלת יד וכתוכים שאינם האכלת יד. זה תלוי במזל לאן הם יגיעו. ישנם תוכים שחיים נפלר בווליר עם אפשרות לעוף ולהתרבות והם מרגישים מצויין.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”