ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קוואקר בן חודש וחצי
מנהל: מפקחים
Re: קוואקר בן חודש וחצי
אם חשים שהתוכי חולה או לא מרגיש טוב הדבר הטוב ביותר זה לקחתו לוטרינר. עם כל הרצון אני לא יכול לייעץ או לאבחן על סמך תמונות.
גם הוידאו לא הופעל משום מה.
בכל מקרה למה הוא על הריצפה? אם הוא לא מרגיש טוב שימי אותו בכלוב מכוסה ומחומם .
גם הוידאו לא הופעל משום מה.
בכל מקרה למה הוא על הריצפה? אם הוא לא מרגיש טוב שימי אותו בכלוב מכוסה ומחומם .
-
הילה הרשמן
- ביצה

לצערי אלי אני קוראת בכל מיני פורומים שוטרינרים/ות כמעט ולא עוזרים מלבד לקחת כסף ולהחריף את הבעיה אני ממש אובדת עצות
יש מצב שלא רואים את סרטוני הוידאו בגלל שהעלתי אותם מהפלאפון?
יש מצב שלא רואים את סרטוני הוידאו בגלל שהעלתי אותם מהפלאפון?
לא יודע להגיד לך למה. זה לא משנה מאיפה את מעלה. העלית ליוטיוב וביוטיוב צריך לראות. אני אנסה שוב מאוחר יותר.
אבל אם הגוזל לדעתך לא מרגיש טוב כדאי שתכניסי אותו לכלוב מכוסה ותשמרי על טמפרטורת הגוף שלו.
אני בעיקרון לא אוהב לראות תוכים מסתובבים על הריפצה במיוחד כשמדובר בגוזלים. גוזלים רגישים מאוד ונוטים להכניס כל דבר לפה.
ככל שהבית יהיה נקי עדיין דורכים על דברים ולגוזל זה לא מתאים.
במקביל להזרתו לכלוב וכיסוי הכלוב תבדקי את מצב הזפק. אפשר למשש באזור החזה מעט למטה ולנסות ולראות אם יש מזון.
לא להעמיס עליו מזון , יתכן שהוא זקוק לניקוי מערכת העיכול.
אפשר לעשות לתוכי הפסקה של יום שלם בקבלת המזון ללא בעייה על מנת שינקה את המערכת.
שימי לב שוב ושוב לטמפרטורת המזון. מזון חם מידי גורם לכוויות בזפק ומכאן עד להתפתחות בעיות הדרך קצרה. לבדוק פעמיים שלוש לפני שנותנים מזון חם.
תעדכני. במידה ותצליחי להעלות סירטון חדש תתני קישור חדש.
אבל אם הגוזל לדעתך לא מרגיש טוב כדאי שתכניסי אותו לכלוב מכוסה ותשמרי על טמפרטורת הגוף שלו.
אני בעיקרון לא אוהב לראות תוכים מסתובבים על הריפצה במיוחד כשמדובר בגוזלים. גוזלים רגישים מאוד ונוטים להכניס כל דבר לפה.
ככל שהבית יהיה נקי עדיין דורכים על דברים ולגוזל זה לא מתאים.
במקביל להזרתו לכלוב וכיסוי הכלוב תבדקי את מצב הזפק. אפשר למשש באזור החזה מעט למטה ולנסות ולראות אם יש מזון.
לא להעמיס עליו מזון , יתכן שהוא זקוק לניקוי מערכת העיכול.
אפשר לעשות לתוכי הפסקה של יום שלם בקבלת המזון ללא בעייה על מנת שינקה את המערכת.
שימי לב שוב ושוב לטמפרטורת המזון. מזון חם מידי גורם לכוויות בזפק ומכאן עד להתפתחות בעיות הדרך קצרה. לבדוק פעמיים שלוש לפני שנותנים מזון חם.
תעדכני. במידה ותצליחי להעלות סירטון חדש תתני קישור חדש.
-
הילה הרשמן
- ביצה

אני עכשיו על המחשב וכנראה זה לא עולה מאחר וזה הועלה מהפלאפון
אני עכשיו עובדת על הלינקים דרך המחשב בקרוב אעלה אותם
תודה על המענה המהיר
מששתי את הזפק יש שם קצת מזון את המזון אני נותנת לו עם מים מהברז לפעמים פושרים
בפעם האחרונה שהאכלתי אותו הייתה בשעה 13:30 5 CC
אני אתן לו להתרוקן מחר אתן לו שוב אוכל בבוקר
אני כבר מעלה לינקים
שבת שלום לך וללאה
חשבתי ששימך זה אלי ושם משפחה זה לאה
אני עכשיו עובדת על הלינקים דרך המחשב בקרוב אעלה אותם
תודה על המענה המהיר
מששתי את הזפק יש שם קצת מזון את המזון אני נותנת לו עם מים מהברז לפעמים פושרים
בפעם האחרונה שהאכלתי אותו הייתה בשעה 13:30 5 CC
אני אתן לו להתרוקן מחר אתן לו שוב אוכל בבוקר
אני כבר מעלה לינקים
שבת שלום לך וללאה
חשבתי ששימך זה אלי ושם משפחה זה לאה
-
הילה הרשמן
- ביצה

http://www.youtube.com/watch?v=MqBiIgvtt8c
http://www.youtube.com/watch?v=u7HZyY9WylA
http://www.youtube.com/watch?v=P4IkuhQLa4U
http://www.youtube.com/watch?v=PjsQ7bmkhE4
בסרטון האחרון ככה הוא מתנהג אחרי שהחזרתי אותו לכלוב רוצה שאני יוציא אותו בחזרה אלי
אני מקווה שזה יופיע לך
אני סומכת על אנשים שגידלו 30 שנה בחיים שלהם תוכים מאשר וטרינרים
http://www.youtube.com/watch?v=u7HZyY9WylA
http://www.youtube.com/watch?v=P4IkuhQLa4U
http://www.youtube.com/watch?v=PjsQ7bmkhE4
בסרטון האחרון ככה הוא מתנהג אחרי שהחזרתי אותו לכלוב רוצה שאני יוציא אותו בחזרה אלי
אני מקווה שזה יופיע לך
אני סומכת על אנשים שגידלו 30 שנה בחיים שלהם תוכים מאשר וטרינרים
ראיתי את כל הסירטונים. לרגע נראה לי שמדובר בהתנהגות טבעית של גוזל שמבקש קשר עם ההורים (איתך) והאכלה ולרגע נדמה שיש לו חולשה. כשראיתי את הסירטון האחרון קצת נרגעתי. נראה שאכן מדובר בהתנהגות של גוזל שמבקש חום ומזון.
קודם כל כדאי שתנקטי בכמה פעולוטת.
1. אל תורידי אותו לריצפה עד לגמילה מלאה. גם אז אני ממליץ לא להסיר עיניים מהתוכי. במידה והבית עבר ריסוס ובמיוחד עם חומרי השהייה
לא לאפשר לגוזל או לתוכי להסתובב בריצפה ומתחת לרהיטים.
2.לא מערבבים דייסה עם מים מהברז. בטח שלא עם מיפם פושרים מהברז.
מים מהברז עלולים להכיל חיידקים שעלינו לא משפיעים אבל על גוזל שמערכת החיסון שלו מאוד חלשה יש השפעה גדולה.
מים פושרים מהברז הכי גרועים. את מזרימה מים מהדוד שמכילים חומרים ומתכות שונות שנספגות מהקולטים ומגוף החימום. מים כאלה עלולים להרוג תוכי כתוצאה מהרעלת מתכות. תוכי לא צריך הרבה בשביל לקבל הרעלה באחוזים גבוהים. מעט מים כאלה מספיקים כדי לגרום לו לחולי ולמוות.
מערבבים את הדייסה במים שהורתחו והתקררו. טמפרטורת הדייסה חייבת להיות במינימום של 38 מעלות ומבמקסימום של 42 מעלות.
הכי טוב לתת לתוכי דייסה בחום של 41 מעלות.
שומרים על חום הדייסה על ידי טבילת הכלי עם הדייסה בכלי נוסף עם מים חמים. הכי טוב לבדוק עם מד טמפקטורה, במידה ואין לבדוק על פרק כף היד. הדייסה צריכה להיות חמימה אבל לא חמה מידי.
3. שימי לב ללשלשת. אם התוכי לא מלשלש במהלך היום בין ארוחת הבוקר לארוחת הערב נצטרך לחשוב מחדש האם הוא מספיק בשל לגמילה.
כרגע תעקבי ותעדכני לגבי אכילת הכופתיות. קשה לראות מאחר והם לא אוכלים כמויות ומסתפקים ממש במועט אבל בכל זאת נסי לעקוב.
בכל מקרה בו יש לך חשד לבעייה בריאותית חממי את התוכי ושימי אותו בכלוב מכוסה. חשוב לשמור על חום גופו של התוכי על מנת שיוכל להתגבר ולהחלים. אפשר להצמיד מנורת לילה או משהו בסיגנון לפינת הכלוב כדי שאם הגוזל ירצה הוא יתקרב ויתחמם ואם ירצה יתרחק. שימי לב לנושא הבטיחות. אסור שהמנורה תהיה קרובה מידי לחפצים במיוחד דליקים. חשוב כמו שציינתי שהתוכי יוכל להתרחק מהמנורה אם ירצה בכך.
קודם כל כדאי שתנקטי בכמה פעולוטת.
1. אל תורידי אותו לריצפה עד לגמילה מלאה. גם אז אני ממליץ לא להסיר עיניים מהתוכי. במידה והבית עבר ריסוס ובמיוחד עם חומרי השהייה
לא לאפשר לגוזל או לתוכי להסתובב בריצפה ומתחת לרהיטים.
2.לא מערבבים דייסה עם מים מהברז. בטח שלא עם מיפם פושרים מהברז.
מים מהברז עלולים להכיל חיידקים שעלינו לא משפיעים אבל על גוזל שמערכת החיסון שלו מאוד חלשה יש השפעה גדולה.
מים פושרים מהברז הכי גרועים. את מזרימה מים מהדוד שמכילים חומרים ומתכות שונות שנספגות מהקולטים ומגוף החימום. מים כאלה עלולים להרוג תוכי כתוצאה מהרעלת מתכות. תוכי לא צריך הרבה בשביל לקבל הרעלה באחוזים גבוהים. מעט מים כאלה מספיקים כדי לגרום לו לחולי ולמוות.
מערבבים את הדייסה במים שהורתחו והתקררו. טמפרטורת הדייסה חייבת להיות במינימום של 38 מעלות ומבמקסימום של 42 מעלות.
הכי טוב לתת לתוכי דייסה בחום של 41 מעלות.
שומרים על חום הדייסה על ידי טבילת הכלי עם הדייסה בכלי נוסף עם מים חמים. הכי טוב לבדוק עם מד טמפקטורה, במידה ואין לבדוק על פרק כף היד. הדייסה צריכה להיות חמימה אבל לא חמה מידי.
3. שימי לב ללשלשת. אם התוכי לא מלשלש במהלך היום בין ארוחת הבוקר לארוחת הערב נצטרך לחשוב מחדש האם הוא מספיק בשל לגמילה.
כרגע תעקבי ותעדכני לגבי אכילת הכופתיות. קשה לראות מאחר והם לא אוכלים כמויות ומסתפקים ממש במועט אבל בכל זאת נסי לעקוב.
בכל מקרה בו יש לך חשד לבעייה בריאותית חממי את התוכי ושימי אותו בכלוב מכוסה. חשוב לשמור על חום גופו של התוכי על מנת שיוכל להתגבר ולהחלים. אפשר להצמיד מנורת לילה או משהו בסיגנון לפינת הכלוב כדי שאם הגוזל ירצה הוא יתקרב ויתחמם ואם ירצה יתרחק. שימי לב לנושא הבטיחות. אסור שהמנורה תהיה קרובה מידי לחפצים במיוחד דליקים. חשוב כמו שציינתי שהתוכי יוכל להתרחק מהמנורה אם ירצה בכך.
-
הילה הרשמן
- ביצה

צהריים טובים אלי 
הבוקר נגשתי אל הכלוב קוואק היה ערני והשמיע צווחות קפץ ישר אל פתח הכלוב בכדי שאוציא אותו עלה על ידי מיוזמתו.
בשעה 12:15 נתתי לו ארוחה ראשונה 10CC
אין לו שום עניין עם הכופתאות גם לא כמשחק כמו שהיה עושה ממקודם כשניסיתי לגרות אותו איתם לפחות היה נענה .
שמתי לב ללשלשת שלו היא בסדר מלבד החלק שאמור להיות לבן הפך להיות צהבהב אני מצרפת תמונה
אחרי האכלה לטפתי אותו שמתי אותו קצת על הכתף ואז על הבטן והוא חזר למצב הקודם שבו הוא מהנהן עם הראש והכנפיים
החזרתי אותו לכלוב כיסיתי את הכלוב ושמתי לו מגבת בתחתית הכלוב.
כשהתקרבתי אל הכלוב הוא נשאר באותו מצב אני מצרפת סרטון
עכשיו מה יהיה איתו אני דואגת לו מאוד מאוד!!
ומה לגבי האכלות לחזור להאכיל אותו שלוש פעמים ביום?
בוקר שעה 10:00 10 CC
ב12:10 לפני שאני יוצאת מהבית עוד 5CC
ןבערב סביבות 20:00 21:00 עוד 10 CC?
הכנתי את הדייסה עכשיו בדיוק לפי איך שהנחת אותי.
הבוקר נגשתי אל הכלוב קוואק היה ערני והשמיע צווחות קפץ ישר אל פתח הכלוב בכדי שאוציא אותו עלה על ידי מיוזמתו.
בשעה 12:15 נתתי לו ארוחה ראשונה 10CC
אין לו שום עניין עם הכופתאות גם לא כמשחק כמו שהיה עושה ממקודם כשניסיתי לגרות אותו איתם לפחות היה נענה .
שמתי לב ללשלשת שלו היא בסדר מלבד החלק שאמור להיות לבן הפך להיות צהבהב אני מצרפת תמונה
אחרי האכלה לטפתי אותו שמתי אותו קצת על הכתף ואז על הבטן והוא חזר למצב הקודם שבו הוא מהנהן עם הראש והכנפיים
החזרתי אותו לכלוב כיסיתי את הכלוב ושמתי לו מגבת בתחתית הכלוב.
כשהתקרבתי אל הכלוב הוא נשאר באותו מצב אני מצרפת סרטון
עכשיו מה יהיה איתו אני דואגת לו מאוד מאוד!!
ומה לגבי האכלות לחזור להאכיל אותו שלוש פעמים ביום?
בוקר שעה 10:00 10 CC
ב12:10 לפני שאני יוצאת מהבית עוד 5CC
ןבערב סביבות 20:00 21:00 עוד 10 CC?
הכנתי את הדייסה עכשיו בדיוק לפי איך שהנחת אותי.
-
הילה הרשמן
- ביצה

-
הילה הרשמן
- ביצה

לא חושב שיש איתו בעייה בריאותית. הוא מנסה לבקש מזון ויחס.
גם הלשלשת נראית בסדר. שינויים בצבע האורט (לרוב לבן) במיוחד לכיוון צהבהב יכולים לקרות וזה לכשלעצמו לא מעיד על בעייה .
אני מעריך שבהמשך הצבע ישתנה. תעקבי אחר הלשלשת בהמשך.
אני לא מציע לחזור אחורה. בטח שלא לארוחה מלאה. אני מציע שתרסקי אתץ הכופתיות ואת חלקן תפזרי לו על המגבת עליה הוא נמצא.
גם אם הוא נמצא במקום שונה מחוץ לכלוב תפזרי לו את המזון.
אני מעריך שהוא אוכל מעט כופתיות מבלי שאת רואה. תני לו עוד קצת זמן.
גם הלשלשת נראית בסדר. שינויים בצבע האורט (לרוב לבן) במיוחד לכיוון צהבהב יכולים לקרות וזה לכשלעצמו לא מעיד על בעייה .
אני מעריך שבהמשך הצבע ישתנה. תעקבי אחר הלשלשת בהמשך.
אני לא מציע לחזור אחורה. בטח שלא לארוחה מלאה. אני מציע שתרסקי אתץ הכופתיות ואת חלקן תפזרי לו על המגבת עליה הוא נמצא.
גם אם הוא נמצא במקום שונה מחוץ לכלוב תפזרי לו את המזון.
אני מעריך שהוא אוכל מעט כופתיות מבלי שאת רואה. תני לו עוד קצת זמן.