ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

קוואקר בן חודש וחצי

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

הילה הרשמן
ביצה
ביצה

Re: קוואקר בן חודש וחצי

שליחה על ידי הילה הרשמן »

בוקר טוב אלי :)
קוואק מרגיש הרבה יותר טוב הפסיקו לו התנודות כמעט לגמרי אתמול הוא אפילו שיחק עם הקופתיות אמנם לא אכל מהם כנראה באמת היה חסר לו מזון חום ואהבה לצערי רק עכשיו אני קוראת את המענה שלך
נתתי לו בשמונה וחצי בבוקר ארוחה ולפני שיצאתי מהבית בדקתי את הזפק אם הוא התרוקן סביבות 12:15 ונתתי לו עוד 5cc.
זאת אומרת שפשוט להוריד לו את ארוחת הצהריים לרסק לו את הקופתיות ולתת לו לאכול עצמאי?
תודה על התמיכה שבוע טוב ומבורך לך וללאה :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שבוע טוב,
אכן כן, אפשר להוריד לו את ארוחת הצהריים. במקביל לדאוג שיהיה חשוף לכופתיות במהלך כל שעות היום. הכופתיות מעט גדולות אם איני טועה ולכן כדאי לרסק אותן או חלק מהן.
לאחר שיסיים את הכופתיות תרכשי כופתיות קטנות יותר בגודלן, בגודל של עדשים בערך. אם תמצאי בסביבתך כופתיות של פריטיבירד
אני ממליץ עליהן מאוד. הן נאכלות בצורה מצויינת על ידי כל התוכים.
את יכולה לראות איך הן נראות בחנות האתר בקישור הבא:
http://www.tukishops.com/%D7%9B%D7%95%D ... D7%92.html

אל תרכשי כופתיות צבעוניות מאחר ויש בהן תוספות רבות של צבעי מאכל וזה מיותר. הכופתיות הנטורל ללא צבעי מאכל מצויינות.
המשיכי לעדכן.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

עדכון ערב.
שלום אלי חזרתי אל ביתי הערב סביבות שעה 19:00
ומצאתי את קוואק שוב מהנהן עם הראש על אף שהוא לאחר כמה רגעים קם על רגליו ובא אל עבר פתח הכלוב נתתי לו 12 cc ארוחת ערב אחרונה ועכשיו הוא מנקה את עצמו ואפילו שיחק עם גומיה ששמתי לו בתחתית הכלוב וגם עם הכופתיות יש מצב שהוא אפילו אכל אחת בכוחות עצמו רציתי לשאול אותך האם יש מצב שזאת תגובה של התייבשות? ואיך נדע אם זה נכון להתחיל לגמול אותו?
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

ועוד שאלה מתי הם מתחילים לעשות מקלחת :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל הוציאי את הגומיה, הגומיה וחלקי גומי מאוד מסוכנים ועלולים לחנוק אותו או להישאר בזפק ולא להתעכל. בקיצור לא לשים גומיות ואפילו לא חוטים וחבלים על בסיס ניילון מאחר והם עלולים לגרום לסתימה במערכת העיכול.
כשאת נותנת לגוזל חפץ או מזון הוא סומך עלייך שזה אכיל.

לגבי הוספת שאלות. בבקשה השתמשי בכפתור "ערוך" שנמצא בתחתית ההודעה על מנת להוסיף תכתובת במידה וזמן העריכה לא עבר או לא ענו לך בינתיים. פשוט יותר נעים ונוח.

הגוזל לא יכול להתייבש עם שתי ארוחות ביום אלא אם הוא בתנאי טמפרטורה קיצוניים. התגובות של הגוזל הינם תגובות של גוזל המבקש תשומת לב וקבלת מזון. הוא מזהה אותך עם קבלת המזון ומצפה שתאכילי אותו.
גוזל עם ניצוי צריך כבר להיות חשוף למזון מוצק. אין טעם למשוך את הגמילה חודשים. על מנת שהגוזל יגמל בצורה קלה וטובה מורידים את הארוחות בהדרגה. עכשיו כשהגוזל על שתי ארוחות תקחי את הזמן ותאפשרי לו לאכול בצורה טובה כופתיות. רק לאחר מכן תמשיכי ותורידי מהארוחה הבאה. בצורה כזאת אפשר לדעת שמצד אחד התוכי מקבל מזון ואינו מורעב מצד שני גורמים לו להתחיל לחפש מזון באופן עצמאי.
הגמילה לכופתיות מעט יותר קשה בדרך כלל מאשר הגמילה לתערובות זרעים וכו'. בטווח הארוך זה שווה. התוכי אוכל טוב וחי טוב עם פחות בעיות בריאות ויותר אריכות חיים.
.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

בבקשה אלי התיחסות לגבי מקלחת לקוואק הוא מלוכלך מדייסה שממש קשה להסיר אותה מן הנוצות בפנים ומסביב למקור אפילו מעט מעל העין.
אגב עכשיו דיי חם בחוץ לכסות לו את הכלוב במהלך היום?

הוצאתי מיד את הגומייה! במה אפשר לתת לו לשחק? הוא ממש נהנה ממנה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אין צורך לקלח את הגוזל, תשמרי את המקלחות לאחרי הגמילה.
בהחלט אפשר לנקות את שאריות הדייסה עם מים חמימים ומגבת נייר או משהו בסיגנון. לטבול את המגבת נייר במים חמימים לעטוף את הדייסה עם המגבת הרטובה ולשפשף מעט את הדייסה עצמה. אם לא הכל יורד בפעם הראשונה זה ירד לאחר מכן.
אפשר לנסות גם עם מגבונים לחים.
לאחר הארוחה נקי את הגוזל משאריות עם מטלית לחה או מגבת נייר שנטבלה במים חמימים.

מעולה שהותאת את הגומיה.
את יכולה להעסיק את התוכי עם חומרים טבעיים . אפשר להשתמש בעצים מותרים (אקליפטוס,זית,עצי הדר) כדי לתת לו ענפים דקים לכירסום.
אפשר להשתמש בחבלים טבעיים כגון סיזל או כותנה בתוספת כפיסי עץ כדי ליצור צעצועים.
אפשר להשתמש בצעצועי פלסטיק קשיח בתנאי שהוא אינו יכול לכרסם בהם ולבלוע חתיכות.
למשל פקקי פלסטיק צבעוניים של בקבוקים,הכוונה לפקקים הרחבים יותר כמו של מים בטעם. אפשר לעשות חור במרכז הפקק עם מסמר או מקדח למי שיש, להשחיל חוט וליצור משחק.
אפשר ליצור סולמות או נדנדות מחבלים או ענפים. קוואקר הינו תוכי פעיל שישמח לטפס ולהשתובב.

התוכי נמצא בבית נכון? אין צורך לכסות את הכלוב. הצעתי לכסות את הכלוב ולחמם את האיזור מאחר ועלה בי חשש שהגוזל לא מרגיש טוב. כמובן שאפשר לוותר על כיסוי הכלוב.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

שלום אלי ולכולם:) עדכונים מהימים האחרונים.
quake עדיין חלש ונמצא בתחתית הכלוב לא זז יותר מידיי כשאני מתקרבת אל הכלוב הוא רוצה שאני יוציא אותו החוצה ורק אז ומתחיל לשרוקרוב הזמן במהלך היום הוא ישן בתחתית ומצאתי אותו אוכל מן הכופתיות אמנם לא הרבה ממש אחד שניים הוא עדיין קצת מהנהן לא כמו שהייה בהתחלה הורדתי לו את ארוחת הצהריים וכשאני מגיעה לבית הזפק ריק לאט לאט הוא מתעורר ומגיב אליי הוא הפסיק לנסות לטפס בתוך הכלוב על השלבים ונמצא רוב הזמן על המגבת שהנחתי לו איך אוכל לעזור לו לחזור לעצמו תודה ויום נעים ועוד דבר הוא נפוח נוצות כשהוא ישן ולפעמים סתם כשהוא ער ושמתי לב שרגליו חמות על מה זה מעיד?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

רגליים חמות תקין, רגליים קרות - קר לתוכי.

לגבי ההתנהגות , אם כשאת מוציאה אותו הוא פעיל שורק וכו' אז הוא בסדר. אם הוא ממשיך להיות מסומר ואפטי כמובן שיש לו בעייה.
תוכי מנפח נוצות מסיבות שונות. ניפוח נוצות אינו מעיד אוטומטית על מחלה או בעייה בריאותית. ע"י סימור וניפוח הנוצות התוכים מקררים את גופם. מאפשרים זרימת אויר שתחדור אל בין הנוצות ותאזן את חום גופם.
סימור נוצות יכול להראות אצל גוזלים מתוך ניסיון לבקש מזון ואוכל. הם יכולים לסמר את הנוצות בגוף ובפנים.
סימור נוצות יכול גם על רצון להיראות גדול ומפחיד יותר. בדרך כלל זה מלווה בהטיית הראש קדימה ואפילו נקישות במקור על מנת להרחיק אדם או חיה.

בכל מקרה, אם את מרגיה שלתוכי יש סימני חולשה את יכולה לחזור ולתת לו את ארוחת הצהריים ולהתחיל גמילה מחדש. 5 CC למחרת 4CC וכן הלאה עד להפסקת ארוחת הצהריים.
שוב, אין קשר בין ההתנהגות לחוסרים במזון. התוכי אוכל ארוחת בוקר וערב וזה בהחלט מספק אותו מבחינת מה שהוא זקוק. בתוספת מעט כופתיות שהוא אוכל ( בדרך כלל לא ליד המגדל) הוא מסודר.
תעדכני אותי בהמשך , אם יש לך חששות או שאלות נוספות כמובן את מוזמנת לשאול.
הילה הרשמן
ביצה
ביצה

תודה אלי שמחה לקרוא שהכל בסדר ולהבין עוד ועוד דברים על היצור המדהים הזה :)
ועוד יותר מזה תודה לך על הסבלנות שלך לתת מענה מקצועי ומועיל בכל עת. מדהים לדעת ומרגיע בו זמנית לקבל מענה איכותי מאדם כמוך שמבין אפילו יותר מוטרינר!!!!
תודה אלי ולאה :)

אמשיך לעדכן......
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”