ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
גידול גוזלים כמה שאלות
מנהל: מפקחים
Re: גידול גוזלים כמה שאלות
תודה לך, בכייף.
מאיזה צד מאכילים את הגוזל כדי שלא יכנס הדייסה לקני הנשימה ?
אם הגוזל מולך אתה מאכיל מצד ימין שלך.זה יוצא בחלק השמאלי של מקור הגוזל.
תראה בסירטון הבא בו אני מאכיל גוזל בן שלושה ימים:
http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3608969-.html
תראה בסירטון הבא בו אני מאכיל גוזל בן שלושה ימים:
http://flix.tapuz.co.il/v/watch-3608969-.html
הבנתי ומה קורה אם זה עובר לקני הנשימה במקום הזפק הגוזל מת ?
שתי אפשרויות, האחת דלקת ריאות. הגוזל יכול להראות סימנים לכך שהוא מתגבר אבל ברוב המקרים בשלב מסויים התוכי ימות.
לכן, במקרים כאלו יש להתחיל מיד במתן אנטיביוטיקה מתאימה . האנטיביוטיקה ניתנת אך ורק במירשם וטרינר והמינון נקבע על פי משקל הגוזל.
האפשרות השנייה חנק ומוות מידי.
אין להאכיל את הגוזל בכוח. יש לאפשר לגוזל לבלוע ולהזרים לו את הדייסה תוך כדי בליעה ותנועות ראשו.
האכלה מעל המותר עלולה אף היא לגרום להקאה ולחנק. לא להאכיל יותר מידי. האכלה מרובה אינה גורמת תוכי לגדול מהר יותר או להיות שבע יותר. האכלה מרובה גורמת לכך שלתוכי יהיה יותר אוכל "במחסנים".
לכן, במקרים כאלו יש להתחיל מיד במתן אנטיביוטיקה מתאימה . האנטיביוטיקה ניתנת אך ורק במירשם וטרינר והמינון נקבע על פי משקל הגוזל.
האפשרות השנייה חנק ומוות מידי.
אין להאכיל את הגוזל בכוח. יש לאפשר לגוזל לבלוע ולהזרים לו את הדייסה תוך כדי בליעה ותנועות ראשו.
האכלה מעל המותר עלולה אף היא לגרום להקאה ולחנק. לא להאכיל יותר מידי. האכלה מרובה אינה גורמת תוכי לגדול מהר יותר או להיות שבע יותר. האכלה מרובה גורמת לכך שלתוכי יהיה יותר אוכל "במחסנים".
הבנתי ומקודם ששאלתי אם אפשר לעשות אותם האכלת יד איפה כדאי לי לשים אותם אחרי שהוצאתי אותם מתא ההטלה אני יכול לשים אותם בכלוב עם שמיכה מעל או משהו כזה או לשים אותם בקופסאות כמו שאתה עושה עם הגוזלים שלך למרות שאני לא חושב שזה טוב אני מתכנן להוציא אותם עם ניצוי חלקי בערך
כשהגולזים שלי נמצאים בקופסאות הם נמצאים בתוך האומנת ששומרת על הטמפרטורה הרצוייה.
מאחר ואין לך אומנת עדיך לשמור אותם במקום קטן יחסית כדי שירגישו בטוחים יותר והטמפרטורה תישמר טוב יותר. אתה יכול לשמור אותם
בתא הטלה בתקופה הראשונה. לאחר שיהיה ניצוי להעבירם לקופסה בתוך כלוב. בקופסה אתה יכול לשים נסורת כדי שיהיה לך קל לנקות או תחתית עם רשת עליה הגוזלים יעמדו ומתחת לרשת נייר סופג שאותו תחליף בכל האכלה.
מאחר ואין לך אומנת עדיך לשמור אותם במקום קטן יחסית כדי שירגישו בטוחים יותר והטמפרטורה תישמר טוב יותר. אתה יכול לשמור אותם
בתא הטלה בתקופה הראשונה. לאחר שיהיה ניצוי להעבירם לקופסה בתוך כלוב. בקופסה אתה יכול לשים נסורת כדי שיהיה לך קל לנקות או תחתית עם רשת עליה הגוזלים יעמדו ומתחת לרשת נייר סופג שאותו תחליף בכל האכלה.
אוקיי אז אתה אומר לשים אותם בכלוב בתוך קופסא ושאלה על הכלוב אני צריך לשים שמיכה כדי שיתחממו או להשאירם כך והקופסא מספיקה ?
עדיף לכסות את הכלוב, לנסות וליצור להם תנאים כמו שיש להם בתא ההטלה או בטבע. ככה הם ירגישו בטוחים יותר.
הבנתי תודה אלי אם יהיה לי עוד שאלות אני אשאל