ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גודל גוזלים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

Re: גודל גוזלים

שליחה על ידי ninka »

הכלוב עומד ממש ליד החלון...אז אקפיד לסגור אותו כשאני מוציאה אותם... בבית תמיד החלונות סגורים עם תירסים חלקית..הם עדיין יכולים פתאום לעוף? אצל כול המגדלים החלונות סגורים בגלל התוכים? הם מתעופפים כזה נמוך וקצת ונוחתים על הריצפה. היום עוד הפעם עף לי גוזל שלוש שעות היה בחוץ..וברוך השם למדתי לקח ותפסתי אותו ה יודע איך.. אז זהו. לא מסתכנת יותר. רוצה להיות מוכנה מראש. איך מתנהגים כשיש תוכי האכלת יד :).
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכים יכולים לעוף בפתאומיות, במיוחד הסוגים הקטנים שהם מאוד פעילים. צריך לוודא שהגזירה באמת נכונה ולתוכי אין יכולת לעוף.
במידה והכלוב קרוב לחלון יש להגיף את החלונות, גם מבעד לתריסים שפתוחים חלקית תוכי יכול להימלט.
כשיש תוכי האכלת יד בבית והתוכי משוחרר דואגים להגיף את התריסים והחלונות. בבתים שמותקנים רשתות אפשר לסגור את הרשתות
כך שעדיין הבית מתאוורר אך התוכי אינו יכול לברוח החוצה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

הגזירה נכונה ממה שנראה לי...והתוכים לא יכולים לעוף...רק ממש טיפה ולא גבוה..פשוט יש לי אחת שיוצאת איך שהו מהכלוב דרך הסורגים,היום היתעוררתי וראיתי אותה על הריצפה. מזל שאתמול גזרו לה והיא לא עפה מהחלון.תוכון האכלת עד נשמע ממש קשה :(
כול כמה זמן צריך לגזור להם את הכנפיים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גוזרים נוצות תעופה פעם במספר חודשים. בדרך כלל לאחר חילוף הנוצות שוב צומחות נוצות התעופה בהדרגה
והתוכי מתחיל לקבל שוב כושר תעופה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

יש לי בעיה קטנה..היום הגוזל האחרון יצא מהתא הטלה...והנקבה ניכנסת לתא וחופרת שם...איך ניתן לדעת עם היא כבר בהריון או רק מתכננת? ה ישמור עם יהיה עכשיו עוד סבב
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הנקבה מנקה את התא, את הלשלשת הדבוקה, אם יש לשלשתץ היא תוציא לעיתים עם המקור ותשליך מחוץ לתא ההטלה.
כמובן מכינה ומתכוננת לסבב הבא, בהצלחה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

לאפשר לה? לא בא לה לנוח?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוכונים יכולים לעשות שלושה סבבים בשנה ללא בעייה. סבב = הטלה,דגירה וגידול גוזלים עד לגמילה.
אם תדאגי למזון טוב ואיכותי ותשימי דגש על תוספת סידן אין עם זה בעייה.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אמרו לי שגידלתי גוזלים יפים מאוד.. ואני תאמת גאה בעצמי..גזרו להם כנפיים,ושמו להם אצבע שיעלו והם עלו בלי בעיה . אז כנראה שאני כן מטפלת בהם נכון :))).. עכשיו רק אני לא יודעת עם להשאיר גוזל אחד עכשיו או עדיף מהסבב החדש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יפה, כל הכבוד לך, הצלחת להרגיל אותם לבני אנוש עם גישה נכונה ותשומת לב.
לגבי השארת גוזל עכשיו או אחר כך, יש פיתגם ( סיני עתיק ) שאומר "עדיף תוכי אחד ביד מאשר להישאר בדד"
או "עדיף תוכי שכבר יצא מתוכי בביצה"
סתם משהו שהמצאתי , אבל בהחלט כדאי לך להשאיר תוכי מתוך הסבב המוצלח.

הערה קטנה לגבי נוצות התעופה. לתוכים ובעלי כנף גוזרים את נוצות התעופה ולא את הכנפיים. זוהי טעות נפוצה וצריך לדייק
לפחות כדי שמישהו לא יחשוב בטעות שיש לגזור את הכנף ויעשה זאת.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”