8192 כתב:היי אלי, לא שמתי לב שתגובתך גלשה לעמוד נוסף.
חשוב לי לציין שבעלי המקצוע עימם אני מתייעצת הם אנשים בעלי ניסיון רב והסמכה מוכחת, אחרי שנים של לימודים והתמחות בבעלי כנף. כולם מגדלים תוכים כבר שנים, ולצורך העניין, גם לוטרינר ישלי ש תוכים מזנים רבים בביתו הפרטי- ביניהם גם אקלקטוסים.
אני מעריכה אותם כשם שאני מעריכה אותך וזה לגיטימי שיהיו דיעות והמלצות שונות - כל אחד לפי ראות עיניו.
וגם אם חלה טעות, או ניתנה עיצה שנכונה- אך אולי ולאוו דווקא לתוכי הספציפי שלי - מאחר והתוכים האלו יקרים לליבי, אנסה ואעשה הכל בכדי שתנאי הגידול יהיו אופטימליים ושלא ייחסר להם דבר!
בכל זאת אנו דנים בהערה שלי וזה מעולה. המטרה היא לא לקבל את העצות של כולם ( כולל שלי ) כתורה מסיני.
אני בקשר הדוק עם לא מעט וטרינרים וחלקם גם נותנים מענה באתר. אני חושב שכולם מלומדים מכירים ועושים את עבודתם נאמנה אבל
גם טועים. זה לא סותר את היותם וטרינרים טובים. לעיתים הטעויות גורמות נזק מועט ולעיתים נזק גדול מאוד. גם אני הייתי בין אלה שקיבלתי בעבר הצעות שעלו לי בחיי גוזלים.
המטרה של הערות שלי אינם להשמיץ אדם כזה או אחר. ומאחר ולא הזכרת שמות הרשיתי לעצמי להעיר את ההערה.
המטרה העיקרית של ההערות שאני מידי פעם מוסיף לתגובות אמורות לפקוח את עיניהם של המגדלים והקוראים. לגרום להם להבין שאין
תחליף לחושים שלהם. אני למשל יכול לייעץ לך על סמך מה שאת כותבת ועל סמך התחושות שאני מקבל מהמצב. לצערי לעולם לא אקבל תמונה מושלמת ולכן לעיתים העצה שלי יכולה להינתן על סמך הצגה שגויה של הדברים או חוסר הבנה ממני של התמונה המלאה.
ולכן, על אף שאני ממליץ לעשות כך או כך, או שוטרינר כלשהו ( גדול ונישא ורם ככל שיהיה) יציע לך הצעה כזאת או אחרת תלכי עם התחושות שלך, תבחני את המצב דקה אחר דקה ותוכלי באמת לבחור בדרך ובגישה הנכונה.
את הכיוון אני יכול לתת ואחרים כמוני יכולים לתת את את הבחירות שלך תעשי תמיד בעצמך.
לשאלותייך בכוונה לא לפי הסדר ששאלת..
8192 כתב:לא הבנתי את ההיכרות של צ'ופצ'יק עם הסביבה החדשה- כתבת שאכיר לו את הסביבה החדשה כמה פעמים לפני כן- לפני המעבר אליה? לא להכניסו ישר לכלוב החדש?
התכוונתי ב "הסביבה החדשה " לשלב שבו את לוקחת את התוכי לחדר או למקום שקט שלא בסביבת הכלוב וצ'ופציק, כדי שהתוכי יהיה רגוע יותר כדאי להכיר לו את החדר פעמים מספר לפני שיושבים עימו ויוצרים עימו קשר ע"י מתן צ'ופרים ומשחקי.
שוב, יתכן שאני נוטה לקיצוניות בהתנהגות התוכי והוא כבר בפעם הראשונה שתקחי אותו ותניחי אותו על המגבת ליד הפירות הטעימים לו ירגיש "בבית" אבל כמו שכתבתי למעלה את אמורה להתקדם לפי הרגשתך.
8192 כתב:האהבתי את הרעיון עם הפירות (זה לא מוזר שהוא מעדיף אותם על גרעינים??), אך לא הבנתי לשם מה הפקקים.. למשחק? אנסה זאת ברגע שיהייה כלוב נוסף והפרדה.
המטרה בהנחת הפירות בכלי על השולחן ליצור לתוכי אוירה טובה. התוכי יכול להגיד לעצמו..."מה עכשיו? מה אנחנו הולכים לעשות כאן? האם זה יהיה נעים או שמסוכן? יש כאן בחדר דברים שיכולים להיות לי מסוכנים..אממ הדבר הזה בצורת חזיר יבלות שתלוי מהתקרה ומאיר מהעין נראה לי חשוד... אמממ יאמי פירות שאני אוהב..זה כבר נראה לי הרבה יותר טוב."

טוב אולי לא בדיוק ככה אבל בסך הכל זה מה שעובר לתוכים בראש. מתוך כך שהתוכי זו חיה שהאינסטינקטים מהטב טבועים בה חזק היא תחפש מסביבה את הסכנה. צריך לא לשכוח זאת.
תוכים מאותו מין ומאותו סוג יכולים להיות בעלי טעם שונה. זה תלוי גם כיצד גמלו אותם. אני יכול להתערב מבלי לדעת מהיכן רכשת שת התוכי שבתהליך הגמילה התוכי הואכל בפירות. לרוב זה יוצר השפעה לגבי התזונה של התוכי בעתיד.
בסופו של דבר כשחושפים את התוכי ליותר ויותר סוגי מזונות חלק גדול מהם הוא יאכל.
אגב מניסיוני טעמם של התוכים משתנה, מזונות שלא היו נאכלים לפתע נאכלים ואהובים יותר ממזונות אחרים שהיו נטרפים.
מלבד הכופתיות אני ממליץ להמעיט בתערובות לאקלקטוסים ודווקא לשים דגש על הירקות והפירות.
8192 כתב:בנוגע למרחק בין הכלובים- אם הכלוב כרגע נמצא בסלון, את הכלוב השני לשים בצד השני של הסלון (הצד המרוחק)?
או בחדר אחר לחלוטין?
לא רואה צורך שיהיו מרוחקים במידה רבה, בסך הכל המטרה הסופית היא שהם יתקרבו זה לזו וישחקו יחדיו. לכן הם יכולים עדיין להישאר בטווח ראייה אך בצורה כזו שכשאת משחררת את שניהם מהכלובים וכל אחד נמצא על הכלוב שלו הם לא יוכלו לעבור מכלוב לכלוב.
8192 כתב:ושאלה אחרונה- שקשוקה שלי סקרנית מאוד. אם היה אפשר הייתי נותנת לה הסמכה של שב"כניקית. היא יסודית ואוהבת להבין ולדעת כל דבר על בוריו. כשיבוא כלוב חדש לבית, אני מניחה שהיא תזנק עליו (כשייתאפשר לה) ותתחיל לחקור אותו לאורכו ולרוחבו...
אני תוהה אם לאפשר לה את זה, או לא לתת לה להתקרב איליו? לאפשר לה לחקור את הכלוב כשצ'ופצ'יק בתוכו? או כשהוא ריק (וצ'ופצ'יק בחדר אחר אולי...?)
אני הייתי מונע ממנה לטייל על הכלוב של צ'ופציק במיוחד אם הוא בפנים. צ'ופצ'יק צריך להגיש בטוח בכלוב וזה ששקשוקה תסתובב סביבו כשהוא בפנים לא יתרום לכך.
לגבי הפקקים, הבנת נכון את כוונתי, אצלי למשל הגוזלים בשלבי גמילה והגמולים מתים על הפקקים והחרוזים הצבעוניים, אוהבים לשחק עימם, לכן הצעתי לך להשתמש בהם. על אותו עיקרון אם יש לתוכי משחק אהוב אפשר לקחת אותו ולאפשר לו לשחק עימו על השולחן.
אם אני אסכם לך את העיקר זה שכל תוכי בכלוב שלו. לכל תוכי את נותנת יחס בנפרד ( בשלב ראשון) כאשר עם צ'ופצ'יק את יוצרת מערכת יחסים של בניית אמון וקירבה ( הוא זקוק לזה מאוד בתקופה הראשונה) ע"י כך שבזמן שאת מקדישה לו את מנתקת אותו מהאיזור של שקשוקה ודעתו אינה מוסחת בגללה. את נמצאת איתו במקום שקט, משחקת עימו מעט נותנת צ'ופרים מדברת אליו ואף מנסה להעלותו על היד ולהורידו מהיד בפקודה.
אגב, עלה ורד הינה פעולה שמאוד עוזרת לקשר.