ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

תוכי מורט

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שני24
ביצה
ביצה

Re: תוכי מורט

שליחה על ידי שני24 »

היי ובוקר טוב

אני יותר חושב שזה קשור לחרדת נטישה כיוון שאיך שאנחנו בערת מתחילים להתארגן לשינה אם זה לסגור את החלונות או את האור הוא מתחיל להלחץ אפילו אם עדיין אנחנו בסלון זה כאילו הוא יודע שעוד מעט אנחנו הולכים לישון. ..והוא נרגע רק אחרי שהכל חשוך ושקט

בבוקר הוא רק שומע שהתעוררנו הוא מתחיל להלחץ

וגם כשאנחנו חוזרים מהעבודה , איך שאנחנו נכנסים בדלת הוא מגיב בלחץ

והלחץ הזה נפסק רק כשאנחנו לוקחים אותו אלינו או איתנו למשל למטבח או למקלחת

יש מה לעשות עם החרדה הזאת ??? כי זה לא שאנחנו עושים משהו ואז הוא מתחיל אלא רק שהוא יודע שאנחנו שם הוא ישר רוצה אלינו.

והיינונותנים לו את התרופה והוא היה יותר רגוע ... הפסקנו אותה לפני בערך חודש
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לא יודע אם אפשר לקרוא לזה חרדת נטישה, חרדת נטישה נוצרת במצבים בהם המגדלים עוזבים את הבית ולא באים אליו.
הפחד שעוזבים אותו ונעלמים ואולי גם לא חוזרים. במקרים כאלה התוכי נותר לבד מפוחד מרגיש נטוש ומתחיל לכסוס או למרוט.
במקרה שלכם התוכי לא מורט או כוסס כשאתם מחוץ לבית וההתנהגות הלא רצויה מופיעה עם הגעתכם הבייתה.

אני לא שולל קשר כלשהוא בעקבות התנהגות שלכם. למשל אם בעת הגעתכם הבייתה ניגשתם לתוכי מיידית שמחתם לראותו ועשיתם
"מסיבה" קטנה זה עלול לגרום בהמשך לבעיית התנהגות.
תוכי לא צריך לחשוש מכך שאנחנו יוצאים וחוזרים. אבל כדי שלא יחששו צריך לנהוג בצורה נכונה. אני אתן לכם דוגמא ממה שמתרחש אצל התוכי בטבע. בטבע הג'אקו מאוד חברותי ( להבדיל מהסטיגמה של תוכי של אדם אחד) וחי מחוץ לעונת הריבוי בלהקות מאוד גדולות.
הם עפים ביחד, מפטפטים, ישנים בקבוצות ואפילו מזהירים זה את זה בשעת סכנה. ההתנהגות שאני מתאר טבועה בתוכי.
כאשר אנחנו מגדלים את התוכי בבית כתוכי שהוחתם אין זה אומר שכל האינסטנקטים שטבועים בו נמחקים ונעלמים.
אנחנו מצד אחד גורמים לתוכי להבין שאנחנו חלק מלהקתו או בני הזוג שלו אבל מצד שני אנחנו נוטשים אותו ונעלמים.
התוכי פשוט לא רואה אותנו ולא שומע שאנחנו בסביבתו הקרובה.
התוכי מפרש את העלמותינו בצורה שהוא מכיר. נעלמת = הלכת לאיבוד במקרה הטוב ובמקרה הגדול נטרפת. הרגשה מאוד רעה
ומלחיצה מבחינת התוכי.

מה קורה כאשר אנחנו חוזרים הבייתה? אנחנו נכנסים וישר רצים לתוכי האהוב שלנו, מרעיפים עליו אהבה, משחררים אותו, צוהלים ומתקשרים איתו. טבעי לחלוטין מבחינתנו, אנחנו כבני אנוש כך מתקשרים. מבחינתנו אנחנו מעבירים את המסר של " היינו כמה שעות בעבודה, אבל מה זה התגעגענו, איזה כיף להיפגש שוב".

מבחינת התוכי? קרה נס! הלהקה נעלמה, נשארתי לבד אבל הם מצאו אותי, הם חזרו אלי. איזו התרגשות הם מביעים בכל פעם שהם מוצאים אותי. ממש מזל למצוא אותי במרחבים שהם יצאו אליהם.

איך מלמדים את התוכי שאנחנו יוצאים וחוזרים ושזו שיגרה? פשוט מאוד לא ניגשים אליו מיד כשצגיעים הבייתה, אפשר לברך אותו בשלום
באופן רגיל אבל לא לעשות חגיגות שיתפרשו אצל התוכי בצורה שגוייה.
מלמדים את התוכי לשהות בתוך הכלוב בחלק מהיום גם כשאנחנו נמצאים איתו בבית. זה טוב אחר והתוכי לא מקשר בין עזיבתו לכליאתו.
עכשיו עזבו אותי ואני כלוא. עכשיו הגיעו הבייתה והוציאו אותי לחופשי.

לגבי השינה, לחלק ניכר מהתוכים קשה לעשות את הקאט של "הולכים לישון". אנחנו עסוקים בדברים שונים אם בצפייה בטלוויזיה, עבודה במחשב, ניקיון או בישול. הגיעה השעה שקבענו והופ הולכים לישון. מכבים אורות והולכים לשיון.
לכן חשוב להכין את התוכי לקראת השינה, להתחיל ולהגיד לו "הולכים לישון" כמה דקות לפני. שיתחיל להכין את עצמו לשינה ( יקרה במשך הזמן)לאחר שתוכי כבר מבין את המשמעות כשהולכים לישון לא להיפרד ממנו, הפרידה קשה על התוכי ולא מובנת. לכבות את האור ולצאת.
יתכן שישרוק ויבקש שתגיעו אבל אל תתייחסו. השינוי יגיע.
כשאני מוכר תוכי אני נותן הדרכה ונוגע בנושאים האלה מאחר והם מאוד חשובים, חשוב שהעליםיבינו את הלך המחשבה של התוכי וידעו כיצד הגישה אליו צריכה להיות.

החשיבות של חומרים שונים שמספקים לתוכי תעסוקה. אני חוזר על זה על אף שאתם אומרים שאין רצון מצידו ואפילו בחלק מהמקרים פחד.
חשוב להרגיל את התוכי בדרכים שונות לצעצועים. זה יכול להיות בהתחלה אפילו חרוז בודד תלוי על חוט. לפני שתולים בכלוב להחזיק ביד ולתת לו לגעת בו ולשחק עימו. זה לא חייב להיות צבעוני, בעיננו צבעוני נראה מושך אבל תוכים ימשכו לא פחות לצעצועי עץ טבעיים.

לגבי השימוש בתרופת ההרגעה, אני מציד להתייעץ עם גנץ שוב, לראות האם לדעתו יש לחזור לשימוש בתרופה במידה ומתחילים לראות
שיש שוב בעייה בהתנהגות.
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

לצערי הרב התוכי מורט וקוסס גם כשאנחנו לא בבית.
היום כשחזרנו הביתה הוא היה מרוט מהצוואר ועד לחצי מהבטן והוא נרגע רק כשלקחתי אותו עלי
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מצטער לשמוע.
לצערי הרב אני לא מכיר ולא יודע על וטרינר בארץ או בעולם שיכול לפתור את בעיית המריטה.
לעניות דעתי כל הטיפולים שנעשים היום ומתיימרים לפתור את בעיית המריטה הינם טיפולים עקרים.
אני כיול לכתוב כאן מספק דפים על הטיפולים המוצעים שיכולים להסתכם באלפי שקלים שבסופם
אני לא יודע להגיד מי מרוט יותר המגדל או התוכי. אני כותב זאת בצער ויסלחו לי הוטרינרים ידידיי.

במקרה של פציעה כמו שבמקרה שלכם אין מנוס מלפעול מאחר והתוכי עלול לגרום לפגיעה קשה. ולכן
המלצתי להגיע עימו לוטרינר.
בכל מקרה, לרוב המגדל נוטה לחפש את האשם באופן הגידול ובגישה. אני יכול להרגיע אותך שישנם לא מעט תוכים
שמקבלים יחס והגישה אליהם נכונה והם מורטים. הלוואי והיה מדובר רק במתן יחס במינון כזה או אחר והבעייה הייתה נפתרת.
לדעתי אתם צריכים לקבל את המצב ולהשלים עימו. עדיין לנסות ולבצע שינויים בהתאם להתנהגות התוכי בניסיון להביא אותו
למצב של רוגע ולמצב בו הוא ימרוט פחות ככל שאפשר.

אגב, האם שמעת על אלכס? התוכי של ד"ר איירין מ.פפרברג?
מת לא מזמן די צעיר באופן פתאומי בגיל 31. ד"ר אירין עבדה איתו מגיל שנה אם איני טועה באופן רצוף. הגיע למסקנות מאוד
ברורות בקשר ליכולות של הג'אקו אבל בחלק מהסירטונים אי אפשר שלא להבחין בכך שהתוכי מורט או כוסס נוצות.
אי אפשר להגיד שהתוכי לא טופל נכון או שלא קיבל יחס...
איירין מ' פפרברג היא פרופסור-חבר באוניברסיטת ברנדייס, מסצ'וסטס, ומלמדת תודעה של בעלי חיים באוניברסיטת הרווארד. מחקריה התפרסמו בעיתונים ובכתבי עת חשובים בארצות הברית, באירופה ובאסיה וגם בתוכניות טלוויזיה. ספרה, אלכס ואני, כיכב שבועות רבים ברשימת רבי המכר של הניו יורק טיימס ונבחר ע"י עורכי העיתון לאחד מעשרת ספרי השנה.
אפשר למצוא לא מעט מידע ברשת בגוגל אבל אם תרצו אני ארחיב בנושא.

סירטון אחד מיני רבים
http://www.youtube.com/watch?v=cO6XuVlcEO4
שני24
ביצה
ביצה

שליחה על ידי שני24 »

היי ושבוע טוב, לשמחתינו בעיית המריטה נפתרה, גם הוצאת העור מהרגליים, הוא הבריא והנוצות צמחו לו בחזרה. הבעיה הייתה סגירתו בכלוב, לכן עכשיו אנחנו תמיד משאירים אותו פתוח. רק כשאנחנו הולכים לישון הוא קצת נלחץ עם הכנפיים כאילו הוא רוצה לעוף אלינו ואחרי דקה הוא נרגע והולך לישון. מה שכן רצינו לדעת זה שבזמן האחרון כהוא עלינו הוא משחק באצבעות שלנו ומוציא הרבה רוק וגם לפעמים הוא סתם עומד ומשחק עם רוק בפה, זה נראה כאילו הוא לועס מסטיק ומצטבר הרבה רוק בפה. מה יכולה ליהיות הסיבה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

שמח מאוד לשמוע על כך.

לתוכים לעיתים יש רוק בפה וטבעי שהוא יהיה גם דביק מעט. במקרה שאת מתארת נראה שלתוכי יש יותר רוק מהרגיל.
כמויות גדולות של רוק יכולות להיווצר מפציעה באיזור הפה והלשון, ממגע עם חומרים כימים או מתחמצנים, ממגע עם חומר כמו נחושת, חלודה או גילוון שיכול ליצור ריאקציה במגע עם רוק. וכו' וכו'....
תנסי לבחון את הנושא. זה לא משהו שצריך להיות ואם זה לא עובר בימים הקרוביפם זה מצריך בדיקה.

בהצלחה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”