ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
ליכלוך מהתוכונים
מנהל: מפקחים
ליכלוך מהתוכונים
יש לי בעיה עם התוכונים שהם מלכלכים את הקיר והריצפה במשך כול היום אני רק מטאטאה .. רק אצלי זה ככה?
כמו כן החלטתי לקנות גוזל סנגל ולשים אותו בחדר וגם להוציא לסלון במהלך היום האם הם מלכלכים? מה עושים? אשמח לשמוע מאנשים איך להיתמודד..כי כרגע אימא שלי קצת נגד בגלל הליכלוך..ולא בא לי שהחדר יהיה מלוכלך ולטאטא כול 10 דקות בשביל לא לפזר לכלוך בכול הבית.
כמו כן החלטתי לקנות גוזל סנגל ולשים אותו בחדר וגם להוציא לסלון במהלך היום האם הם מלכלכים? מה עושים? אשמח לשמוע מאנשים איך להיתמודד..כי כרגע אימא שלי קצת נגד בגלל הליכלוך..ולא בא לי שהחדר יהיה מלוכלך ולטאטא כול 10 דקות בשביל לא לפזר לכלוך בכול הבית.
Re: ליכלוך מהתוכונים
אפשר לעשות מספר דברים בנוגע לליכלוך. נתחיל בסנגל האכלת יד.
לסנגל אפשר ורצוי לרכוש כלוב מרווח עם כונסי ליכלוך כדוגמת הכלוב A10 לדוגמה. חלק ניכר מהליכלוך נופל למגש אך חלק שעף מחוץ לכלוב ונקלט בכונסים מונע לא מעט ליכלוך.
לגבי התוכונים, בכלובים בהם אין כונסי ליכלוך אפשר ליצור מחסום לליכלוך ע"י חיבור פרספקס שקוף למשל בגובה 1/3 כלוב מהתחתית. כך המחסום ימנע מהליכלוך לעוף החוצה ויפול למגש התחתון.
לסנגל אפשר ורצוי לרכוש כלוב מרווח עם כונסי ליכלוך כדוגמת הכלוב A10 לדוגמה. חלק ניכר מהליכלוך נופל למגש אך חלק שעף מחוץ לכלוב ונקלט בכונסים מונע לא מעט ליכלוך.
לגבי התוכונים, בכלובים בהם אין כונסי ליכלוך אפשר ליצור מחסום לליכלוך ע"י חיבור פרספקס שקוף למשל בגובה 1/3 כלוב מהתחתית. כך המחסום ימנע מהליכלוך לעוף החוצה ויפול למגש התחתון.
בקשר לסנגל אמרו שיביאו לי כלוב במתנה חדש איתו שמתאים אז מקווה שהוא לא מלכלכך..במידה וכן אז אעשה את מה שהצאת לתוכונים...אך אפשר בבקשה הסבר מפורט? כי קצת קשה לי להבין.
תעלי תמונה של הכלוב תוכונים בו רואים את כל הכלוב ואוכל להסביר לך.
מחר אצלם אותו
,כרגע הם לא בשלהם...ברגע שתגדל את שמונת הגוזלים האחרונים שלה לשנה הזאת הם יעברו למקורי שלהם .. כי הלכלוך בלתי ניסבל ואין מצב שאני אוותר על ההזדמנות לקנות סנגל,דרך אגב מה דעתך על תוכי סנגל? ויש הבדל בין זכר לנקבה? כי נראה לי נישארה לו נקבה והיתבאסתי..למרות שאקנה אותה בכל מקרה אבל רציתי תמיד זכר,יש טעם להתבאס?
ותודה רבה!!!
ותודה רבה!!!
למען הסדר הטוב וכדי שהכותרת תתאים פיתחי בבקשה נושא חדש עם שאלות על תוכי סנגל.
את צריכה למדוד את הרוחב והאורך של תכלוב, ללכת לזגג או למישהו שמתעסק עם חומר שקוף שנקרא פרספקס. בעובי 1.5-2 מ"מ
שיכין לך לצידי הכלוב חתיכות עם חורים בקצה שתוכלי לחבר אותם לכלוב.
סימנתי על הכלוב שלך במסגרת אדומה איך זה צריך להיות.
שיכין לך לצידי הכלוב חתיכות עם חורים בקצה שתוכלי לחבר אותם לכלוב.
סימנתי על הכלוב שלך במסגרת אדומה איך זה צריך להיות.
עם מה מחברים אחרי זה? ובנתיים בהנחה שלא ילעסו את זה ,נילון ניצד או קרטון קשיח יעזור לשים ככה? הבעיה גם אצלהם שהאוכל מתפזר במיוחד איפה שהקערות אוכל והמקום הזה נישאר פתוח,עדיין ימנע מכמות הליכלוך ? כי הגוזלים ניכנסים לקערת אוכל ומשחקים כאילו זה בריכת כדורים.
ניילון נצמד זהו פיתרון מסוכן, ניילון שנאכל ונבלע עלול לעשות סתימות במערכת העיכול ולכן לא כדאי להסתכן. לעומת זאת קרטון יותר ידידותי.
את הפרספקט הם לא יוכלו ללעוס מאחר והוא די קשיח. את הפרספקס אפשר לחבר עם חוטי ברזל לדופן הכלוב.
חלק ניכר מהליכלוך שעף עף כתוצאה מניפנוף כנפיים, אז כל המוץ( הקליפות של הזרעים) עפות לכל עבר. כיסוי רוב צידי הכלוב נותנים מענה לא רע. בכל מקרה אפשר לעשות גם סידור לחלק בו נמצאים כלי האוכל שתוכלי לתפתוח בצד אחד את הקשירה ותוכלי להחליף את האוכל והמים.
אפשר להשתמש בכלי אוכל עליהן מותקנים מחיצות. כלי אוכל אלו מונעים מעט את פיזור האוכל וכניסת התוכים לתוך כלי האוכל.הכלי נראה כך:
את הפרספקט הם לא יוכלו ללעוס מאחר והוא די קשיח. את הפרספקס אפשר לחבר עם חוטי ברזל לדופן הכלוב.
חלק ניכר מהליכלוך שעף עף כתוצאה מניפנוף כנפיים, אז כל המוץ( הקליפות של הזרעים) עפות לכל עבר. כיסוי רוב צידי הכלוב נותנים מענה לא רע. בכל מקרה אפשר לעשות גם סידור לחלק בו נמצאים כלי האוכל שתוכלי לתפתוח בצד אחד את הקשירה ותוכלי להחליף את האוכל והמים.
אפשר להשתמש בכלי אוכל עליהן מותקנים מחיצות. כלי אוכל אלו מונעים מעט את פיזור האוכל וכניסת התוכים לתוך כלי האוכל.הכלי נראה כך: