ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
חשש לסבב 4 אצל התוכונים
מנהל: מפקחים
חשש לסבב 4 אצל התוכונים
רגע לפני שאני ניכנסת לפאניקה רצינית!!!!!
שני הגוזלים יצאו מהתא ונישארה הקטנה שעוד מעט גם תיצא..ועכשיו אנע שומעת את הנקבה מתחילה להכין את התא הטלה לסבב נוסף..זה יהיה הסבב הרביעי ברצף..לאפשר? למנוע? עם כן אז איך? יש טעם להילחץ? אני מפחדת שתמות מרוב שזה הטלות ללא הפסקה..כמו כן בשני הפעמים לא מכול הביצים נולדו גוזלים מה שמדאיג אותי ויש חשש שיש לה אובססיביות לגידול גוזלים. מה עלי לעשות?
שני הגוזלים יצאו מהתא ונישארה הקטנה שעוד מעט גם תיצא..ועכשיו אנע שומעת את הנקבה מתחילה להכין את התא הטלה לסבב נוסף..זה יהיה הסבב הרביעי ברצף..לאפשר? למנוע? עם כן אז איך? יש טעם להילחץ? אני מפחדת שתמות מרוב שזה הטלות ללא הפסקה..כמו כן בשני הפעמים לא מכול הביצים נולדו גוזלים מה שמדאיג אותי ויש חשש שיש לה אובססיביות לגידול גוזלים. מה עלי לעשות?
Re: חשש לסבב 4 אצל התוכונים
אל תלחצי מאחר ואין סיבה להילחץ. תוכונים ידועים כתוכים שמתרבים כמעט ללא הפסקה.
לא פשוט לעצור אותם מלהתרבות, לעיתים ניסיון להסרת תא ההטלה עוזר אך לעיתים התוכנים יטילו בכלי האוכל או על הריצפה
מרוב שהם להוטים להתרבות.
אני לא הייתי מתערב אבל דואג שהנקבה תקבל תזונה שתשמור עליה בריאה ותמלא חוסרים.
למל סידן מאוד חשוב, הנקבה מאבדת הרבה סידן לשימוש בקליפת הביצים ולכן צריך להחזיר לה את הסידן. סידן יכול להיקלט טוב
במידה והתוכים חשופים לשמש, חשיפה של 15 דקות ביום יכולה להיות מאוד מועילה.
מעבר לזה תערובת עשירה שמכילה בין היתר כופתיות, ירקות, פירות והשרייה והתוכים שלך מסודרים.
לא פשוט לעצור אותם מלהתרבות, לעיתים ניסיון להסרת תא ההטלה עוזר אך לעיתים התוכנים יטילו בכלי האוכל או על הריצפה
מרוב שהם להוטים להתרבות.
אני לא הייתי מתערב אבל דואג שהנקבה תקבל תזונה שתשמור עליה בריאה ותמלא חוסרים.
למל סידן מאוד חשוב, הנקבה מאבדת הרבה סידן לשימוש בקליפת הביצים ולכן צריך להחזיר לה את הסידן. סידן יכול להיקלט טוב
במידה והתוכים חשופים לשמש, חשיפה של 15 דקות ביום יכולה להיות מאוד מועילה.
מעבר לזה תערובת עשירה שמכילה בין היתר כופתיות, ירקות, פירות והשרייה והתוכים שלך מסודרים.
הם תמיד בחלון בשמש..מאחר שהם פיראים אז אני לא רואה טעם למקם אותם באמצע הסלון..למרות שהנקבה חברותית מאוד ואני מרימה אותה בקלות
. יש אבן גיר וסבידה , מזון ביצים,דוחן נקי ותערובות לתוכונים. וכמובן פירות וירקות אבל ממש דל..תפוח,מלפפון,גזר. הם לא אוכלים יותר כלום. זה מספיק טוב? ומה עכשיו כול השנה היא תגדל גוזלים? אין איזה גבול? מתי היא תנוח?
היא תנוח כשהיא תרגיש צורך, אם היא בריאה אין טעם לנסות ולהפסיק אותה.
התזונה נשמעת בסדר גמור, נסי עוד מגוון ירקות, היא לבסוף תאכל.
המשיכי לעדכן.
התזונה נשמעת בסדר גמור, נסי עוד מגוון ירקות, היא לבסוף תאכל.
המשיכי לעדכן.
מנסה תמיד..בעיקר שהגוזלים יטעמו הכול..ובגלל ההורים גם הגוזלים לא משתפים פעולה. היא בטוח תידע לנוח? כי אולי עם אני לא יעצור אותה אז היא תמשיך גם כשהיא תשושה? הספיק לי שהזכר מת..וקניתי לה חדש..שאיתו היא מביאה גוזלים. אני ממש לא רוצה שתמות לי. דואגת מאוד
כמו שכתבתי, אפשר לנסות ולמנוע מהתוכונית להטיל , לא תמיד זה עוזר. תקראי את המאמר שעוסק בנושא וזה יכול לספק לך רעיונות במידה ותחליטי שאת רוצה למנוע מהתוכונית להטיל:
http://www.tukinfo.com/%D7%9E%D7%A0%D7% ... 7%9D/story
http://www.tukinfo.com/%D7%9E%D7%A0%D7% ... 7%9D/story
[HR]לא אכפת לי שיהיו גוזלים. העיקר שהיא לא תמות בגלל תשישות. וגם אני לא רוצה הטלות כול השנה.
תנסי ליישם את ההמלצות בקישור שקיבלת ותראי אם זה משפיע.
בהצלחה.
בהצלחה.
תודה אלי,בנתיים החלטתי לא להיתערב.. וגם לא אהבתי את השיטות שהם רשמו. מקווה שיהיה בסדר. והגוזלים בני 33 יום והיא כבר תוקפת אותם.. מה לעשות? הם מנסים לאכול עצמאית וטועמים פירות וירקות אבל עדיין לא ראיתי אותם שהם ממש אוכלים לבד ובגלל זה אני מפחדת להפריד אותם מהאימא
שכחתי עוד משהו..תוכי זה בעל חיים שיודע להסתיר כשהוא חולה.אז איך אזהה עם היא עייפה? חולה? למרות שעם הביס שהביאה לי אתמול ואורידה לי עור מהאצבע נראה שהיא בריאה מספיק להביא עוד גוזלים והיא גם מכינה את התא במרץ.
שכחתי עוד משהו..תוכי זה בעל חיים שיודע להסתיר כשהוא חולה.אז איך אזהה עם היא עייפה? חולה? למרות שעם הביס שהביאה לי אתמול ואורידה לי עור מהאצבע נראה שהיא בריאה מספיק להביא עוד גוזלים והיא גם מכינה את התא במרץ.
כל זמן שהאם אינה פוגעת בהם פיזית תני להם להסתדר, לעיתים קרובות גם האב מאכיל את הגוזלים מחוץ לתץא ההטלה. אם האם דוחה אותם סימן שהם כבר עצמאים ואוכלים לבד. תצטרכי לעקוב ולראות אותם כשהם נשנשים מזון.
לגבי מחלות,מאמין שלא תהיה לך בעייה לראות את ההבדלים שבין תוכי חולה או שאינו חולה. ההתנהגות שונה, העיניים נעצמות, התוכי לא פעיל, סומר נוצות, תשוש, לא מגיב לסביבה , לעיתים אף דומע ומנוזל. למגדלת ותיקה כמוך לא תהיה בעייה לראות את השינויים.
לגבי מחלות,מאמין שלא תהיה לך בעייה לראות את ההבדלים שבין תוכי חולה או שאינו חולה. ההתנהגות שונה, העיניים נעצמות, התוכי לא פעיל, סומר נוצות, תשוש, לא מגיב לסביבה , לעיתים אף דומע ומנוזל. למגדלת ותיקה כמוך לא תהיה בעייה לראות את השינויים.