ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

חשש לסבב 4 אצל התוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

ninka
בקיעה
בקיעה

Re: חשש לסבב 4 אצל התוכונים

שליחה על ידי ninka »

אלי,הביצים שהיא שמה בצד הוצאתי והם ריקים כזה עם צהוב... היא עדיין דוגרת.. מותר להוציא את הנקבה מהתא ולזרוק את הביצים או שחייב לחכות עד שהיא תיצא מהתא לבד? היא ניראת לי כבר תשושה..לכן חייבת תשובה בהקדם שאפעל מהר.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

תוציאי את הנקבה מהתא, ותורידי גם את תא ההטלה. יתכן שבחצי שעה הראשונה היא לא "תמצא את עצמה" אבל לאחר מכן היא כבר תתאושש ותתחיל להתנהג רגיל.
את הביצים תשליכי לפח ואת תא ההטלה תשטפי ותכיני לפעם הבאה.
בהצלחה ותעדכני.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

העברתי אותם לתא המקורי שלהם..הרמתי אותה מהר טוח כדאי נשיחות..והוצאתי את התא..הכרחתי את אימא שלי לפתוח כול ביצה לראות שאני לא זורקת גוזל חי..היה כמה ממש מיובשות מבפנים צהוב יבש,כמה מקולקלות וכמה ממש טריות שזה היה ממש כמו ״חביתה״ היה יוצא מהן משהו ? או שאין לדעת? היה סירחון על כול הבית וזרקתי את התא. סירחון בילתי יתואר כבר אקנה להם תא חדש. היא אכלה כמו פסיכית מורעבת.
כמה זמן לתת לה לנוח עד הסבב הבא? מזכירה שזה היה סבב מהראשון עד רביעי-חמישי-שישי רצוף שלה כשבאחרונים כבר לא בקעו כנראה מהתשישות שלה שאפשר להבין. תאמת גוזלים ממש לא דחוף לי.//זה יותר בשבילה כי היא הטילה עוד ועוד בציפיה שיבקעו. ועם יש לה עוד הטלות ואין תא...זה לא נורא שתטיל לריצפה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

עשית בסדר גמור, טוב שזרקת את כל מה שהיה בפנים.
נתת לאמא שלך לפתוח את הביצים... תמונה למה לא את? ואם נניח היה גוזל זה היה עוזר לך?
תני לה לפחות חודשיים לנוח, לאחר מכן תשימי תא הטלה חדש. ככה היא תאגור כוחות.
לא נראה לי שהיא תטיל. במידה והיא תטיל על הריצפה פשוט תזרקי.

תמשיכי לעדכן.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

פחדתי ממה שאני אראה.. ואני גם פותחת טיפה ומציצה...והיא שוברת לשנים ולא מעניין אותה. אבל אז הריח בא בבום והיא אמרה שאין מצב לבדיקות יותר ושאני אזרוק את התא מיד חחח. ועוד ניסיתי לשטוף אותו אבל זה היה כלכך מסריח שזה פשוט לא שווה והתאים נורא זולים אז כבר עדייף חדש.

אני לא יודעת עם זה היה עוזר לי. פשוט פחדתי שאזרוק ביצה עם גוזל חי..כשיודעים שהם ריקים או שלא היה יוצא גוזל אז ההתמודדות הנפשית קלה לי יותר. נורא היה לי קשה כשהגוזל המת ההו נפל לי לטוח הפח...למרות שהוא מת.

אביא לה לנוח מקווה בסבב הבא יוולדו עוד חמודים קטנים :)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מה שאת אומרת מתקבל על הדעת, במיוחד שיש מי שפותח את הביצים המקולקלות. צריך לתת לאמא שלך צל"ש.
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

כן הא... בהתחלה ביקשתי מאבא אבל מסתבר שהוא רגיש ושאין לו לב חחחח../אז הוא אמר בתוקף שלא.
אבל מה צלש..כולנו סבלנו מהסירחון ;).

מקווה רק שהתוכונית לא תיקח את זה קשה כטראומה.
ההורים ממש לחצו עלי שאוריד את התא ואתן לה לנוח כי הם פוחדים שהיא תמות.
אני עוד קיוויתי שאולי בכל זאת יצא גוזל. אבל אני מרגישה מעולה..שמחה שהיא נחה ושהם חזרו לכלוב הגדול שלהם והנקי ולא חיים בגיפה המסריחה שהלכה להם בכלוב שבגלל הביצים לא יכולתי לנקות.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מעולה, תני לה מנוחה, מגיעה לה הרבה פינוקים תמונה
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

בדקתי על הבוקר מה איתה והכנסתי אצבע לכלוב דרך הסורגים והיא עלתה לי על האצבע וישבה ואז נשחה אבל לא כואב. הבאתי להם תפוח. היתרגלתי שהיא בתא תמיד...פתאום היא בחוץ. היתגעגעתי אליה :).
ninka
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ninka »

אין תא הטלה והיום ראיתי את התוכונים מזדווגים...מה יש לה????
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”