ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
נקבה נסערת
מנהל: מפקחים
Re: נקבה נסערת
אני אישית מעדיף או גיא ומיכל או זופרים אני אישית מאכיל את התוכונים והקוקטיילים שלי בגיא ומיכל
וזופרים הם חברה ברמה עולמית
וזופרים הם חברה ברמה עולמית
לא הבנתי למה לכעוס.אני השתמשתי בכופתיות של פריטבירד והכל היה בסדר.ואז קראתי באתר אחר מלא המלצות של מגדלים וכולם אמרו שהאוכל מצוין ושאצל כולם האוכל נאכל בלי בעיה.החלטתי להחליף כי גם יצא לי קצת יותר זול.ואז הרגשתי שיש בעייה כמעט כל הזוגות לא רצו לגעת באוכל וזה כבר סותר את כל מה שכל המגדלים כתבו באתר אחר ואחר כך לאט אט התחילו לאכול ואז התברר לי שהכמות שהם אוכלים ביום זה כמעט פעם וחצי ממה שהם אכלו מפריטבירד.אז התקשרתי אליך להתיעץ ואמרת לי שהאוכל של פרטיבירד יותר דחוס ומסביע ובגלל זה הוא יותר חסכוני. אז כבר החלפתי ואמרתי טוב נישאר ונראה. ואני בנתים בודק איפה שקראתי המלצות ומתחיל להבין שזה ליקוק ושיווק מה שאני קורה לו.אנשים מגדלים קוקטיל או שבכלל נותנים תערובת אומרים שזה מצוין!!!! ואז גם הריבוי לא משהו וחזרתי לכופתיות של פרטיבירד ואני אומר לך אני רואה הבדל תוך כמה חודשים.עכשיו אני אמרתי שאתה לא תגיב כי אתה גם מוכר פריטבירד !!!!
אני יכול להגיד לך שהזוג שנמצא אצלי גדל על לפני חצי שנה בערך רק על תערובת קוקטיילים
אני החלטתי להעביר לכופתיות כשהגיעו אליי
בחרתי בכופתיות של גיא שגיא בגלל כל התגובות.שקראתי עליהם ובגלל הזמינות של המוצר(אני מחיפה וקונה ביגור)
וגם על מנת לפרגן למוצר ישראלי
אם הם היו רגילים לפריטי בירד או לכל חברה אחרת לצורך העניין לא הייתי משנה כלום
ברגע ששמתי את הכופתיות הם פשוט התנפלו עליהם ומאז זה המזון העיקרי שלהם
אני יודע שפריטי בירד הוא מוצר מעולה לראיה התוכי האכלת יד שהיה לי (ג'אקו) היה ניזון ממנו
ומשיחה עם מספר מגדלים
הם לא רואים שינוי לטובה או לרעה באיכות או בכמות הריבוי בבתי הגידול שלהם
אני חושב שכל אחד צריך לקבל החלטות בבית הגידול שלו לפי מה שמתאים לו
העיקר לשמוא על תזונה מגוונת ובריאה ככל האפשר
אני החלטתי להעביר לכופתיות כשהגיעו אליי
בחרתי בכופתיות של גיא שגיא בגלל כל התגובות.שקראתי עליהם ובגלל הזמינות של המוצר(אני מחיפה וקונה ביגור)
וגם על מנת לפרגן למוצר ישראלי
אם הם היו רגילים לפריטי בירד או לכל חברה אחרת לצורך העניין לא הייתי משנה כלום
ברגע ששמתי את הכופתיות הם פשוט התנפלו עליהם ומאז זה המזון העיקרי שלהם
אני יודע שפריטי בירד הוא מוצר מעולה לראיה התוכי האכלת יד שהיה לי (ג'אקו) היה ניזון ממנו
ומשיחה עם מספר מגדלים
הם לא רואים שינוי לטובה או לרעה באיכות או בכמות הריבוי בבתי הגידול שלהם
אני חושב שכל אחד צריך לקבל החלטות בבית הגידול שלו לפי מה שמתאים לו
העיקר לשמוא על תזונה מגוונת ובריאה ככל האפשר
עידכון מהיום
עדיין מבלהאת רוב היום בתוך התא
כשיצאה הזכר הפגין אדישות כלפיה
ולאחר מכן הצטרף אליה לתוך התא
זו פעם ראשונה מזה זמן מה שהוא הצטרף אליה פנימה
מעניין מה קרה שם
עדיין מבלהאת רוב היום בתוך התא
כשיצאה הזכר הפגין אדישות כלפיה
ולאחר מכן הצטרף אליה לתוך התא
זו פעם ראשונה מזה זמן מה שהוא הצטרף אליה פנימה
מעניין מה קרה שם
איפה ראית שאני כועס? פשוט כתבת בצרה לא מובנת כאילו שישנם דברים נסתרים. אנשים כותבים ואומרים דברים שקרו להם או דברים שהם חושבים לנכון, נכון שיש גם אינטרסים פה ושם וכל אחד ואחת צריכים לדעת לסנן.8632 כתב:לא הבנתי למה לכעוס.אני השתמשתי בכופתיות של פריטבירד והכל היה בסדר.ואז קראתי באתר אחר מלא המלצות של מגדלים וכולם אמרו שהאוכל מצוין ושאצל כולם האוכל נאכל בלי בעיה.החלטתי להחליף כי גם יצא לי קצת יותר זול.ואז הרגשתי שיש בעייה כמעט כל הזוגות לא רצו לגעת באוכל וזה כבר סותר את כל מה שכל המגדלים כתבו באתר אחר ואחר כך לאט אט התחילו לאכול ואז התברר לי שהכמות שהם אוכלים ביום זה כמעט פעם וחצי ממה שהם אכלו מפריטבירד.אז התקשרתי אליך להתיעץ ואמרת לי שהאוכל של פרטיבירד יותר דחוס ומסביע ובגלל זה הוא יותר חסכוני.
אני יכול לדבר אך ורק על המזון שאני נותן לתוכים שלי. אני לא מדבר על מזונות שאני לא מכיר או לא השתמשתי בהם. מאותה סיבה אני לא ממליץ על מגדלים כשמבקשים ממני חוות דעת לרכישת תוכי. כשאני ממליץ אני חש אחריות, מאחר ואיני יכול להיות אחראי לאופן שבו אחרים מגדלים תוכים או לבריאותם אני פשוט לא ממליץ.
לגבי כמות האוכל הנאכלת, פריטיבירד נאכל בכמות קטנה יותר מאשר כופתיות אחרות מאחר והדחיסות שלו גבוהה יותר. כך שיוצא שכדי שהתוכי ישבע הוא אוכל יותר כופתיות בכמות. את זה אני הבנתי ממגדלים שונים ששמו לב לכמות הגדולה שנאכלת.
ומה קשור אם אני מוכר פריטיבירד? על אותו עיקרון אני יכול ( אם ארצה) למכור את כל הסוגים. זה שאני מוכר סוג מסויים שאני מאמין בו8632 כתב:עכשיו אני אמרתי שאתה לא תגיב כי אתה גם מוכר פריטבירד !!!!
לא מונע ממני לדבר עליו. אני פשוט מנסה לא לקשר בין המכירות לתן אינפורמציה. גם אם אדבר על סוג מסויים של מזון שאני מוכר עדין אף אחד לא מחוייב לרכוש אותו ובטח שלא ממני כך שאני לא רואה שום קשר למה שכתבת.
בכל מקרה, גלשנו מהנושא של הדיון. אם אתה מעוניין לדבר על מזון תפתח דיון חדש משלך ונשמח לענות על השאלות.
לגבי התנהגות הזוג, הזוג מתנהג כמו לפני הטלה. אני יכול להגיד לך שהיו לי לא מעט מקרים של התנהגות כזאת שבסופן לא היו הטלות
אבל כל הסימנים מעידים שההטלה קרבה.
האם כשפתחת את הדלת היו סימנים של נסורת מסביב לדלת?כאילו שהנקבה ניסתה לסגור את הפתח עם הנסורת?
אין לי פתח כזה
הפתח שלי הוא מלמעלה
כלומר תא ההטלה הוא הצורת האות L
כשהפתח לבדיקה נצא מלמעלה
כמו מיכסה ולא כמו גליוטינה
הפתח שלי הוא מלמעלה
כלומר תא ההטלה הוא הצורת האות L
כשהפתח לבדיקה נצא מלמעלה
כמו מיכסה ולא כמו גליוטינה
הבנתי, תא לא ממש סטנדרטי אבל לא משנה.
-
תוכים בע״מ
- ביצה

אלי אתה סותר את דברייך
מצד אחד אתה אומר שאתה לא יודע מה עם כופתיות אחרות חוץ מפריטי בירד אך מצד שני אתה אומר שהם יותר ממלאות
אני אישית ניסיתי כמעט את כל סוגי הכופתיות (פיסטקוס, זופרים, פריטי בירד, נטורל דיג׳סטיב, קייטי ועוד)
מכל אלה אני יכול להסיק כי
1. הכופתיות של קייטי הכי דחוסות ולתוכים לוקח הרבה זמן לסיים רק חבל שהם גדולות מידי)
2. הפריטי בירד אלו הכופתיות שהאקים שלי הכי אהבו
3. פיסטקוס לא ממלא בכלל וחוץ מהקוקטיילים שלי שמתים על זה אף אחד לא נגע
4. נטורל כולם אוהבים ואין שום בעייה ממלא מהר (הגרסא הקטנה) זול, איכותי וכמובן מוצר ישראלי
ולכן היום אני על כל הזוגות שלי מביא רק נטורל דיג׳סטיב
מצד אחד אתה אומר שאתה לא יודע מה עם כופתיות אחרות חוץ מפריטי בירד אך מצד שני אתה אומר שהם יותר ממלאות
אני אישית ניסיתי כמעט את כל סוגי הכופתיות (פיסטקוס, זופרים, פריטי בירד, נטורל דיג׳סטיב, קייטי ועוד)
מכל אלה אני יכול להסיק כי
1. הכופתיות של קייטי הכי דחוסות ולתוכים לוקח הרבה זמן לסיים רק חבל שהם גדולות מידי)
2. הפריטי בירד אלו הכופתיות שהאקים שלי הכי אהבו
3. פיסטקוס לא ממלא בכלל וחוץ מהקוקטיילים שלי שמתים על זה אף אחד לא נגע
4. נטורל כולם אוהבים ואין שום בעייה ממלא מהר (הגרסא הקטנה) זול, איכותי וכמובן מוצר ישראלי
ולכן היום אני על כל הזוגות שלי מביא רק נטורל דיג׳סטיב
אני השתמשתי בקייטי בעבר, קייטי היו כופתיות לא רעות בכלל אבל הזמינות שלהם הייתה בעייתית. לכן חיפשתי כופתיות איכותיות והחלטתי לעבור לחברת פריטיבירד. שקלתי לא מעט לאיזו חברה לעבור ועשיתי שיעורי בית וחקר רציני. פשוט לא רציתי לשנות את המזון כל תקופה. מבחינת ערכים תזונתיים מצאתי שפריטיברד מאוד מתאימה לתוכים ובמיוחד כאשר הבנתי שהכופתיות בשימוש נרחב בעולם ובחוות שימור בן לאומיות עם תוצאות מעולות.
לגבי סתירה בדברי, אם תקרא שוב תראה שאני לא סותר את דברי. נכון שכתבתי שלא בדקתי חברות אחרות אבל גם כתבתי בהמשך
"את זה אני הבנתי ממגדלים שונים ששמו לב לכמות הגדולה שנאכלת". ציטוט מלא של כל המשפט:
שוב, לא שולל כלום, כתבתי ועדיין עדיין כותב שכל מגדל יאכיל במה שנראה לו. במידה ושואלים אותי אני ממליץ על מה שאני יודע שעובד טוב לאורך לא מעט שנים.
לסיכום, אינני יודע מהי איכות המזון כי לא ניסיתי לאורך זמן ובכמות שיכולה לתת אינדיקציה נכונה לגבי בית גידול. לגבי הטיעון שמדובר בכחול לבן, זה יפה ונחמד אבל זה לא פרמטר מספיק טוב בשבילי בשביל להאכיל את התוכים. גם העלות הכספית אינה פרמטר מספיק חשוב מאחר וההפרשים יחסית מאוד קטנים ובשיכלול כללי יתכן שאפילו מאכילים בפריטי בירד מרוויחים ולא מעט, אלו דברים שלא נבדקו.
לגבי סתירה בדברי, אם תקרא שוב תראה שאני לא סותר את דברי. נכון שכתבתי שלא בדקתי חברות אחרות אבל גם כתבתי בהמשך
"את זה אני הבנתי ממגדלים שונים ששמו לב לכמות הגדולה שנאכלת". ציטוט מלא של כל המשפט:
55 כתב:לגבי כמות האוכל הנאכלת, פריטיבירד נאכל בכמות קטנה יותר מאשר כופתיות אחרות מאחר והדחיסות שלו גבוהה יותר. כך שיוצא שכדי שהתוכי ישבע הוא אוכל יותר כופתיות בכמות. את זה אני הבנתי ממגדלים שונים ששמו לב לכמות הגדולה שנאכלת.
שוב, לא שולל כלום, כתבתי ועדיין עדיין כותב שכל מגדל יאכיל במה שנראה לו. במידה ושואלים אותי אני ממליץ על מה שאני יודע שעובד טוב לאורך לא מעט שנים.
לסיכום, אינני יודע מהי איכות המזון כי לא ניסיתי לאורך זמן ובכמות שיכולה לתת אינדיקציה נכונה לגבי בית גידול. לגבי הטיעון שמדובר בכחול לבן, זה יפה ונחמד אבל זה לא פרמטר מספיק טוב בשבילי בשביל להאכיל את התוכים. גם העלות הכספית אינה פרמטר מספיק חשוב מאחר וההפרשים יחסית מאוד קטנים ובשיכלול כללי יתכן שאפילו מאכילים בפריטי בירד מרוויחים ולא מעט, אלו דברים שלא נבדקו.
בוקר טוב
חדשות טובות
יש 2 ביצים בתוך התא
הראשונה הוטלה לפני שבוע
השניה 3 ימים אחריה
ונראה לי שלא יהיו יותר
בדקתי היום ועדיין לא הוטלה אחת נוספת
כמובן שהגברת דוגרת במסירות ולא יוצאת מהתא אלא. רק להפוגות קצרות
יש משהו שאני אמור לעשות מלבד לחכות
צריך לשנות משהו בתזונה?
או בדרך הטיפול?
יש משהו שאמור להשתנות אצל הזוג מבחינת התנהגות שאמור להעיד על מהלך תקין של הדגירה?
מה תפקיד הזכר מכאן והלאה?
שאלתי מה שעלה לי לראש
אם יש עוד דברים שאני צריך לדעת אשמח לשמוע
תודה
חדשות טובות
יש 2 ביצים בתוך התא
הראשונה הוטלה לפני שבוע
השניה 3 ימים אחריה
ונראה לי שלא יהיו יותר
בדקתי היום ועדיין לא הוטלה אחת נוספת
כמובן שהגברת דוגרת במסירות ולא יוצאת מהתא אלא. רק להפוגות קצרות
יש משהו שאני אמור לעשות מלבד לחכות
צריך לשנות משהו בתזונה?
או בדרך הטיפול?
יש משהו שאמור להשתנות אצל הזוג מבחינת התנהגות שאמור להעיד על מהלך תקין של הדגירה?
מה תפקיד הזכר מכאן והלאה?
שאלתי מה שעלה לי לראש
אם יש עוד דברים שאני צריך לדעת אשמח לשמוע
תודה