ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

הסתגלות לאקלקטוס

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

גלי1806
ביצה
ביצה
שם פרטי:: יש כינוי

הסתגלות לאקלקטוס

שליחה על ידי גלי1806 »

היי,
התוכי אצלי כבר שלושה שבועות. בהתחלה אכל גרעינים מהיד שלי וכבר שבוע שאינו מוכן לאכול לי מהיד.
הוא מפחד מאד בן 4.5 חודשים בערך...
איך להרגיל אותו ליד? הוא מפחד ובורח. גם כשאני מנסה לגשת אליו בעדינות הוא עף לרצפה..
מה עושים?? אגב, הוא מקשקש כל היום ומשחק לבד
bvurth1511
בקיעה
בקיעה

Re: הסתגלות לאקלקטוס

שליחה על ידי bvurth1511 »

אצל המגדל שקנתה אותו ממנו הוא עלה לו על היד ולא פחד ואכל גרעינים
גלי1806
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גלי1806 »

מי זה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

הסתגלות של תוכי לא אמורה לקחת כל כך הרבה זמן, התוכי הסתגל לסביבתו ואפשר לדעת זאת ע"י כך שהוא משחק בכלוב מקשקש ואינו יושב בפינה מפוחד.
הבעייה העיקרית היא שהתוכי אינו רוצה בקירבה שלכם ומגע.
זה יכול לנבוע ממספר דברים וביניהם:
1.החתמה לא טובה של התוכי.
2.לתוכי נגרם סטרס כתוצאה מפעולה שביצעתם.
3.החיבור ביניכם לא נעשה כשורה כשאר התוכי הגיע הבייתה.
4.גישה לא נכונה לתוכי.

אני לאיודע להגיד לך אם מדובר בבעייה של החתמה או בעייה של גישה שלך לתוכי.
ישנה בעייה וכדי לפתור אותה אני צריך לקבל מידע מלא.
1.האם התוכי יוצא מחוץ לכלוב ואם כן כיצד אתם מחזירים אותו?
2.האם אתם מנסים לגרום לתוכי לצאת מהכלוב ובאיזו דרך?
3.האם אתם משתמשים במזון כצ'ופר ובאיזה סוג מזון?
4.האם המזון שמשתמשים איתו כצ'ופר נמצא בכלי האוכל שלו או משמש אך ורק לצ'ופר?
5.האם יש עוד אנשים בבית שמנסים לתקשר עם התוכי?אם כן כיצד הם מנסים ואיך התוכי מגיב להם?
6.כמה זמן התוכי סגור בכלוב וכמה זמן הוא משוחרר? האם יש לידו אנשים רוב הזמן או שהוא נותר לבדו?
7.האם את מפחדת מהתוכי בזמן שאת מנסה להתקרב אליו או להרימו?
נסי לתת לנו כמה שיותר פרטים כדי שננסה למצוא דרך מהירה וטובה ליצור קשר בינך לבין התוכי.
גלי1806
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גלי1806 »

שלום אלי וראשית תודה על העזרה.
התוכי מקשקש המון ומשחק כל היום. אני עובדת בבית אז כבר ב 8 בבוקר אני פותחת לו את דלת הכלוב
ולאחרונה הוא יוצא לבד. כאשר בסביבות 13:30 בצהרים אני מכניסה אותו שוב מאחר ואני בהפסקת צהריים ומפחדת שהוא יעוף לרצפה (יש לי כלב פינצ'ר ואני מפחדת שהוא לא יחשוב שהתוכי משחק שלו) עד 16:00 ושוב פותחת. כמעט כל היום יש מישהו בבית אבל אף אחד חוץ ממני לא מתעסק איתו. אני ניסיתי לתת לו כצ'ופר גרעינים שחורים, ופקאן טבעי והוא בהתחלה אכל ואילו היום ממש מסרב. כאשר אני נגשת אליו הוא כבר בורח לצידו השני של הכלוב על הגג ואז אני מנסה לתפוס אותו והוא עף לרצפה. אני מרימה אותו בעדינות מלטפת ומנשקת והוא נראה לי לא מרוצה מהעניין. אבל הוא כבר לא נושך אותי והיום לקחתי אותו ל10 דקות לחדר אחר הוא עמד לי על היד( לא על האצבע) וניסיתי להעביר אותו לאצבע וכשהצלחנו שיבחתי אותו והתלהבתי ונראה לי שגם הוא. לגבי תזונה הוא ניזון מכופתיות פירות וירקות וגם מקלות דבש פעם בשבועיים. אז כמו שרשמת אין לו בעיה פשוט החיבור בינינו מעט צולע אבל במגמת עליה. מה עוד ניתן לעשות? הוא נמצא במרכז הבית וכל היום רואה אותי. וקשקשן גדול.....
סמל אישי של משתמש
יוחנן
ביצה
ביצה

שליחה על ידי יוחנן »

אני ממליץ כצ'ופר לאקלקטוס כדאי לתת פיסטוק טבעי לא קלוי, הם מאוד אוהבים את זה.
תוכי גדול פעמים רבות יעדיף לעמוד על היד ולא על האצבע כי זה יותר נוח לו באחיזה, היות ואצבעות רגליו גדולות ביחס לאצבעות היד שלנו.
מי שאמר שיהיה טוב הלך ולא השאיר תאריך.
כי כבר עכשיו טוב...
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

את הצ'ופרים שאת מתכוונת לתת שימי בכלי אוכל. לאחר מכן תבחני למה הוא הכי הרבה נמשך, את מה הוא אוכל קודם ולמה הוא הכי מתחבר. נסי להשתמש בגעינים קלופים, זה טוב גם לאילוף מאחר והתוכי לא מתעסק עם הצ'ופר זמן רב.
כשאת אומרת "אני מרימה אותו בעדינות מלטפת ומנשקת והוא נראה לי לא מרוצה מהעניין" את לא מסבירה כיצד את מרימה אותו, האם את אוחזת בו בשתי ידיים, האם את מעלה אותו על היד/אצבע?
מאחר והתוכי כבר אינו בשלבי הסתגלות כדאי מאוד להתחיל לעבוד על הקשר תוך כדי תירגול למשמעת.
הדבר שאני ממליץ עליו זה התחלת תירגולת של "עלה" ו "רד". התירגול פשוט יחסית ובסיסי מאוד אך גם מקרב מאוד, גם מצד התוכי אליכם.
התירגול עצמו די פשוט, צריך להכין מעמד נמוך בגובה המותנים בערך, כך שכשהתוכי יונח עליו הגובה שלו יהיה בין הטבור לחזה שלכם.

את המעמד מניחים בחדר אחר בבית ולא בחדר בו התוכי נמצא או הכלוב שלו. עדיף חדר לא מוכר.
המטרה היא לגרום לתוכי לחוסר ביטחון בסביבה. כך נוצר מצב שהתוכי נתלה בדברים מוכרים לו ושהופכים עבורו בטוחים או בטוחים יותר כמוכם. כך הרצון שלו להיות קרוב אליכם גובר ולכן גם הוא הופך ליותר ממושמע ופחות בטוח בעצמו.

אגב, בדיוק כמו במצב שכשלקחת אותו למגדל. הוא לא הפך ליותר ממושמע שם, הוא פשוט הפך להיות חסר ביטחון מתוך חוסר מודעות למה שמתרחש או הולך לקרות. אותו מצב נוצר כשהתוכי יורד לריצפה,תוכיםשאינם רגילים לטייל על הריצפה בבית ירגיעו מאוד פגיעים על הריצפה מתוך אינסטינקט שטבוע בהם בטבע. על הריצפה האפשרות להיטרף גדולה יותר. לכן התוכי כמעט שלא יסרב לעולם לעלות על היד כאשר הוא יורד לריצפה שלא מרצון.

מעבירים את התוכי למעמד, את התוכי מורידים למעמד מצידוהפנימי של המעמד, כלומר מאחורי המעמד, כך שפניו של התוכי יהיו מול המעמד עליו הוא אמור לעלות. מורידים את היד עם התוכי בצמוד למעמד ובכך גורמים לתוכי לטפס ולעמוד.
בשלב זה יש לומר לתוכי את הפקודה "רד". הפקודה צריכה להיות ברורה וצריכה להישמע כמו פקודה. לאחר מכן יש לשבח את התוכי תוך
מתן צ'ופר. שימי לב, ישתכן מאוד שהתוכי יהיה מתוח בהתחלה ויוותר על הצ'ופר, לא נורא, שבחי אותו וזה מספיק בהתחלה.

לאחר מכן כשאת מול התוכי הושיטי את האמה ישר לחיבור שבן הרגליים לבטן, אפשרי ליצור מגע ואף לדחוף את התוכי מעט אחורה כדי ליאבד קצת שיוי משקל ויעלה ליד. תוך כדי העלייה אימרי את הפקודה "עלה" ולאחר מכן שבחי את התוכי.
שבחי את התוכי בצורה כזאת שהוא יבין שהוא עושה משהו טוב, בהתלהבות אבל לא בהגזמה כדי שלא יבהל מהתגובה.
לאחר שהעלית את התוכי על היד אל תרימי את היד, השאירי את התוכי עם היד נמוך, בערך בגובה המשענת או טיפה מעל.
אל תגזימי בהשארת התוכי על היד, החזירי אותו למעמד ואמירי את התפוקה "רד".
המטרה היא לא להעלות את התוכי ליד ולשחק עימו, המטרה היא לגרום לתוכי להבין מצד אחד שכשהוא עולה ליד הוא מקבל תמורה ( תשבוחות , צ'ופר) ומצד שני הוא חוזר למעמד היציב ולא כופים עליו להישאר על היד.
בהמשך התוכי יבצע את התפקודה מכל מקום, גם מתוך הכלוב.

חשוב שהמעמד יהיה יציב, זה יכול להיות משענת כסא או משהו מאולתר, אבל זה חייב להיות משהו שכשהתוכי עומד עליו אין לו לאן ללכת, למשל משטח לא מתאים כי התוכי יכול להסתובב עליו ולהתרחק.
חשוב לבצע את האילוף כאשר אין הפרעות מסביב שיכולות לגרום לתוכי להסחת דעת.
חשוב לנסות ולהשתמש בצ'ופרים אהובים אבל אין חובה, התוכי יבחר.
חשוב שהצ'ופר לא יהיה דבר גדול, שקד לדוגמא אפשר לרסק לחתיכות קטנות. המטרה לתת תוכי "פרס" ולא ארוחת צהריים
בזמן שאנו מחכים שיסיים את הארוחה.
חשוב שהמעמד יהיה יציב ואינו מחליק, אם את דואגת למשל שהמשענת לא תישרט ומניחה מגבת וודאי שהמגבת לא תחליק כשהתוכי עומד עליה, התוכי צריך להרגיש יציב על המעמד אחרת הוא לא ירצה לעמוד עליו.
חשוב שלאחר שמעלים את התוכי על היד להשאיר את היד יציבה, לא לעשות תנועות מהירות ולא להסתובב עם היד במהירות, לתת לתוכי הרגשה של יציבות.
חשוב שלאחר שמעלים את התוכי ליד לא להריד את היד לגובה, השאירי את היד בגובה משענת הכסא או קצת יותר למעלה, השאירי את התוכי צמוד אלייך עם היד אך לא צמוד מידי כדי שלא יתלה על הבגדים עם המקור ויטפס למעלה.
חשוב מאוד שלאחר שמעלים את התוכי ליד מחזירים אותו תוך זמן קצר למעמד ( לאחר שמשבחים מחזירים) כדי שיבין את העיקרון של הפקודות.
חשוב להגיד את הפקודות עלה ורד כאשר התוכי נמצא במהלך הביצוע של הפקודות , כך יהיה לו קל יותר לקשר בין הפקודה לביצוע.
חשוב מאוד להיות בטוחים ואסרטיבים, אם הושטת את היד אל תהססי, סיימי את המהלך ואל תחזירי את היד לאחור גם אם התוכי נראה כעומד לתקוף או לא מרוצה. אל תאפשרי לתוכי להכתיב לך את המהלך.

לגבי הליטופים, בשלב זה ותרי עליהם. ליטוף את התוכי בדרך כלל גורם לנו סיפוק, כך אנחנו מביעים את אהבתנו, ליטופים, חיבוקים נשיקות וכשהתוכי לא מתמסר לליטופים אנחנו מרגישים דחויים וחושבים שאנחנו לא מוצאים חן בעיני התוכי. ישנם גם שיתלוננו על כך שהם מאכילים ומנקים ומטפלים ושרים ומצ'פרים והתוכי לא מעוניין בחברתם כי הוא לא מאפשאר ליטופים. אז אין קשר. הליטופים שאנחנו מלטפים זה לא משהו שקורה בטבע בין התוכים לבני מינם, התוכים יכולים להביע חיבה ע"י סידור הנוצות זה לזה לרוב באיזור הראש והצוואר, כדי שהתוכי יאפשר ללטף הוא צריך מצד אחת לתת אמון רב במגדל ומצד שני הוא צריך גם להרגיש נוח עם הליטוף. לכן, אל תכפי על התוכי ליטופים, לא אם הוא לא מבקש ואינו מעוניין, תני לו להגיע ולבקש.במיוחד לא ללטף בזמן האילוף.

*אם לא הבנת משהו אשמח להסביר שוב.
אם תחליטי לעשות את התירגול אשמח לשמוע כיצד הלך ומהן התוצאות.
בהצלחה.
גלי1806
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גלי1806 »

אלי שלום,
אני שוב מוקירה תודה על העזרה שלך ושל העונים בפורום, זה עוזר מאד.
אז לגביי התוכי שלי חל שיפור משמעותי לטובה. הוא למד פקודת עלה וקיבל יותר ביטחון.
הוא מקשקש הרבה ומשחק בלי סוף...יוצא לבד מהכלוב ועולה למעלה. לפעמים עוד מנסה לנשוך כשאני מתקרבת לכלוב אז אני מניחה לו ומנסה יותר מאוחר. כאשר אני לוקחת אותו ויושבת איתו לא באזור הכלוב כמו שהסברת ומדברת איתו נראה שהוא נהנה ומסובב את הראש כמתעניין בשיחה ובלימוד, לפעמים גם לוקח לי צ'ופר מהיד.
אז כרגע המצב נראה מצויין הוא מתרגל יפה לצערי רק אלי מפני ששאר בני ביתי מפחדים עדיין מהנשיכות שלו..אבל מלבד זה הכל מצויין.
רק שאלונת...הנוצות האפורות הקטנות שמתעופפות בכל הבית זה יהיה תמיד או שזה מפני שהוא עדיין גוזל? (בן 4.5 חודשים בערך)?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

8655 כתב:
אז כרגע המצב נראה מצויין הוא מתרגל יפה לצערי רק אלי מפני ששאר בני ביתי מפחדים עדיין מהנשיכות שלו..אבל מלבד זה הכל מצויין.
רק שאלונת...הנוצות האפורות הקטנות שמתעופפות בכל הבית זה יהיה תמיד או שזה מפני שהוא עדיין גוזל? (בן 4.5 חודשים בערך)?
שמח לשמוע, לגבי הנוצות האפורות, כרגע הן רבות יותר בגלל גילו של התוכי. בהמשך יהיו תקופות שתראי יותר ותקופות שתראי פחות.
גלי1806
ביצה
ביצה

שליחה על ידי גלי1806 »

ומה לגבי הנוצות הקטנטנות שעפות בכל הבית? זה נורמלי?
האם צריך לרסס את הכלוב ואת התוכי בספריי נגד פרעושים (של תוכים) המליצו לי בחנויות ובכל חנות שנכנסתי (3 חניות) התרסיס היה פג תוקף אז לא קניתי. הזמינו לי אבל אני מהססת אם יש צורך....
תודה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”