שלח
בס"ד
בר"ה
שלום חברים אני שוקל להביא עוד קוניורים בנוסף ל3 שיש לי כרגע,גרין, ילוסייד ונקבה בלאק קייפ. אני בונה כלוב של 120רוחב, 300ארך ו250 גובה. כמה אני יכול להכניס? אם אני יכול לשים עוד סוגים ומה? ואם אין בעיה לגוון בסוגים של הקוניורים (מישהו עלה בעיה שיוכל להיות באיסור כלאיים)
תודה
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
כמות קוניורים בכלוב
מנהל: מפקחים
Re: כמות קוניורים בכלוב
לא מומליץ לערבב בין הסוגים, במיוחד אם המטרה הסופית הינה ריבוי הזוגות.
יתכנו חיבורים בין היילו סיידד לבין האחרים. יתכנו גם הפרעות בעונת הריבוי.
זוגות מומלץ להרבות בכלובי רבייה.
ההצעה שלי אליך היא כן לעשות את הווליר בידות שציינת אבל בתוכו למקם כלובים לזוגות. זה שהכלובים סגורים
בתוך ווליר זה נוח ובטוח יותר. בשביל זה תצטרך לעשות רוחב של 200ס"מ ולא של 120ס"מ.
תוכל למקם ברוחב ( ב 300ס"מ) 4 כלובים ומתחתם להתקין עוד ארבעה כלובים נוספים עם מרווח ביניהם.
יהיו לך כלובים במידו ( בערך) של 75X75*100 ואם תרצה תוכל להגדיל את האורך של הכלוב גם 120-130 ס"מ. כך ישאר לך מקום להיכנס ולטפל בתוכים.
ממה אתה הולך לבנות את הכלוב הגדול? איזה חומרים?
יתכנו חיבורים בין היילו סיידד לבין האחרים. יתכנו גם הפרעות בעונת הריבוי.
זוגות מומלץ להרבות בכלובי רבייה.
ההצעה שלי אליך היא כן לעשות את הווליר בידות שציינת אבל בתוכו למקם כלובים לזוגות. זה שהכלובים סגורים
בתוך ווליר זה נוח ובטוח יותר. בשביל זה תצטרך לעשות רוחב של 200ס"מ ולא של 120ס"מ.
תוכל למקם ברוחב ( ב 300ס"מ) 4 כלובים ומתחתם להתקין עוד ארבעה כלובים נוספים עם מרווח ביניהם.
יהיו לך כלובים במידו ( בערך) של 75X75*100 ואם תרצה תוכל להגדיל את האורך של הכלוב גם 120-130 ס"מ. כך ישאר לך מקום להיכנס ולטפל בתוכים.
ממה אתה הולך לבנות את הכלוב הגדול? איזה חומרים?
קודם כל תודה על התגובה המפרטת. אני התחיל מהסוף
1. מטרת הווליאר היא יופי, אם יש חיבור ורבייה מה טוב אבל שוב כרגע בשבילי זה שולי.
2. אני בונה מעץ ורשת 1/1.
3. הבעיה בריבוי זה התוקפנות?
4.אני מוגבל במקום לכן המידות זה הפינה שלי בגינה סוג של זולה;)
1. מטרת הווליאר היא יופי, אם יש חיבור ורבייה מה טוב אבל שוב כרגע בשבילי זה שולי.
2. אני בונה מעץ ורשת 1/1.
3. הבעיה בריבוי זה התוקפנות?
4.אני מוגבל במקום לכן המידות זה הפינה שלי בגינה סוג של זולה;)
הבעייה הראשונה יכולה להיות בעונת הריבוי כאשר התוכים הופכים להיות טריטוריאלים ומגנים על האיזור שלהם, כלומר הפרעות זה לזה.
הבעייה השנייה היא חיבור בין הסוגים, לפחות בין הקוניור גרין צ'יק וליילו סיידד, אם לא מפריע לך אז אין בעייה.
אי אפשר לצפות מראש את ההתנהגות אבל כדאי לקחת את הדברים בחשבון.
רשת 1X1 ס"מ עלולה להיות דקה מידי. שים לב לעובי החוט של הרשת. רשת בגליל עם חורים כאלה עלולה להתברר כטעות.
לקוניורים מקור חזר והם עלולים לקרוע את הרשת.
ממליץ לך לבנות את הכלוב מרשתות קשיחות של 2*1 מטר. הרבה יותר נוח, חזק ובעתיד תוכל להכניס תוכים גדולים יותר ללא חשש שיקרעו את הרשת. אם בכל זאת אתה מתכוון ללכת על רשת בגליל נסה למצוא רשת שהחוט שלה מספיק עבה וחזק.
הבעייה השנייה היא חיבור בין הסוגים, לפחות בין הקוניור גרין צ'יק וליילו סיידד, אם לא מפריע לך אז אין בעייה.
אי אפשר לצפות מראש את ההתנהגות אבל כדאי לקחת את הדברים בחשבון.
רשת 1X1 ס"מ עלולה להיות דקה מידי. שים לב לעובי החוט של הרשת. רשת בגליל עם חורים כאלה עלולה להתברר כטעות.
לקוניורים מקור חזר והם עלולים לקרוע את הרשת.
ממליץ לך לבנות את הכלוב מרשתות קשיחות של 2*1 מטר. הרבה יותר נוח, חזק ובעתיד תוכל להכניס תוכים גדולים יותר ללא חשש שיקרעו את הרשת. אם בכל זאת אתה מתכוון ללכת על רשת בגליל נסה למצוא רשת שהחוט שלה מספיק עבה וחזק.