ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פינקים חדשים
מנהל: מפקחים
Re: פינקים חדשים
לא עושים כלום, הכל בסדר, זה לא מדע מדוייק. 5 יותר טוב מ 2 לא?
עכשיו ממתינים בסבלנות בתקווה לבקיעות.
בהצלחה.
עכשיו ממתינים בסבלנות בתקווה לבקיעות.
בהצלחה.
כן תודה לאל הטלה ראשונה היה 4בייצים ושתיים היו חצי פוריות חח בעזרת השם הפעם כל החמש יהיו פוריות אבל שום נחכה בתקווה שאני סוף סוף יראה גוזלים אז נחכה ואיך לספור מה לעשות עם הספירה.?

תספור מהביצה השנייה - שלישית, אם אתה יודע באיזה תאריך היו שני ביצים תוסיף עוד יום יומיים ותתחיל לספור.
מקווה שכל החמש יבקעו, אולי הקמע של תוכיאינפו יעשה את העבודה

מקווה שכל החמש יבקעו, אולי הקמע של תוכיאינפו יעשה את העבודה

כדאי שעכשיו תיתן להם תזונה מגוונת ובריאה של פירות וירקות של תערובת ביצים סבידה והאוכל שהם אוכלים עכשיו ותיקון לא אומרים אני יעדכן אלא אני אעדכן
אל תדאג מאור אני דואג להכל.אני לא נירשמתי לאתר הזה בשביל ללמוד לשון נירשמתי בשביל ללמוד על תוכים. אבל תודה בכל זאת.

עכשיו שאני חושב על זה,זה נירא קצת שונה..קראתי באיזה פוסט שפינקים חייבים חום הם אצלי בחדר כל הזמן אני לא מזיז תכלוב ממקום למקום ואין להם ביכלל לא מגיע אליהם אור של שמש...מה לעשות?זה מסוכן?אולי בגלל זה יצאו שתי הביצים פוריות אבל סוג של מקולקלות?

פינקים חיים ללא בעייה באקלים של ארצנו ללא חימום.
מעבר לחימום דיברת על חשיפה לשמש שזה דבר חשוב מאוד לתוכים ולבעלי חיים בכלל.
לתוכים וציפורים שאינם נחשפים לשמש עלולים להתפתח בעיות בריאות שונות.
קרני השמש מאפשרות לתוכים ולציפורים לסנתז את הויטמין D3 לספיגת הסידן. חוסר בסידן עלול לגרום לבעיות בעצמות ובייצור הביצים.
מעבר לזה קרני השמש עוזרים לתוכים וציפורים לזהות את בני מינם . ללא קרני UV הציפורים רואות הכל בשחור לבן ולא בצבע .
ישנם תחליפים לקרני השמש ואלו נורות מיוחדות שמאירות בספקטרום מתאים. אני עוסק בתקופה האחרונה בניסיון למצוא נורות איכותיות כאלו שיתנו מענה לתוכים וציפורים שנמצאים בתוך הבית או במקומות ללא קרני שמש ישירות.
הנורות הן תחליף לקרני השמש ופותרות את הבעייה של ספיגת הסידן בעיות בהטלה זיווג ומציאת בני זוג.
מעבר לחימום דיברת על חשיפה לשמש שזה דבר חשוב מאוד לתוכים ולבעלי חיים בכלל.
לתוכים וציפורים שאינם נחשפים לשמש עלולים להתפתח בעיות בריאות שונות.
קרני השמש מאפשרות לתוכים ולציפורים לסנתז את הויטמין D3 לספיגת הסידן. חוסר בסידן עלול לגרום לבעיות בעצמות ובייצור הביצים.
מעבר לזה קרני השמש עוזרים לתוכים וציפורים לזהות את בני מינם . ללא קרני UV הציפורים רואות הכל בשחור לבן ולא בצבע .
ישנם תחליפים לקרני השמש ואלו נורות מיוחדות שמאירות בספקטרום מתאים. אני עוסק בתקופה האחרונה בניסיון למצוא נורות איכותיות כאלו שיתנו מענה לתוכים וציפורים שנמצאים בתוך הבית או במקומות ללא קרני שמש ישירות.
הנורות הן תחליף לקרני השמש ופותרות את הבעייה של ספיגת הסידן בעיות בהטלה זיווג ומציאת בני זוג.
אז לפי מה שאתה אומר אלי מהטלה הראשונה ששתי הביצים היו עם גוזלים סוג של פגומים זה בגלל החוסר קרני שמש?הם בתוך הבית אז שום הטלה לא תהיה טובה?מה לעשות?

לא, אני לא אומר שזו הסיבה העיקרית אבל זו אחת הסיבות שיכולה להשפיע על איכות הביצים.
כרגע אין מה לעשות, אל תפריע או תשנה מיקום, בהמשך תנסה למצוא מקום שבו כן חלק מהכלוב יהיה מואר עם קרני שמש ישירות.
במידה וזה לא ניתן הפיתרון האחר זה שימוש בנורות UV שאורך הגל שלהם מתאים לתוכים וציפורים.
בשוק קיימים סוגים שונים של נורות UV ורובן מיועדות לזוחלים. נורות אלה אינן מתאימות לבעלי כנף.
נורות שמתאימות לבעלי כנף הן נורות שאורך הגל שלהן הוא 5500K ( אור יום) ספקטרום מלא.
את הנורות ממקמים בדרך כלל מעל הכלוב ומפעילים אותם למספר שעות מצומצם ביום.
שוב, אני חוזר, כרגע אל תיגע, אל תפריע כדי שלא יגרם נזק.
כרגע אין מה לעשות, אל תפריע או תשנה מיקום, בהמשך תנסה למצוא מקום שבו כן חלק מהכלוב יהיה מואר עם קרני שמש ישירות.
במידה וזה לא ניתן הפיתרון האחר זה שימוש בנורות UV שאורך הגל שלהם מתאים לתוכים וציפורים.
בשוק קיימים סוגים שונים של נורות UV ורובן מיועדות לזוחלים. נורות אלה אינן מתאימות לבעלי כנף.
נורות שמתאימות לבעלי כנף הן נורות שאורך הגל שלהן הוא 5500K ( אור יום) ספקטרום מלא.
את הנורות ממקמים בדרך כלל מעל הכלוב ומפעילים אותם למספר שעות מצומצם ביום.
שוב, אני חוזר, כרגע אל תיגע, אל תפריע כדי שלא יגרם נזק.