ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מבקש תמונות של גוזלים(רצוי של דררה) בני שבוע+שבועיים(שתי תמו

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
sahar5177
ביצה
ביצה

מבקש תמונות של גוזלים(רצוי של דררה) בני שבוע+שבועיים(שתי תמו

שליחה על ידי sahar5177 »

היום קרה לי מקרה מצער ומת לי גוזל ראשון שהאכלתי:
ביום שבת קניתי ממגדל פרטי גוזל שנאמר לי שהוא בן שבועיים+
ראיתי שמשהו לא בסדר עם הגוזל ופתחתי נושאים בפורום לגבי זה.
המנהל הראשי אלי ראה את התמונות שלו ואמר לי שהוא בכלל לא בן שבועיים(העיניים שלו היו סגורות)אלא הוא בן כמה ימים ושהוא צריך להיות באומנת.
דיברתי היום עם המגדל ונזפתי בו על כך שהביא לי גוזל בן כמה ימים, אבל הוא בשלו מחליט שהגוזל אכן היה בן שבועיים לא משנה מה אומרים לי ''חובבנים'' באינטרנט אבל הוא בכל זאת יביא לי פיצוי הולם על המקרה המצער.
אני הולך אליו בימים הקרובים ואני מבקש אם אתם יכולים להביא לא תמונות של גוזלים(רצוי של דררה, כי זה היה סוג הגוזל) בהתפתחותם ימים אחרי ימים עד גיל שבועיים. לא מעניין אותי שהוא מפצה אותי מעניין אותי הגוזל שמת ואני רוצה להראות לו אתה התמונות שאתם תביאו לי ולהשוות אותם לתמונות של הגוזל המסכן שנתן לי.
בנוסף למרות שזה לא קשור רציתי לשאול כמה עולים זוג דררות עובדים בערך?
תודה רבה לכולכם על העזרה בימים האחרונים ובמיוחד לאלי.
YONI-S
גוזל
גוזל
אזור מכירה: דרום
שם פרטי:: יוני

Re: מבקש תמונות של גוזלים(רצוי של דררה) בני שבוע+שבועיים(שתי

שליחה על ידי YONI-S »

לפעמים ההתפתחות של הגוזל איטית מהרבה סיבות
ולכן יכול להיות שהגוזל בן שבועיים
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

קודם כל לא כתבתי שהגוזל בן יומיים שלושה, חשוב לדייק, כתבתי כך ואני מצטט:
55 כתב:ראיתי את התמונה. מי נתן לך את הגוזל המסכן הזה להאכלה? הגוזל הזה היה חייב להיות באומנת עם חימום ולא בקופסה. גוזל כזה צריך שיאכיל אותו אדם עם ידע. פשוט מרגיז לראות איך לאנשים לא איכפת מחיים של בעלי חיים.

בגיל שבועיים וחצי לגוזל שההתפתחות שלו נורמלית מתחיל ניצוי.
זה שהמגדל מכר לך גוזל לא מנוצה מבלי ידע מספיק ואומנת לחימום זה כבר מעיד על "המקצועיות שלו"
כל השאר כנראה חובבנים.
כמו שאמר YONI יתכן שהגוזל לא התפתח אבל גוזל בן שבועיים וחצי נראה כבר עם תחילת ניצוי. גם אז
הגוזל זקוק לאומנת לשמירה על חום גופו. ובטח שהוא זקוק למאכיל מנוסה.

ככה נראה גוזל בן דררה שבועיים:
2 week old parakeet chicks.JPG
2 week old parakeet chicks.JPG (50.64 KiB) נצפה 6413 פעמים
ככה נראה גוזל בן שלושה שבועות:
3 wks.jpg

מקווה שאתה לא מתכוון לקחת שוב גוזל שאינו מנוצה.
sahar5177
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sahar5177 »

[סליחה על אי הדיוק אלי
אני הולך לקחת זוג דררה עובד אתה יכול להגיד לי מה בערך המחיר של זוג דררה עובד בבקשה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

גוזל ישרוד רק במזל אם לא יתקיימו תנאים מסויימים בגידולו כהאכלת יד.
מגדל מקצועי צריך לדעת זאת. כמגדל האדם שרכשת ממנו את הגוזל ( אל תזכיר את שמו כאן כדי שלא ישתמע שאני מכיר אותו ויש לי משהו נגדו) היה אמור למנוע ממך לקנות את הגוזל הזה גם אם היית משלם לו 500ש"ח. מגדל מקצועי יכל לצפות מראש שגוזל בגיל כזה ללא חימום וללא ידע מקצועי וניסיון קודם עלול לגרום למותו של הגוזל. לכן, מתוך איכפתיות לחייו של הגוזל ומתץוך איכפתיות אליך כאדם שיכול לעבור עוגמת נפש היה עליו למנוע ממך מלקחת את הגוזל.
במקום זאה יכל לתת לך גוזל מנוצה שהוא הרגיל אותו למגע אדם על מנת שתאכיל את הארוחות האחרונות שלו לאחר הדרכה במקום.

לצערי אני נתקל שוב ושוב במקרים שבהם ניתנים גוזלים חסרי ישע לחסרי ניסיון מספיק ולמחוסרי תנאים שיכולים להבטיח את הצלחת ההאכלה וההחתמה. כך שבדרך כלל מגדלים אלו שמתנסים בפעם הראשונה נוטים להאשים את עצמם בכך שנכשלו.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי רז פרוזניק »

כאשר תקנה את הזוג תוודא שהם זכר ונקבה בכך שתראה שלאחד מהם יש פס שחור סגול בצוואר שזהו הזכר ולנקבה יש פס כזה בלי צבע אבל רק צורה של פס
תראה אם יש להם בדיקת מחלות שנעשתה, שהם נראים בסדר ופעילים וגם קצת מרעישים ולא שקטים ובתחתית הכלוב כל הזמן
אם אתה מתכוון לקנות זוג עובד תוודא שיש בעבר של הזוג שהם הטילו ביצים וגידלו גוזלים וגידול של הגוזלים הצליח
תוודא שהמחיר לא פחות מ 300-500 או אפילו עד 700 ובכך תהיה די בטוח שהוא ימכור לך זוג עובד כי אם הוא ימכור לך זוג ב 200-300 סימן שאם הזוג עובד וימכור לך במחיר זה זה אומר שזה לא ישתלם לו למכור זוג עובד וימכור לך זוג רגיל
תשאל בני כמה הם ואל תקנה זוג שפחות מגיל 3 שנים
זוג דררה בוגר לריבוי ולב דווקא עובד יעלה בין 200-300
זוג עובד בטוח עם היסטוריה של ביצים ובקיעות יעלה בין 300-700 לזוג מוצלח
אל תמהר ותקרא על הדררה באתרים שונים ותרכוש מידע
ותוודא שיש לך מקום לשים את הכלוב שלהם ועדיף כלוב כמה שיותר גדול ומומלץ מאוד ווילק תעופה קטן יחסית בגודל של 2 מטר על 2 מטר על 2 מטר ואם אי אפשר אז כלוב בגודל של בערך 1.5 מטר רוחב גובה מטר ועומק 70-100 ס"מ
בהצלחה ושוב מזכיר לך לקרוא על הדררה ולרכוש מידע

כשאני קניתי את הזוג ג'אקו שלי על ההתחלה שהתחלתי להתעניין בתוכים וללא נסיון עשיתי הרבה טעויות שאני מצטער אליהם שגרמתי לי ולזוג
שבהם הלכו לפח 3 ביצים שכתוצאה מהמעבר עם הזוג והביצים והפרעות רבות שעשיתי לזוג הם עזבו את הביצים ולא דגרו עליהם ובכך הגוזלים לא התפתחו בביצה ומתו
וכמובן שלאחר הטעות הגדולה הזאת החכמתי וקראתי על הג'אקו והרבייה שלהם מהבוקר ועד הלילה והיום לאחר כ-9 חודשים מהמקרה הם הטילו שוב ביצים ומקווה שהם פוריות ויהיו לי גוזלים בעזרת השם תמונה
סמל אישי של משתמש
נריה
גוזל
גוזל

שליחה על ידי נריה »

אני לא הייתי ממהר כלכך לקנות זוג "עובד" מבחור שלפני רגע מכר לך גוזל בגיל לא נכון . תנסה לקחת גוזל בריא במקום ואם אתה מעוניין בזוג דררות שווה לבדוק הרבה לפני ולמצוא מגדל מתאעם עם זוג מתאים
הרבה פעמים מוכרים זוג"עובד" ואז מסתבר שהמגדל "עובד" עליך
בנוסף המחיר תלוי בצבע זוג דררות ירוק אמור לעלות 200ש"ח כך שזוג עובד לא אמור לעלות יותר מ400 מקסימום

בהצלחה
bvurth1511
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי bvurth1511 »

מצתרף לנריה אני לא הייתי רוצה לקנות זוג עובד ממגדל שלפני כמה ימים עבד עליי כדאי לך לחפש מגדל אחר

והמחיר של זוג דררות תלוי בצבע של התוכים
sahar5177
ביצה
ביצה

שליחה על ידי sahar5177 »

צודקים תודה רבה לכם על התשובות הכנות והמפורטות פורום מעולה!
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”