ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מקלחת לזוג ג'אקו פרא ויצירת לחות לביצים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יש כינוי

מקלחת לזוג ג'אקו פרא ויצירת לחות לביצים

שליחה על ידי רז פרוזניק »

שלום
יש לי זוג ג'אקו כבר כ-9 חודשים אף פעם לא חשבתי לעשות להם מקלחת כי לא ראיתי שאנשים עושים זאת לזוגות תוכים כמו ג'אקו ראיתי לתוכים קטנים רציתי לדעת אם יש בזה צורך?
אם כן אז מה לעשות לשים להם קערה גדולה עם מים בגובה נמוך בתחתית הכלוב?
הם לא יחרבנו או יפילו חתיכות של אוכל לקערה לפני שיכנסו עליה?
שהם יראו את הקערה זה ישכנע אותם לרדת לתחתית הכלוב לקערה כי הרי אין להם בדרך כלל בשביל מה להיות בתחתית הכלוב?
קראתי לא מזמן מקרה שבו גוזל מת בביצה מחוסר לחות בסביבת הביצה איך ניתן ליצר לחות כאשר יש לי זוג ג'אקו פרא שהביצים נמצאים בתא ההטלה?
יש צורך במקלחת כמו שרשמתי למעלה ואז הנקבה תהיה קצת רטובה ותרטיב גם את הביצים ובכך תיווצר לחות בתא הטלה?
הרטבת הביצים לא יכולה לפגוע בגוזל שבביצה?
לחות האוויר הטבעית באוויר מספיקה ליצירת לחות בתא הטלה לביצים?
אם אשים קערה גדולה ליד הכלוב שלהם וכאשר המים יתאדו כך תיווצר לחות באזור באוויר וזה יספיק די בכך ליצירת מספיק לחות לביצים?
אם לא יש עוד דרכים ליצירת לחות בתא הטלה ללא פגיעה בביצים?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

Re: מקלחת לזוג ג'אקו פרא ויצירת לחות לביצים

שליחה על ידי eli_lea »

אפשר לשים לתוכים קערה בתוך הכלוב, היא לא צריכה להיות קבוע בכלוב, כל מספר ימים תשים את הקערה למשך יום ותאפשר להם להתקלח. לעיתים הלחות בתוך התא לא מספיקה. זה עלול ליצור בעייה בבקיעות. במקרים כאלה האם מרטיבה את עצמה וחוזרת לביצים, כך היא יוצרת לחות. לביצים לא קורה כלום מהמגע המועט עם לחות ורטיבות מהאם.
לעיתים הלחות באויר מספיקה ולעיתים הלחות נמוכה, זה תלוי גם באיזורים שבהם התוכים נמצאים, למשל באיזור המרכז לרוב יש לחות
גבוהה ובאיזור הדרום הלחות פחותה ויש יובש.
קערת מים ליד הכלוב לא תיצור לחות, זה פשוט לא מספיק.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

מתי כדי לשים את הקערה עם המים בכלוב כדי שלא יקרה שהם יתקררו לשים את הקערה בצהריים?
הם ירדו מעצמם שיראו את הקערה עם המים שבתחתית הכלוב או שאיכשהו לשים את הקערה בגובה?
לחות של 68% לא מספיקה ללחות לביצים נכון, צריכה להיות לחות של כ- 80% (אנחנו גרים באשדוד)?
איך זה שבחוות גידול שהביצים נשארים אצל ההורים בוקעים ללא בעיה של לחות? (הרי לא נראה לי שאכפת להם כל כך והם דואגים להם לעשות מקלחת קבועה פעם בשבוע נגיד
אלי, לזוגות ג'אקואים שלך אתה גם עושה מקלחת?
הם הולכים לקערה מרצונם?
קרה לך מקרה שגוזל מת מחוסר לחות שהביצים היו אצל ההורים או שבעצם אתה לוקח את כל הביצים שהזוגות מטילים להדגרה?
חשבתי שאולי אפשר לשים קערה מובנת בתוך תא ההטלה שתהיה מכוסה ברשת ויהיה צינור מובנה גם והצינור יהיה בולה מחוץ לתא הטלה וכך יהיה אפשר תמיד להוסיף עוד מים לקערה לאחר שהמים יתאדו ואולי לפעמים עדיין בנוסף לשים להם קערה גדולה של מים בתחתית הכלוב שיתקלחו
(אדע כמה מים לשים בקערה לאחר שאבדוק בתא הטלה ריק ליד אותו תא הטלה של הזוג ג'אקו ואבדוק אחרי כמה זמן המים מתאדים ובכך אדע כמה מים להוסיף לקערה לאחר שיתאדו)
אשמח לקבל תשובות וחוות דעת על הרעיון שלי ליצירת לחות בתא ההטלה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

לתוכים אין בעייה להתרחץ גם בחורף כשקר, הנוצות שלהם משומנות כך שחום גופם נשמר. אפשר לשים להם כלי עם מים ולהחליף את המים מידי פעם אם הם מתלכלכים. אפשר לשים בכלוב גם כלי מים רחב כדי שיוכלו להשתמש בו אם ירצו.
אצלי לעיתים קרובות התוכים מתרחצים גם בחורף כשיורד גשם בחוץ.

הלחות בתוך התא ובסביבתו שונה מהלחות שהביצה חשה, האם יושבת על הביצה ובנוסף לחימום הביצה נוצרת גם לחות כתוצאה המחום גופה של האם, במקרים בהם הסביבה יבשה מאוד האם יכולה להרטיב את עצמה וכך לגרום ללחות לעלות.

כלי מים לבד לא יעזור ללחות בתוך התא, כלי מים במקום פתוח כמו מרפסת פשוט לא יתרום לכלום. האם צריכה להרטיב את עצמה על מנת להעלות את הלחות.
על מנת שביצה תבקע היא צריכה להיות בסביבה של 65% לחות . כמובן שזה משתנה כשהאם עוזבת את הביצים וכאשר היא דוגרת.

לזוגות ברבייה לא עושים מקלחות יזומות, מאפשרים להם להתקלח בנמידה והם רוצים.
בדרך כלל אנו מעבירים את הביצים להדגרה אלא אם מסיבות כלשהן החלטנו אחרת.

באופן כללי ביצה בתהליך הדגירה מאבדת נוזלים. קליפת הביצה מכילה אלפי נקבוביות זעירות שדרכן הביצה מקבלת חמצן ויכולה לאבד נוזלים או לספוח אליה נוזלים. בתהליך דגירה האם דואגת לכך שהחום ישמר וגם הלחות, לעיתים היא עוזבת את הביצה לזמן מסויים על מנת למתן את הלחות והטמפרטורה.
בתהליך ההדגרה המצב שונה, בהדגרה כמגדל עליך לעקוב אחר מצב הביצה ואיבוד הנוזלים שנוצרים כתוצאה מהחימום. אפשר פשוט לקבוע את הלחות היחסית במדגרה על 65% וזה מה שרוב המדגירים עושים.
אבל למי שרוצה באמת לדעת שתהליך ההדגרה נכון יש אפשרות לעקוב אחר התהליך באופןן ממוקד יותר.
יש אפשרות לשקול את הביצה בתחילת תהליך ההדגרה ולעקוב אחר איבוד המשקל באחוזים.
ביצה צריכה לאבד בין 12.5-15% ממשקלה לאורך כל תקופת הדגירה, מעבר לזה הגוזל יכול להתייבש בביצה מצד אחד ומצד שני אם הביצה עולה במשקל כתוצאה מעודף לחות הגוזל עלול לספוג נוזלים בביצה מבלי יכולת לנוע ולבקוע.

איך מחשבים?
לדוגמה, אם נניח משקל ביצה של ג'אקו הינה 19 גרם בתחילת הדגירה וקבענו שהביצה צריכה לאבד כ 15% ממשקלה אז הביצה בסך הכל צריכה לאבד משקל של 2.47 גרם לאורך כל תקופת הדגירה. לוקחים את ימי הדגירה ( 28) ומחלקים את ההמשקל שהביצה צריכה לאבד ב 28 ימי דגירה, מקבלים תוצאה ליום, בכל יום הביצה צריכה לאבד ממשקלה 0.088 גרם. מאחר וקשה למדוד את המשקל בדיוק כזה בודקים את המשקל כל שבוע בערך כדי לקבל אינדיקציה לגבי הירידה במשקל. אפשר במקביל לבדיקות להוסיף לחות או להוריד לחות על מנת להגיע לנתונים אופטימלים.

אתה לא צריך להתקין מתקנים מסובכים ליצירת לחות, תאפשר לנקבה לטבול במים אם היא תרצה וזהו.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

זה בסדר אם רק מעכשיו כאשר עברו מהביצה הראשונה כבר 22 ימים ורק עכשיו אני ייתן להם להתקלח כדי שתיווצר לחות בביצים?
זה מאוחר מידי ויכול להיות שכבר נגרם נזק כלשהו מחוסר לחות?
אם זה לא מאוחר מדי ובלי קשר כל כמה זמן לתת להם לעשות מקלחת כדי שתיווצר מספיק לחות לביצים?
מחר (כלומר היום) בצהריים אני יעשה להם את המקלחת הראשונה מאז שהם הטילו את הביצים ואז מתי לעשות להם שוב?
כיוון שבעוד שבוע בעזרת השם תמונה אמור לבקוע הגוזל הראשון וחשוב שתיווצר מספיק לחות בביצה לפני שיבקע ועלולה להיות בעיה כלשהי מחוסר לחות בביצה והגוזל יתייבש בביצה או ייחנק כמו במקרה שקראתי שהקרום של הביצה נדבק והתייבש על הפנים של הגוזל והוא נחנק ומת
אז בקיצור כמה פעמים לעשות להם מקלחת במהלך השבוע הזה כדי שתיווצר מספיק לחות בביצים כדי שלא ייווצרו בעיות כלשהן במהלך הבקיעה?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה יכול לשים להם כלי מים פעם עד פעמיים בשבוע. עדיף כלי מים שטוח ורחב.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

שלום
היום שמתי להם בכלוב קערת אלומניום כמו אלה שמחממים איתם אוכל על פלטה בשבת
הקערה שטוחה ורחבה- גדולה
הם בוחנים אותה, לפחות הזכר אבל הם לא יורדים למטה אליה כדי להתקלח בה
אומנם הקערה שם רק כשעה
אני אעדכן אם הם בסוף יכנסו לקערה להתקלח בה
בכל זאת באתי לשאול שוב אם יש דרך כלשהי לשכנה אותם לרדת לקערה?
זה יעזור אם איכשהו העלה את הקערה למעלה? (יש לי כבר רעיון איך)
בנוסף לכך באותו נושא
לחות של 83% לחות באיזור בו אנו גרים- אשדוד זו כמות מספיקה של לחות לביצים?
הביצים צריכים לחות של 65% זה לא מספיק אם הלחות באוויר היא 83%?
כמו שאמרת הלחות באוויר בחוץ היא לא אותה לחות התא הטלה אבל הגיוני שתהיה לחות של 60%-70% בתא הטלה אם באוויר בחוץ הלחות היא 83%
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

באשדוד במקרה הטוב יש לחות יחסית של 40%, 85% זה כמעט סאונה וככה אני מרגיש כשאני נוסע לתל אביב בקיץ.
הם לא ירדו מיד לקערה כי הם חשדנים כמו לכל דבר אחר, אל תרים את הקערה כי זה עלול להפחיד אותם. תשאיר להם את הקערה עם המים כאופציה. זה שאין לחות באויר לא אומר שהלחות של הביצים לא מספיקה, נוצרת לחות גם במגע של האם בעת חימום הביצים.
אתה צריך לשים כלי מים וזהו, פשוט לתת את האפשרות להירטב אם הם רוצים. אל תעסיק את עצמך יותר מידי בזה.
רז פרוזניק
בקיעה
בקיעה

הוצאתי להם את כלי המים לפני כמה דקות ולא ראיתי שהם נכנסו אליו להתקלח בו
הם גם חירבנו לתוכה מלמעלה
לא יעברו אליהם מחלות עם הם יכנסו למים האלה?
זה יהיה כל כך נורא אם הנקבה לא תיכנס לקערה ולהרטיב את הביצים בשביל לייצר לחות לביצים?
יהיה סיכוי שהביצים לא יבקעו או הבקיעות לא יהיו מוצלחות מחוסר הלחות בהתחשב בכל הגורמים (-לחות האוויר היא בין 60-80 אחוז)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אתה לוקח את הנושא של הלחות קשה מידי, תמיד כדאי להוסיף כלי מים ללחות אבל זה לא אומר שלא יבקעו ביצים אם אין כלי מים.
נקבה יכולה להרטיב את עצמה אפילו בכלי המים של הכלוב.
תן להם לדגור ונקווה שהכל יהיה בסדר.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”