ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

כלוב לתוכונים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

Guy889
ביצה
ביצה

Re: כלוב לתוכונים

שליחה על ידי Guy889 »

אם הנפיחות כבר שבוע לא סביר שזו ביצה כלואה, ככל הנראה התוכונית לא היתה שורדת שבוע.

ותסלח לי שאני אומר, אם אתה יודע שהתוכוניות הטילו באותו היום ובאותה השעה אתה כנראה בודק כל שעה או כמעט.
אני מציע לך לתת להם את השקט שלהם, אין ממש סיבה לבדוק יותר מפעם ביום או יומיים, בסוף מרוב פתיחות של תאי ההטלה יברחו לך תוכים,
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

איזור הביב נראה לעיתים נפוח לאחר הטלות. זה אמור להסתדר. ביצה כלואה חוסמת אץ המעבר ואין לתוכי אפשרות ללשלש.
מאור79
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מאור79 »

הנקבה הצהובה השניה אתמול בלילה הטילה את הביצה השישית שלה כנראה הייתה לה ביצה כלואה.לגבי הנקבות האחרות שסיימו להטיל אז להן יש נפיחות הרבה זמן
סמל אישי של משתמש
gilih98
גוזל
גוזל
שם פרטי:: גילי

שליחה על ידי gilih98 »

מאור נראה לי שאתה כל יום כמה פעמים ביום פותח את תא ההטלה ,
זה יכול להיות מסוכן אז זהירות
מאור79
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מאור79 »

אני כמעט לא מפריע להן.לפעמים אני חושב שקרה משהו לנקבה ובודק למש ראיתי שהנקבה הלבנה ממש רזתה אז שמתי לה קצת ניגר בתוך התא והיא ממש זללה אותו.אני פותח את תאי ההטלה פעם-פעמים ביום והן רגילות לזה.אני עושה זאת מדאגה! עכשיו השאלה שלי אז אם לנקבות אין ביצה ויש להן נפיחות אז למה הן משלשלות קקי גדול?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בגלל שהן נמצאות בתא הרבה זמן, הן לא יוצאות כל רגע ללשלש אז הן מתאפקות. לאחר מכן הן מלשלשות הרבה יותר מהרגיל.
מאור79
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מאור79 »

התוכונים נימצאים בחדרי אם לא ציינתי.היום כשהייתי בחדרי פתאום אני רואה עלי כינה פצפונת על היד כינה של עופות.זה היה אחרי שניקיתי את החדר והכלוב.זה ממש מדאיג אותי ! איך אוכל לטפל במצב כזה ושלא יעקצו אותי ויתרבו לכל הבית זה ממש חשוב שמעתי שצריכים לקנות חומר ולעשות להם זריקה או לשים תרסיס.אני לא רואה כינים עליהם אבל עובדה שעלתה עליי כינה על היד
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כנראה שמה שראית הגיע ממקור חיצוני או מהאוכל.
מאור79
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי מאור79 »

לא זה הייתה כינה כבר ראיתי כינים של עופות וזו כינה כי היא גם הלכה על היד וכשניסיתי לתפוס אותה היא איכשהו נעלמהתמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

כינה לא באה לבד, תבדוק את סביבת הכלוב ותא ההטלה. ולא מדובר בכינה, כינים יש בשיער, אם כבר מדובר בכנימות והן אינן מזיקות לבני אדם.
במידה ויש תקנה תכשיר ספריי ותרסס את סביבת התוכים. כמובן שיש הוציא מזון ואת כלי האוכל ולנקות היטב את הכלוב.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”