ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שלום ושבוע טוב.
לפני כשנה רכשתי כשמונה זוגות
של בנגלזים. אחרי כחודשים שלושה
היו לי ביחד כעשרים וחמישה גוזלים
בראיים וחמודים.אבל זה פסק לחלוטין. היו
כמה גוזלים והם לא שרדו.
וזהו! מה קרה? איפה טעיתי?
בבקשה עזרתכם.
בתודה נמרוד
שבוע טוב,
לא הבנתי בדיוק למה הכוונה "[RIGHT]היו [/RIGHT][RIGHT]כמה גוזלים והם לא שרדו.[/RIGHT][RIGHT] " הם שוב התרבו או שהתרבו פעם אחת ודי?[/RIGHT] [RIGHT]לפי מספר הגוזלים האם רק זוג אחד התרבה?[/RIGHT] [RIGHT]האם אתה יודע כמה זוגות יש לך?[/RIGHT] [RIGHT]מהם התנאים הכלליים? גודל כלוב, סוג המזון? חשיפה לאור יום, הפרעות וכו'?[/RIGHT] [RIGHT] [/RIGHT]
ערב טוב. תודה על ההתיחסות.
יש 8 זוגות בכלובים של 4 אחד
על השני.
המזון ירקות פירות טריים בשפע
ומים נקיים. האור אור יום ופלורוסנטים
עד הצהריים. ובהמשך היום
פלורוסנטים בלבד. החלון מזרחי וגדול.
אין כול הפרעה . דיי שקט למעט רדיו פועל
בשביל הגק'ו. היו גוזלים בכולם
היו כ 25 גוזלים. ובהמשך כמה בודדים
שלא שרדו. וזהו . כבר כשלושת רבעי
שנה אין בכלל גוזלים. ביצים על
רצפות הכלובים יש.
מקווה שהתמונה ברורה יותר .
תודה נמרוד
שלום. צהריים טובים.
שתי יחידות של ארבע כלובים
מחוברים. אחד מעל השני.
כול כלוב חזית 45 אורך ו 35
גובה. עומק 30. חלוקת הציפורים
בכלובים, 3333442.
נותן דוחן. וירקות ופירות טריים.
סלסלאות קש .
תודה
נמרוד
קשה לדעת בוודאות מהן הסיבות.
אני אישית הייתי עושה שינויים הן בתזונה והן בסלסלאות ההטלה.
ראשית הייתי מחליף את הסלסלאות לתאי הטלה מתאימים עם פתח רחב בחזית.
בנוסף הייתי משנה את התזונה. דוחן אינו מזון, דוחן הינו סוג של זרע מיני רבים.
יתכן שאתה נותן תערובת אבל כותב "דוחן".
אתה צריך מזון שיכיל את המרכיבים הבאים לפחות:
דוחן לבן,דוחן צהוב,דוחן ירוק/שחור/אדום,סיטריה, בוריאה, שבולת שועל מקולפת,ליפתית ועוד ( לאו דווקא בסדר הזה).
הזרעים צריכים להוות כ 40% מהמנה היומית, בנוסף ירקות ופירות כשהדגש על ירקות.
במהלך ותוך כדי עונת הרבייה וגידול הגוזלים להעשיר את המזון במזון ביצים, ממליץ על מזון ביצים של בנלוקס.
תוספת של סידן. אני הייתי טוחן אבן גיר או סבידה ומפזר על המזון הלח ( ירק פירות וכו')
מעבר לזה אפילו הייתי נוקט בצעד חריג ומשנה מיקומים. לעיתים שינויים כאלה גורמים לגירויים ולהתחלת ריבוי חדשה.
יש לשים לב שאין הפרעות של מזיקים כגון עכברים. לעיתים הפרעות גורמות להורים לעזוב את הביצים ולהשליכן.
בהצלחה.
על לא דבר,
טיפ נוסף שלא כתבתי אותו והייתי מבצע אותו בהצלחה זה שהייתי מתחיל בהכנת הקן בתא ההטלה.
הייתי לוקח חתיכות חציר ( בסביבת המושב לא היה חסר) זרדים וחתיכות דשא יבש.
הייתי מכניס לתא ההטלה כמות בינונית ועם האגרוף ויוצר שקע קעור בתחתית, חלק מהזרדים הייתי שם
בצורה שתבלוט מפתח תא ההטלה וחלק ברצפת הכלוב.
שמתי לב שהזרדים שבולטים תמיד גורמים לגילוי עניין ולהתעסקות בקן, מה שמוביל בהמשך לחיזורים וריבוי.
אגב, אל תהיה מתוסכל מכך שהריבוי לא מידי, אם המזון יהיה טוב וללא חוסרים ותנאי הממשק יהיו טובים
אתה תראה תוצאות מצוינות. פשוט לנסות ולהבין את הצרכים שלהם ולמה הם זקוקים כדי שהסביבה
תהיה נוחה לריבוי, במידה ויש לך תחושה כמו במקרה זה שמשהו תקוע לא לפחד ולעשות שינויים.
המתכון להצלחה זה כלוב סביר, מזון מעולה ובשפע (כדי שיהיו בטוחים שהם יכולים לכלכל את הגוזלים ) שמכיל
את כל אבות המזון ותנאי מחייה טובים.