תודה מראש לעוזרים
ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
פתיחת תא הטלה גאקו שאלה
מנהל: מפקחים
-
אבירם הושמנד
- ביצה

פתיחת תא הטלה גאקו שאלה
יש לי זוג גאקו ולפני שבועיים פחות או יותר ראיתי שהם עושים גומה מכינים את התא להטלה. היום רציתי לבדוק אם יש ביצים אז דפקתי על התא בעדינות ולאט לאט פתחתי וראיתי שהם עשו מין חומה כזאת איפה שפותחים את התא אז אני לא יכול לראות מה יש בפנים. רציתי לדעת מה זה אומר ומה אני צריך לעשות כדי לבדוק אם יש ביצים ואם יש פתיחה מסוימת לתא הטלה של גאקו?
תודה מראש לעוזרים
תודה מראש לעוזרים
Re: פתיחת תא הטלה גאקו שאלה
שלום רב,
לרוב זוגות מקננים ינסו להגן על התא במקומות שנראים להם כנקודת תורפה, דרכם אפשר יהיה לחדור לתא ולפגוע בביצים או בגוזלים. מכאן
המצב בו אנו רואים את "בניית" הנסורת על גבי הפתח של הדלת גישה. ניסיון אטימה של פתח הגישה.
כל הפעילות מעידה על הכנה לקראת הטלה. אי אפשר לדעת בוודאות כמה זמן זה יקח אבל זו פעילות בריאה וטובה שמעידה
על רצון להתרבות.
מכאן שפתיחת התא גורמת להפרעות לזוג ובעצם מלמדת אותם שהניסיון אטימה אינו מוצלח ביותר וקיימת סכנה של חדירה לתא.
בסופו של דבר זה לא ימנע מהם להתרבות אבל ככל שתמעט בהפרעות כך הביטחון של הזוג יגבר וההטלה תתרחש מהר יותר.
לא יודע היכן הכלוב ממוקם אצלך והאם יש לך קשר עין עם התוכים מבלי להפריע להם. הסימן הטוב ביותר להטלה זה כשנקבה מתחילה לישון בלילה בתא והזכר שומר בחוץ. זה בדרך כלל מעיד על הטלה ולפעמים כבר על הטלה שלך ביצה שנייה.
לרוב זוגות מקננים ינסו להגן על התא במקומות שנראים להם כנקודת תורפה, דרכם אפשר יהיה לחדור לתא ולפגוע בביצים או בגוזלים. מכאן
המצב בו אנו רואים את "בניית" הנסורת על גבי הפתח של הדלת גישה. ניסיון אטימה של פתח הגישה.
כל הפעילות מעידה על הכנה לקראת הטלה. אי אפשר לדעת בוודאות כמה זמן זה יקח אבל זו פעילות בריאה וטובה שמעידה
על רצון להתרבות.
מכאן שפתיחת התא גורמת להפרעות לזוג ובעצם מלמדת אותם שהניסיון אטימה אינו מוצלח ביותר וקיימת סכנה של חדירה לתא.
בסופו של דבר זה לא ימנע מהם להתרבות אבל ככל שתמעט בהפרעות כך הביטחון של הזוג יגבר וההטלה תתרחש מהר יותר.
לא יודע היכן הכלוב ממוקם אצלך והאם יש לך קשר עין עם התוכים מבלי להפריע להם. הסימן הטוב ביותר להטלה זה כשנקבה מתחילה לישון בלילה בתא והזכר שומר בחוץ. זה בדרך כלל מעיד על הטלה ולפעמים כבר על הטלה שלך ביצה שנייה.
-
אבירם הושמנד
- ביצה

הכלוב שלי נמצא בתוך המחסן כך שאף אחד לא יפריע להם ושם אין לי קשר עין כאשר אנינכנס אני מתקתק על הדלת והזוג נכנס לתא לפעמיים הנקבה נשארת בחוץ וכאשר אני מסתובב או לא מסתכל היא נכנסת לתא
ממליץ להתקין מצלמה, אתה יכול לשים מצלמת USB פשוטה או מצלמה אלחוטית, ממש לא יקר ועוזר מאוד ללמוד
על אורח חייהם של התוכים. כך תוכל לעקוב מקרוב ללא הפרעות כשהתוכים מתנהגים בטבעיות.
נושא קשור:
ביקורת מצלמה לראיית לילה
בכל מקרה אל תפריע יותר מידי, בדיקה של פעם בשבוע עד שבועיים מספיקה בהחלט.
על אורח חייהם של התוכים. כך תוכל לעקוב מקרוב ללא הפרעות כשהתוכים מתנהגים בטבעיות.
נושא קשור:
ביקורת מצלמה לראיית לילה
בכל מקרה אל תפריע יותר מידי, בדיקה של פעם בשבוע עד שבועיים מספיקה בהחלט.
-
אבירם הושמנד
- ביצה

תודה רבה אלי עזרת לי מאוד 
-
אבירם הושמנד
- ביצה

אלי היום פתחי את התא הטלה של הגאקו ולא היה ביצים אבל שפתחתי את התא אז הם ראו אותי והם יצאו החוצה בדרך כלל הם לא יווצאים זה בגלל שהם פחדו ? והאם זה יכול לעקב את ההטלה ?
הג'אקו מאוד רגישים להפרעות בתא ההטלה. הם רגישים בכלל להפרעות.
כשמגדלים זוג למטרת ריבוי צריך להימנע ככל שניתן מכל סוג של הפרעות. ככל שלזוג יהיה שקט
יותר ובטוח יותר כך ההצלחה תהיה גדולה יותר.
מגדל זקוק לסבלנות רבה, להימנע מפתיחת התא לעיתים תכופות.
פתיחת התא עלולה להביא לעיכוב ולכך שהנקבה לא תחוש בטוחה.
פשוט אל תפריע, כל התהליך שאתה רואה כרגע זהו חלק מתהליך הריבוי, כחלק מהתהליך
הזכר והנקבה מכינים את התא לקראת ההטלה. אין צורך לפתוח את התא לעתים קרובות.
כשמגדלים זוג למטרת ריבוי צריך להימנע ככל שניתן מכל סוג של הפרעות. ככל שלזוג יהיה שקט
יותר ובטוח יותר כך ההצלחה תהיה גדולה יותר.
מגדל זקוק לסבלנות רבה, להימנע מפתיחת התא לעיתים תכופות.
פתיחת התא עלולה להביא לעיכוב ולכך שהנקבה לא תחוש בטוחה.
פשוט אל תפריע, כל התהליך שאתה רואה כרגע זהו חלק מתהליך הריבוי, כחלק מהתהליך
הזכר והנקבה מכינים את התא לקראת ההטלה. אין צורך לפתוח את התא לעתים קרובות.