ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

האם מומלץ להציב לתוכון יחיד בכלוב בית הטלה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
bvurth1511
בקיעה
בקיעה

האם מומלץ להציב לתוכון יחיד בכלוב בית הטלה

שליחה על ידי bvurth1511 »

אפשר להציב לתוכון נקבה בכלוב בית הטלה (הנקבה לבד בכלוב) כמקום מסתור?

והאם יש בעיה אם יש תינוקת בבית? ( בת חודש)
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: האם מומלץ להציב לתוכון יחיד בכלוב בית הטלה

שליחה על ידי eli_lea »

לא מומלץ להציב לתוכי בודד מסוג נקבה מקום מסתור כתא הטלה, בשלב מסויים זה עלול להוות זרז להטלת ביצים לא פוריות כמובן.

לגבי תינוקות בבית, תוכי לא שונה מכל בעל חיים אחר שמחזיקים בבית. צריך לראות שהתוכי לא מגלה סמפטומים של מחלה ונרה בריא.

ההמלצה היא לבדוק כל תוכי למחלות על מנת לוודא שהוא בריא ולטפל במידת הצורך אם מתגלה שהוא חולה.
המחלה שנבדקת לרוב זו מחלת הכלמידיה שהינה מחלה זואונוטית כלומר שיכולה לעבור לבני אדם.
הסימפטומים הינם כשל שפעת אך יתכנו מקרים של החמרה כאשר המערכת החיסונית של הנדבק חלשה.

כמה יש כאלו שנדבקו?
אני מעריך שחלק ניכר מכלל המגדלים נחשף לחיידק מבלי שנגרם לו נזק כלשהו או הדבקות.
החשיפה הגדולה ביותר לחיידק זה כנראה בחוות גידול שם לא נבדקים חלק ניכר מהתוכים במיוחד הזנים של התוכים הקטנים, כנ"ל לגבי מגדלים פרטיים שמגדלים תוכים קטנים ובינונים שמן הסתם לא נבדקים למחלות, גני חיות, ווטרינרים שבאים במגע עם תוכים חולים שמגיעים אליהם לבדיקה.
מדובר גם בחלק ניכר מציפורי הבר שנשאים של המחלה כך שאפשר להיחשף למחלה ע"י ישבה על ספסל בגן ציבורי לאחר שציפור נשאית לשלשה במקום.

אם אתם חוששים אז כמובן שאפשר לבדוק את התוכי למחלה ע"י בדיקת דם שהוטרינר ישלח למעבדה.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”