ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התנהגות מוזרה תיכון צעיר

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
Maorsol
ביצה
ביצה

התנהגות מוזרה תיכון צעיר

שליחה על ידי Maorsol »

שלום לחברי הפורום,
לפני כבערך חודשיים קניתי תוכון כבן חודשיים ,לא צירפתי בן זוג כי היה לי הרבה זמן פנוי באותה התקופה והחלטתי אני בעצמי לספק לו חברה . לצערי במהלך התקופה האחרונה יש לי פחות ופחות זמן ולכן נאלצתי לרכוש לתוכון חבר חדש. תחילה היה בניהם קשר מצויין (ראו שהתוכון הישן חיפש בן מינו) והכול היה 10. עד שבמהלך השבוע וחצי אולי שבועיים אחרונים אני רואה דפוס התנהגות מאוד משונה .
הם שניהם כמעט רובו המוחץ של היום נמצאים בתחתית הכלוב . לא מחפשים להיתלות או לשחק או אפילו סתם לעמוד על המקל. פשוט כול היום על הריצפה. בנוסף אוכלים כול היום . נדיר לראות אותם לא עם הראש בתוך כלי האוכל. נראה שהם השמינו.
יחד עם זאת התוכון הישן שפעם היה מגיב לשריקותי והיה נראה פעלתן במיוחד אפילו שובב ,היום מאוד אפטי מאוד אפור מחפש רק לאכול ויחד עם זאת באופן תמידי נוצותיו זקורות . אני מכיר את האקט הזה שה ת וכי מתנפח וככה מסדר את הנוצות ,פשוט נכון להיום הוא כול הזמן ככה - נראה נפוח והנוצות זקורות.
חשוב לציין שחשבתי אולי קרה איזה ריב או משהו גזה כזה אבל נראה שבלילה הם מחממים אחד את השני (למרות שהתוכון החדש נראה מראוד אגרסיבי כלפי הישן לדוגמא דחיפות קלות מזיז אותו בקטנה כזה ) אולי אני סתם מדמיין אבל ככה זה נראה מהצד
אני ממש דואג אשמח לתשובות .
תודה ושבוע נפלא.
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התנהגות מוזרה תיכון צעיר

שליחה על ידי eli_lea »

על פי התיאור התוכים חולים. יתכן שהתוכי שהוספת היה חולה והדביק את התוכי הקיים.
האכילה המרובה לרוב באה להסתיר בעיה בריאותית חמורה. כמו כן האפטיות וסימור הנוצות מעידים על בעייה.

ראשית נסה בשיטה כלשהי לשמור על חום סביבתי של 32-28 מעלות, אולי מנורה קרובה לכלוב כך שיוכלו להתחמם ולהתרחק ממנה במידת הצורך. נסה לא להלחיץ אותם ולתת להם שקט ומנוחה.
Maorsol
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Maorsol »

לדעתך הפרדת התוכים לשני כלובים שונים יכול לגרום לשיפור מסויים? זה ממש נראה כמו בעיה התנהגותית מהצד . (התוכון החדש מגיב בצורה טובה ,מצייץ ,זז ובקיצור פעיל יותר)
סמל אישי של משתמש
Aviem
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Aviem »

55 כתב:על פי התיאור התוכים חולים. יתכן שהתוכי שהוספת היה חולה והדביק את התוכי הקיים.
האכילה המרובה לרוב באה להסתיר בעיה בריאותית חמורה. כמו כן האפטיות וסימור הנוצות מעידים על בעייה.

ראשית נסה בשיטה כלשהי לשמור על חום סביבתי של 32-28 מעלות, אולי מנורה קרובה לכלוב כך שיוכלו להתחמם ולהתרחק ממנה במידת הצורך. נסה לא להלחיץ אותם ולתת להם שקט ומנוחה.
תומך בדעתך.
בנוסף הייתי שם פלחי תפוזים על קרקע הכלוב כדי לתת להם חיזוק חיסוני.
Maorsol
ביצה
ביצה

שליחה על ידי Maorsol »

אוקיי תודה רבה ,יש פירות נוספים שהייתם ממליצים ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

[RIGHT] תפוחים, אגסים, ענבים, תפוזים, קלמנטינות, קיווי.... לנסות ולראות מה הוא אוהב...[/RIGHT]
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”