ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

מזון ושתייה לקוקטלית

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
יודוקוליס
ביצה
ביצה

מזון ושתייה לקוקטלית

שליחה על ידי יודוקוליס »

שלום ,
יש לי קוקטיילית בת 12 , 'לשעבר' האכלת יד *cry ,ניסיתי מספר פעמים לגוון לה את האוכל ,פרט לתערובת בסיסית ו..פריכיות ,אך ללא הועיל ,בין אם גזר ,תפוח ,אגוזים ,ביצה וכו' ,כעת אני מרסק כופתאות ומוסיף לתערבות ,מה ניתן לעשות?
לאחרונה ביכל המים ,לאחר 3 ימים לערך ,אני מגלה...מעין תולעת במים (כך זה נראה) הכלוב נקי ,מה הפתרון ?
היו לה מס' משחקים בכלוב ,שהוא גדול יחסית ,חבל עם קשרים ומדרגות אך שום דבר היא התעלמה..

תודה עופר
תמונה
הייאוש נעשה כבר לא כ"כ נוח.....
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: מזון ושתייה לקוקטלית

שליחה על ידי eli_lea »

ברוך הבא,

תוכים מאוד בררנים במזון וזה לא רק שהתוכי שלך מתנהג כך.
לוקח זמן רב להרגילם למגוון מזונות וגם אז זה לא תמיד מצליח.
תוספת של כופתיות יכולה לספק לתוכי את רוב אבות המזון וזה מצוין אם היא אוכלת כופתיות.
נסה לעשות לה עניין עם האוכל, למשל לתלות לה את הגזר על הצעצוע או בין הסורגים וכו'. לפעמים
זה מדרבן אותם להתעסק במזון ולאחר מכן לאכול.

לגבי התולעת במים. תולעים יכולים להגיע גם מהמזון. כדי לוודא שהתולעים לא מגיעים מהתוכים תבחן את
הלשלשת של התוכי ותראה האם הלשלשת מכילה תולעים.
במידה וכן יש לזה טיפול, בדרך כלל וטרינר יתן לתוכי טיפול אל אייבומק או תכשיר דומה לטיפול בתולעים.

האם גם בעבר הקוקטילית התעלמה מהצעצועים או שזה משהו חדש?

הוקפץ לאחרונה על ידי eli_lea בתאריך 05 אפריל 2017 16:58.
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”