ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

דיון בנושא תאורה מלאכותית הארכת היום לתוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

דיון בנושא תאורה מלאכותית הארכת היום לתוכים

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,

הדיון הינו בנושא הארכת שעות האור בכלובי הרבייה למטרת הטלה/הטלה מוקדמת/הקדמת העונה או הארכתה.

מה דעתכם בנידון,האם מקובל בעיניכם?או שמה מיותר ופוגע?
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

Re: דיון בנושא תאורה מלאכותית הארכת היום לתוכים

שליחה על ידי אווה »

שיטת הגדלת כמות האור הייתה נהוגה בלול כבר לפני 40 שנה כשאני עבדתי בענף הזה, כדי להגדיל את כמות הביצים שהתרנגולות מטילות, וגם להכניס אותם לתקופת ההטלה מוקדם יותר ממה שהיה קורה לפי הטבע.
איני רואה שום תועלת לגבי השיטה אצל התוכים, פרט עם מחזיקים אותם במקומות סגורים, ואז אפשר לשלוט בכמות האור.
נראה לי שרובינו שמגדלים לרבייה ,מגדלים בחצר, ורק אלה שיש להם ממש חווה מסחרית יכולם להיעזר בשיטה.
אני חושבת שאסור לעשות מהתוכים מכונת הטלה ורבייה, כי באיזה שהו שלב זה מתנקם.
גם הוצאת ביצים ועל ידי זה להכריח אותה להטיל עוד ועוד ביצים, או לא לאפשר לה לנוח אחרי העונה אלה לנסות להשיג עוד ועוד סבב של הטלה פסול בעיניי.זה יכול להביא לכך שבשנה אחרי זה היא לא תטיל בכלל. בדיוק לא מזמן שמעתי שזה קרה אצל כמה מגדלי ג'אקו שלא הקפידו על מנוחה של הנקבה.
למשל בלול כשמגדלים להקה של מטילות אחרי שנתיים-שלוש מחליפים אותם, קרא נשלחים לשחיטה. לא נראה לי שתוכי בצלחת ישמח מישהו מאיתנותמונה
כך שבעיני זה לא רלוונטי לגבי התוכיםתמונה
שבת שלום וגם חג שמח תמונה
תמונה
phantomf4
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אלון

שליחה על ידי phantomf4 »

במיקרה וארצה מיספר הטלות בעונה אז כן
מה עוד שבמידה ואנו מושכים את אור היום כך שהנקבה יכולה להמשיך
ולהאכיל (כמו שאנו עושים האכלת יד)את הגוזלים בשעות יחסית מאוחרות
אך יש לשים לב הארכת אור יום חייב ליהיות מבוקר
תמונה
השמים אינם הגבול
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

אווה את דוגלת בשיטה הטבעית,אגב תרנגולת כמדומני שורדות את העסק 9 חודשים אך קחי בחשבון שבכל יום התרנגולת
מטילה ביצה בקביעות,אם תשווי את הסך הכולל של התטולה אזי תוכי שבממוצע יטיל 3 ביצים בכל סבב ויעשה 4 סבבים בשנה
לא ישלים את הכמות שתרנגולת מטילה ב-9 חודשים ב 15 שנה.

אני מכיר לפחות שני מגדלים שמגדלים גאקו לריבוי ומאריכים להם את היום,בנוסף הם אמרו לי אישית שמעולם הם לא הורידו את תאי ההטלה,כך שבעצם לא הפסיקו את המחזור מעצמם.
אי הוצאת תאי ההטלה נעשית גם מסיבה שאינה קשורה דווקה להטלות,לחלק מהמגדלים ישנם תוכים שאינם האכלות יד,כשמתקרבים לאיזור הכלובים המקום היחיד בו הם מוצאים מסתור זהו תא ההטלה,ללא תא ההטלה הם נכנסים כל פעם מחדש ללחץ עצום.

כמובן מעניין לשמוע מגדלים נוספים שיביעו דיעה לכאן או לכאן.
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

כמו התוכים גם התרנגולת מטילה 2 ביצים תוך שלושה ימים, ולא כל יום ביצה.תמונהוגידול תרנגולות שייך לנושא ההתמסחרות.
יש ליד הכניסה שלי כלוב, ויכולה לעשות מעקב אחרי הזוג כאשר יש להם גוזלים.במרפסת יש אור עד מאוחר בלילה ( 12-1 ), אבל אף פעם לא קורה שההורים יאכילו את הגוזלים בשעות המאוחרות . הם הולכים לישון , נכנסים לארגז עם תחילת החשכה, לפי השעון הביולוגי שלהם ולא יוצאים החוצה עד הבוקר.
אבל כמו שכבר אמרתי יש מגדלים שעושים הארה לפי בחירתם. דרך אגב אפשר לסגור ארגז גם בלי להוריד או להוציא אותו מהכלוב, אבל זה כבר לא שייך.
גם אני אשמח לשמוע דעות של אחרים תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

מעניין אווה,אצלנו במושב ישנם לולים ואני הבנתי מהמגדל שהתרנגולות מטילות כל יום עד יום וחצי ביצה,אני לא יודע איזה
תוספות נותנים להם אבל התאורה דולקת עד מאוחר,יתכן ואני טועה והניסיון שלך הרבה יותר משלי בנושא אבל זה מה שנאמר לי.
סגירת תא ההטלה כמוהו כהוצאתו מהכלוב במידה והתוכים הינם "פרא" ומפחדים מקירבת בני אדם.
ליאור
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ליאור »

לגבי האור , אני לא בטוח שזה בריא לתוכים ולדעתי לא ממש יעזור , זוג מתרבה יתרבה אותו דבר גם אם יהיה ער שעתיים יותר ואם הוא לא ישן טוב בלילה הוא ישלים שעות שנה גם ביום !!!
לתוכים בניגוד לתרנגולות יש מערכת רבייה שונה לחלוטין , תרנגולת יכולה להטיל בשנה כמות אדירה של ביצים בעוד שתוכי לא יטיל כזאת כמות גם בכל שנות חייו אז אל תשוו .
לתוכים יש את הקצב שלהם וזה לא יעזור אם תאריכו להם את היום עובדה שאצלי אין הבדל בין החורף לקיץ בריבוי למרות שהיום יותר קצר בחורף ורוב הזמן חשוך .
וסתם בשביל הידע הכללי ג'אקוים מעדיפים מקום חשוך וקריר על פני מקום מואר וחמים .
הריבוי בחורף מצויין אצלי וגם ידוע כעונה של הג'אקוים .
אני גם לא מוציא תאים לתוכים יש את הקצב שלהם והם נותנים 2-3 סבבים רצופים ואז עושים הפסקה בין חצי שנה ל8 חודשים כדי להתחזק ולהתחדש .
ורואים את זה בברור שרושמים את תאריכי ההטלות !
אני בטוח שזה לא בריא , זה גורם לשיבוש השעון הבילוגי ותוכי עייף ישן ביום במקום בלילה , תסתכלו על תוכי שגודל בבית , בשעה 8 בערב הוא ישן בכלוב למרות שיש אור ואנשים סביבו , התוכי צריך את שעות השינה שלו בדיוק עמו כל בעל חיים , השנה היא חלק מההתנהלות של כל היצורים החיים .
לסיכום אני לא בעד הארכת היום מה עוד שאניו מגדלים בתור תחביב ולא מפתחים לול תעשיתי לתוכים .
נ.ב
התוכים מאכילים גם בלילה , לא פעם חזרתי הביתה ב3 או 4 בבוקר שהכל חשוך והגוזלים ציצו וכמובן שהאמא האכילה אותם ...
phantomf4
פוקח עיניים
פוקח עיניים
שם פרטי:: אלון

שליחה על ידי phantomf4 »

אני לדוגמא כאשר אני מאריך לכנרים את האור באופן מבוקר (חייב)
אני גם מגוון להם את המזון הארכת שעות אור אינה מספיקה.
עם שילוב כזה אפשר ליקבוע מתי יטילו
אצל כנרים אני יכול להפסיק את ההטלות, במידה ואני מוריד את כמות האור
ונותן להם מזון מעט עני וכך מכניס אותם לנשירה
תמונה
השמים אינם הגבול
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

ליאור מחזקת את דבריך.אתה צודק, וגם זאת דעתי .
אני רואה את זאזולינה בערב אפילו אני ערה עד מאוחר, היא כבר בשעה 9 עוצמת עיניים, ולא מעניין אותה שום תוכנית ב TVתמונה

"מעניין אווה,אצלנו במושב ישנם לולים ואני הבנתי מהמגדל שהתרנגולות מטילות כל יום עד יום וחצי ביצה"

אלי כתבתי שתוך 3 ימים מטילה התרנגולת 2 ביצים= משמע שבין ביצה וביצה עוברת כיום וחצי, כמו שהלולן אמר לך.
תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”