ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גאקו בת שנתיים - קיצצה לעצמה את הזנב ממש עד לקצה

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
IDAN66199
ביצה
ביצה

גאקו בת שנתיים - קיצצה לעצמה את הזנב ממש עד לקצה

שליחה על ידי IDAN66199 »

אשמח לקבל הסבר איך אני יכול לקבל פה יעוץ יש לי תוכי גאקו בת שנתיים והיא בהחלפה ממש רצינית היא קיצצה לעצמה את הזנב ממש עד לקצה האם זה נורמאלי?
אני מעוניין לדעת אזה כופתיות הכי טובות ובריאות כדיי לקנות לה לא חשוב המחיר העיקר שזה מומלץ כי זה האוכל העיקרי שלה בדרך כלל אני קונה לה בחנות כול מיני סוגי כופתיות אבל זה לא ניראה ליאני רוצה המלצה על האוכל הכי טוב שיש היום
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גאקו בת שנתיים - קיצצה לעצמה את הזנב ממש עד לקצה

שליחה על ידי eli_lea »

היי עידן וברוך הבא,

קיצוץ הזנב אינו החלפת נוצות, קיצוץ הזנב הוא חלק מתופעה שנקראת מריטת נוצות , תופעה זו קשה מאוד לטיפול
ועלולה להתפתח ולהמשיך למריטת הנוצות מהכנפיים ומהחזה .

אני מפנה אותך למאמר שתירגמתי ואשאל אותך במקביל מספר שאלות.
1.ממתי התופעה התחילה.
2.האם היחס לתוכי השתנה או שהתוכי נעזב.
3.האם ישנם שעות בהן התוכי קוצץ את הזנב או לאחר פעולה מסויימת?

קרא בבקשה את המאמר ולאחר מכן נמשיך.

לגבי מזון (כופתיות) ,לא ציינת למה המזון לא נראה לך ,בגדול כל סוגי הכופתיות מכילים את אותם הרכיבים +-
ישנם כאלה עם מעט יותר חלבון וכאלה עם מינונים שונים מבחינת הויטמינים ,באופן כללי כולם טובים.

לינק למאמר:

תלישת נוצות והדרך להתמודד עם הבעייה
IDAN66199
ביצה
ביצה

שליחה על ידי IDAN66199 »

אלי שלום[HR]
תודה רבה על העזרה קראתי את המאמר ויש דברים שאני צריך לנסות לתקן הבעיה היא כזו
התוכי נמצאת אצלי שנתיים שנה ראשונה היא גדלה בבית אבל נולד לנו לפניי שנה תינוק
הבית קטן מאוד ואני לא כול כך רוצה למכור תתוכי ולכן בנתיים היא נימצאת במחסן בגינה ליד חלון
היתקנתי לה במיוחד טלויזה והיא אוהבת מאוד את ערוץ הילדים
הכוונה בנתיים זה בתיקווה ואני יוכל לבנות תוספת לבית ואז להחזיר אותה
אני מישתדל לתת לה תשומת לב וישר כשאני בא מהעבודה אני מוציא אותה לגינה בחזית הבית זה כימעט כמו בבית כי היא רואה ושומעת אותנו בכול מיקרה ניראה לי שהיא היתרגלה למחסן כמובן שבשישי שבת היא רוב הזמן איתנו
ובמשך השבוע תלוי אני מישתדל כמה שיותר
הבעיה שיש פה צירוף מיקרים של כמה טעויות שלי שבילבלו אותי
נגיד שלמחסן היא היסתגלה היא ליד החלון ורואה את החצר ואפילו קוראת לכלב
הכלוב שלה היה גדול והוא נישבר והעברתי אותה לכלוב יותר קטן כנראה שזו הטעות העיקרית שלי אני ינסה להשיג כלוב גדול יותר
לפניי מיספר חודשים קניתי ספריי לכינים לא שהיה לה אבל היא גירדה ורציתי לכול מיקרה לתת תרופה למכה
זה ספריי שמצוייר עליו ציור של קוקטלים לא זוכר את שמו מאז שריססתי אותה היא ניראת גרוע היו לה ממש מעט קרחות
עשיתי לה הרבה מיקלחות שיעבור ריסוס מים רק שחם באותה תקופה אני לא זוכר בדיוק היא עברה לכלוב שאמרתי לך
לכן זה בילבל אותי עם זה החלפה או מריטה או בגלל הספריי
לגבי הזנב היא לא תולשת אותו אלה כירסמה מהאורך שלו
חבר אמר לי שיש תוכים שעוזרים לעצמם בהחלפה ועושים את זה אבל אני לא יודע אם זה נכון
רציתי לציין שהיא היתה בת5 חודש עשיתי לה את כול הבדיקות כולל מיןוהכול היה תקין
אין לה קרחות כרגע היא כירסמה פה ושם אבל לא דאגתי כי קראתי שאם תוכי גאקו מורט אז תוך שעה היא יכולה להפשיט את עצמה
יש לה אבקת נוצות בצורה ממש מוגזמת האם בנוסף כדיי לעשות אזו בדיקת דם מבחינה כספית קצת קשה לי אבל אם יש צורך אז זה כמו ילד אז אני יעשה ואם כן אז איזה בדיקה לעשות
האם לדעתך כדיי למכור אותה כי אני לא יכול להחזיר אותה לבית אבל מישתדל לתת לה תתנאים הכי טובים ותשומת לב
אני רוצה לציין שאני מאוד אות אותה היא תוכי מאוד חכמה עם אוצר מילים גדול ומשגע
אשמח לקבל את חוות הדעת
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

טוב עידן (מקווה שלא טועה בשם) ננסה לכת צעד אחר צעד.

מאחר ואתה מצהיר שאתה רוצה להשאיר אותה אצלך אני כרגע לא מציע לך להעביר אותה לבית אחר אבל כמובן
שבסופו של דבר כולנו מחויבים לרווחת התוכים.

אני אנסה לחלק את התשובה שיקל עלינו ועלי.

1.אין ספק שהמעבר למחסן זהו אחד הדברים העיקריים שמשפעים על מצבה הנפשי.
אמרתי הרבה פעמים ואני חוזר כי מי שכתב את זה צדק,הוא כתב שתוכי מסוגל לקבל אהבה ויחס ככל שתיתן אך
הוא לעולם לא יקבל הפחתה במינון,הפחתה במינון וביחס מתפרשת כנטישה מבחינת התוכי ומכאן לפיתוח בעיות שונות
הדרך קצרה.בכל פעם כשאני מוכר גוזל אני מדגיש כחלק מההרצאה שהקונים מקבלים ממני את חשיבות המינון הקבוע,לתת
לתוכי ולהרגילו לפחות או יותר שעות קבועות ויחס בצורה מבוקרת.
לדוגמה ריבוי הזמן שלכם בסוף השבוע זה מצויין אך מה קורה בראשון?לאיפה נעלמה הלהקה והבן זוג?
גם בסוף השבוע המינון צריך להיות פחות או יותר שווה למשך כל השבוע,התוכי לא יודע ומבין שיום שבת ויש לך זמן רב יותר להיות איתו.

2.שינוי מקום וגודל הכלוב יכולים בוודאות לגרום לסטרס ובעיות,לכן דאג שהכלוב יחזור להיות מרווח כפי שהיה בעבר.
3.ספריי נגד כינים-טעות נפוצה ועיתים מזיקה יותר מאשר פותרת את בעיית המזיקים,בכל מקרה מיותר לחלוטין,לדוגמה
אנחנו לא לוקחים אנטיביוטיקה בחורף כתרופה למכה.הדבר נעשה כך שאין מה להוסיף חוץ מאשר שתוכים בחלק ניכר
משעות היום עוסקים ומתעסקים בטיפוח נוצותיהם,בטבע רוב היום הם מחפשים אחר מזון אך בכלוב לא נותר להם הרבה עיסוקים.
4.לגבי כירסום הנוצות ,כירסום הנוצות הינו חלק מתופעת המריטה בוודאות ואינו קשור בשום אופן להחלפת הנוצות.
ישנם תוכים שימרטו את רוב נוצותיהם ביום וישנם שימרטו לאורך מספר חודשים,חלקם יעשו זאת ע"י כירסום הנוצות עד לבסיסם וחלקם
יכרסמו חלק מהנוצה כתוצאה של לחץ.
5. לסיכום יש לנו ככה:העברת התוכי למחסן,הקטנת הכלוב,ריסוס ,שטיפות הריסוס ,פחות יחס.
לדעתי השילוב של הכל עשה לה רע.

אני חושב שאתה צריך לעשות סדר,ממש כפי שעשית סדר כשתינוקך הגיע הבייתה, ונתחיל לעשות את הסדר כך.
1. הגדלת הכלוב.
2. דאגה שלתוכי יהיה ככל שיותר אביזרים/צעצועים שיגרמו לו להתעסק עימם ופחות עם נוצותיו.(רעיונות ללא הוצאת כסף תקבל למשחקים)
3.לעשות סדר בזמן שמוקדש לתוכי ולנסות שבזמן הפנוי תהיה לה תעסוקה.
4.דאג לתזונה נכונה (לא דיברת על זה) ובריאה ,תזונה נכונה יכולה לעזור הרבה, תוכים שחסרים להם חלק מאבות המזון יכולים להיות
עצבנים ולפתח בעיות.

אני חושב שנתחיל בזה ונמשיך הלאה מכאן לאחר שתעדכן על השינויים.
IDAN66199
ביצה
ביצה

שליחה על ידי IDAN66199 »

קודם כול תודה רבה היתחלתי לעשות שנויים מחר אני שם לתוכי כלוב גדול יותר אני יקפיד על צעצועים חדשים באמת שבנתיים זה לא מחמיר והתוכי לא ממשיכה למרוט מצב ההלפה ניראה טוב פלומה יפה אני משתדל כול יום לתת לה שמש וקצת משפריץ לה מים היא לא מהתוכים שאוהבים להיקלח לבד בקיצור אני מקווה לספר שבעוד שבוע יהיה שיפור משמעותי הייתי קצת שאנן וההיתחברות לאתר ריעננה אותי ואני ישתדל לשפר לאט לאט ובטוח לגביי התזונה היא מקבלת כופתיות מהסוג הטוב נידמה לי 22 אחוז חלבון וכמובן גם אני נותן לה כול מיני פינוקים בריאים היא אוכלת די טוב אני רק צריך לשים לה כלוב גדול ולתת לה שתעשה פעילות מרובה ומהנה בכול מיקרה אני מקווה שבקרוב אני ישלח פה לאתר תמונות וסרטונים יפים ותראו כמה שהיא מתוקה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

בהצלחה ידידי ומצפה לתמונות תמונה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”