ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

התנהגות

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
kelenaz
ביצה
ביצה

התנהגות

שליחה על ידי kelenaz »

יש לי שתי שאלות הנוגעות יותר להתנהגות תוכונים,מקווה שתוכל לעזור לי :

1) יש לי תוכון שיושב בכלוב כבר קרוב ל-7 שנים ורציתי לדעת אם זה יהיה נכון לצרף לו תוכון חבר.
יש לציין שלפני כ-3 שנים כבר נעשה ניסיון דומה שהתוצאות שלו לא היו בריאות כל כך לתוכון ה"חבר".

איך עושים את זה באופן שיהיה הכי נכון לתוכון במידה ובאמת כדאי.

2) האם כדאי לקצץ את הכנפיים של התוכון כדי לאפשר לו להיות מחוץ לכלוב, האם זה יגרום לו טראומה בסדר גודל כזה שממש יזיק לו? (חשוב לציין שהוא ממש פחדן ולא ידידותי אלינו וזו חלק מהשיקול שלי לנסות את זה)

תודה מראש על העזרה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: התנהגות

שליחה על ידי eli_lea »

שלום רב,

הבנתי משאלתך שהתוכי נמצא בכלוב מאחר ואינו מוחתם או ידידותי, תוכי כזה חש בודד במיוחד,הוא אינו מתקשר עם בני האדם
כתוכי מוחתם ומצד שני הינו מורחק מבני מינו.
הבנתי שנעשה ניסיון לצרף אליו בן/בת זוג ניסיון שנגמר לא טוב,צירוף בו או בת זוג במקרים כאלה צריך להיעשות במקצועיות
ובמידה רבה של תשומת לב לנעשה בזמן ולאחר החיבור.

1.יש לקבוע את מינו של התוכי שנמצא אצלך ולכן נצטרך צילום אלא אם אכן הצלחת לזהות בוודאות את מינו.

2. יש לבחור בן/בת זוג בגיל בגרות.

3. יש למקם את התוכי החדש שמגיע בכלוב נפרד בקירבתו של התוכי הותיק לתקופה למטרת חיבור והיכרות.

4. בעת החיבור בינהם מומלץ להעביר את שניהם לכלוב חדש ולא מוכר , כך התוכי הותיק יאבד מתוקפנותו והגנה
על הטריטוריה שלו. במקרה ולא ישים מחוסר כלוב לנסות ולשנות מיקום הכלוב הקיים לאיזור בבית שאינו מוכר .

קיטום נוצות מיותר לגמרי ויכול אך ורק להזיק, אין טעם לקטום נוצותיו של תוכי שיבלה כך או כך את חיו בכלוב, אין
ספק שתוכי שאינו מוחתם לא ישאר במקום אחד והפחד יניע אותו לעוף ולברוח , במצב זה התוכי עלול להיפגע או שיקבל
התקף פחד נוראי.
kelenaz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי kelenaz »

יש לי תוכית בת לכן אחפש תוכי בן זוג בשבילה.

בחנות יש תוכונים רק יותר גדולים, איזה סוג הם והאם ניתן להוסיף אותו כבן זוג לתוכונית קטנה .

תודה רבה על העזרה.

תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

על לא דבר, נשמח לשמוע כיצד מתקדם עם בן הזוג.
kelenaz
ביצה
ביצה

שליחה על ידי kelenaz »

בחנות יש תוכונים רק יותר גדולים, איזה סוג הם והאם ניתן להוסיף אותו כבן זוג לתוכונית קטנה ?
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
איש קשר:

שליחה על ידי eli_lea »

יתכן שמדובר על תוכון אנגלי או חצי אנגלי, הם גדולים יותר מהתוכון הרגיל ,לדעתי עדיף לקחת תוכון רגיל.
בעת הקנייה שימי לב לפרטים המזהים , הדונגית מעל המקור צריכה להיות כחולה,מעל הדונגית במצח לא צריכים להיות פסים שחורים רוחביים המעידים על גוזל .שימי לב לכך שהתוכי מנוצה כולו,פעיל,ללא הפרשות מהעיניים ומהאף וללא עיוותים במקור או קילופים ברגליים.

במקביל יש לך אפשרות להוסיף מודעה בפורום מכירה קנייה ולבקש שיפנו אלייך עם הצעות.
צייני את הסביבה בה את נמצאת כדי שהתשובות יהיו רלוונטיות ולא מצידו השני של המקום בו את נמצאת.

פורום קנייה מכירה
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”