ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
שיפור
מנהל: מפקחים
שיפור
שלום!
אני מעוניין להעביר את כל הגידול שלי לתוך מחסן, זה יהיה מחסןמפלסטיק ללא חלונות, אני יודע שבחורף זה יהיה פינוק בשבילהם במקום לקפוא בחוץ, אבל בקיץ המחסן נראה לי שהוא יהיה חממה,פשוט יהיה רותח.
1. מה הטמפרטורה הכי גבוה שזנים קטנים יכולים לחיות בה? כמובן שצריך לקחת בחשבון שיהיו גם גוזלים שאני לא רוצה שיהיה להם חם מדי....
2. איך אפשר לפטור את בעיית החום? בחלון?
אני מעוניין להעביר את כל הגידול שלי לתוך מחסן, זה יהיה מחסןמפלסטיק ללא חלונות, אני יודע שבחורף זה יהיה פינוק בשבילהם במקום לקפוא בחוץ, אבל בקיץ המחסן נראה לי שהוא יהיה חממה,פשוט יהיה רותח.
1. מה הטמפרטורה הכי גבוה שזנים קטנים יכולים לחיות בה? כמובן שצריך לקחת בחשבון שיהיו גם גוזלים שאני לא רוצה שיהיה להם חם מדי....
2. איך אפשר לפטור את בעיית החום? בחלון?
Re: שיפור
גם בחורף הרעיון לא מוצלח, אצלנו בחורף ישנם ימים לא פחות חמים מהקיץ שמחסן מהסוג הזה הופך לכבשן.
ראשית מה אתה מתכוון לעשות בחזית המחסן?לפרק את הדלתות הקיימות ולשים דלתות מרושתות?
אני לא מציע לאכלס במחסן מהסוג הזה ללא חלונות.
הטמפרטורה הגבוה ביותר היא הטמפרטורה הנוחה לך ושאתה יכול לסבול ,אני יודע שבקיץ החום עולה אך כל מגדל
מוצא פיתרונות,ישנם כאלה המקררים,ישנם כאלה שמיקמו את הכלובים במקומות מוצלים וישנם כאלה שהכלובים שלהם פתוחים כמעט
מכל כיוון והגג גבוה , תתאר לך את עצמך שוהה בתוך מחסן פלסטיק כשהשמש יוקדת עליו ותבין את עומס החום שיווצר שם.
ראשית מה אתה מתכוון לעשות בחזית המחסן?לפרק את הדלתות הקיימות ולשים דלתות מרושתות?
אני לא מציע לאכלס במחסן מהסוג הזה ללא חלונות.
הטמפרטורה הגבוה ביותר היא הטמפרטורה הנוחה לך ושאתה יכול לסבול ,אני יודע שבקיץ החום עולה אך כל מגדל
מוצא פיתרונות,ישנם כאלה המקררים,ישנם כאלה שמיקמו את הכלובים במקומות מוצלים וישנם כאלה שהכלובים שלהם פתוחים כמעט
מכל כיוון והגג גבוה , תתאר לך את עצמך שוהה בתוך מחסן פלסטיק כשהשמש יוקדת עליו ותבין את עומס החום שיווצר שם.
תודה רבה, הבנתי שלא מומלץ לשים במחסן....
יש לך רעיון איפה אפשר לשים כלובי רבייה?
החצר שלי מלאה חתולים וסתם ככה אי אפשר לשים.....
חשבתי שבמחסן זה הכי נוח כי ככה יהיה להם שקט...!
יש לך רעיון איפה אפשר לשים כלובי רבייה?
החצר שלי מלאה חתולים וסתם ככה אי אפשר לשים.....
חשבתי שבמחסן זה הכי נוח כי ככה יהיה להם שקט...!
השאלה כמה מקום יש לך בחצר ,כמה אתה מוכן להשקיע בבניית כלוב ואם זה אפשרי בכלל מבחינתך.
אילו סוגים אתה רוצה לאכלס בכלוב?
אילו סוגים אתה רוצה לאכלס בכלוב?
מקום אין בעיה, וכך גם תקציב....!
אני רוצה לאכלס זוגות של ציפורי אהבה קוקוטיילים תוכונים ופינקים, בכלובי זוגות לריבוי כך שיהיה לי קל לפקח על כל זוג ועל תא ההטלה שלו.
כמובן שאני רוצה גם כלובי תעופה קטנים על מנת שתוכים לא יהיה כל השנה בכלובים הקטנים אלא שיהיו גם בכיף בכלוב תעופה.
אני רוצה לאכלס זוגות של ציפורי אהבה קוקוטיילים תוכונים ופינקים, בכלובי זוגות לריבוי כך שיהיה לי קל לפקח על כל זוג ועל תא ההטלה שלו.
כמובן שאני רוצה גם כלובי תעופה קטנים על מנת שתוכים לא יהיה כל השנה בכלובים הקטנים אלא שיהיו גם בכיף בכלוב תעופה.
במקרים כאלה אני מציע לבנות כלוב ובתוכו למקם כלובים לפי זני התוכים ,כך אין בעייה של הפרעה מצד חתולים וחיות אחרות
מאחר ואין להם נגישות לכלוב עצמו,מעבר לזה בכלוב גדול תהיה לך אפשרות להיכנס ולטפל בכלובים ללא חשש של בריחה.
בסוגים שהזכרת אתה יכול להשמש במסגרת עץ ועליה לבצע את הרישות עם רשת זולה יחסית,בתוך הכלוב הגדול אתה יכול
למקם כלובים לפי חלוקה שתבחר ועל פי סוגי התוכים והכמות המשוערת.
מאחר ואין להם נגישות לכלוב עצמו,מעבר לזה בכלוב גדול תהיה לך אפשרות להיכנס ולטפל בכלובים ללא חשש של בריחה.
בסוגים שהזכרת אתה יכול להשמש במסגרת עץ ועליה לבצע את הרישות עם רשת זולה יחסית,בתוך הכלוב הגדול אתה יכול
למקם כלובים לפי חלוקה שתבחר ועל פי סוגי התוכים והכמות המשוערת.
תודה רבה עוזי!
כבר מתחיל בשרטוטים בתקווה שיצא פלועל!
עכשיו יש לי שאלה:
אם אני אומר לבעל מקצוע שכבר יש לי 2.5 מטר על 2.5 מטר בטון בתחתית ואני אומר לו תבנה לי כלוב במידות האלה של הבטו ושיהיה 2 מטר גובה....כמה להערכתך יעלה הכלוב? בערך? כולל החומרים והבניה של בעל המקצוע....
כבר מתחיל בשרטוטים בתקווה שיצא פלועל!
עכשיו יש לי שאלה:
אם אני אומר לבעל מקצוע שכבר יש לי 2.5 מטר על 2.5 מטר בטון בתחתית ואני אומר לו תבנה לי כלוב במידות האלה של הבטו ושיהיה 2 מטר גובה....כמה להערכתך יעלה הכלוב? בערך? כולל החומרים והבניה של בעל המקצוע....
אני אתן לך הערכה לגבי חומרים של הכלוב במידה ותבנה אותו מפלטות רשת של 2*1 מטר קשיחות.
לכלוב בגודל 2.5*2.5*2 מ' תצטרך 15 פלטות של 2*1 מטר,מחיר פלטה כ-75 ש"ח סה"כ 1125 ש"ח.
קליפסים לחיבור -50 ש"ח (יספיק לך גם לכלובים פנימיים.
תצטרך להוסיף מסגרת פרופיל או זוית לדלת -150 ש"ח.
סה"כ עלות הכלוב =1325 ש"ח.
נותר לך לשים גג ,אם תשתמש בפיבר גלי או משהו בסגנון ואני מעריך שלמטר מרובע זה יעלה משהוא כמו 40 ש"ח (הערכה גסה מאוד)
אז סה"כ תצטרך 7 ממ"ר שיעלה לך עוד 280 ש"ח.
בצדדים תוכל לסגור עם ניילון למניעת רוחות שזה זול ביותר 10 ממ"ר יעלה לך בסביבות 60 ש"ח או פחות.
סה"כ 1605 ש"ח.
לכלובים בפנים תעשה חשבון על פי מחיר ברשת לפלטה , תוכל להשתמש גם בדפנות של הכלוב החיצוני בחלק מהמקרים ולחסוך רשת נוספת.
לכל זה תוסיף עבודה , אם אתה עושה וזה לא הכי קשה שבעולם אתה חוסך הרבה מאוד כסף ובסך הכל נהנה מהתוצאה ...לפחות אני
לכלוב בגודל 2.5*2.5*2 מ' תצטרך 15 פלטות של 2*1 מטר,מחיר פלטה כ-75 ש"ח סה"כ 1125 ש"ח.
נותר לך לשים גג ,אם תשתמש בפיבר גלי או משהו בסגנון ואני מעריך שלמטר מרובע זה יעלה משהוא כמו 40 ש"ח (הערכה גסה מאוד)
בצדדים תוכל לסגור עם ניילון למניעת רוחות שזה זול ביותר 10 ממ"ר יעלה לך בסביבות 60 ש"ח או פחות.
סה"כ 1605 ש"ח.
לכלובים בפנים תעשה חשבון על פי מחיר ברשת לפלטה , תוכל להשתמש גם בדפנות של הכלוב החיצוני בחלק מהמקרים ולחסוך רשת נוספת.
לכל זה תוסיף עבודה , אם אתה עושה וזה לא הכי קשה שבעולם אתה חוסך הרבה מאוד כסף ובסך הכל נהנה מהתוצאה ...לפחות אני

כן רק יש בעיה קטנה- יש לי ולאבא שלי שתי ידיים שמאליות....
רגע ואיך אני מחבר בין כל הפלטות? רק באמצעות קליפסים או שכשאשר אני עושה את הבטון להגיד להם לתקוע בכל פינה עמוד מעץ?
ובסך הכל זה עבודה קשה או תוך יום יומיים גומרים?
רגע ואיך אני מחבר בין כל הפלטות? רק באמצעות קליפסים או שכשאשר אני עושה את הבטון להגיד להם לתקוע בכל פינה עמוד מעץ?
ובסך הכל זה עבודה קשה או תוך יום יומיים גומרים?
- אהרון
- גוזל

- שם פרטי:: אהרון אלבה
[quote="55";p="37123"]אני אתן לך הערכה לגבי חומרים של הכלוב במידה ותבנה אותו מפלטות רשת של 2*1 מטר קשיחות.
סה"כ 1605 ש"ח.
[/quote]
אלי הבעיה אצלו שכך הוא אמר לי שהכלוב יצא כמו מיגדל פיזה
סה"כ 1605 ש"ח.
[/quote] אלי הבעיה אצלו שכך הוא אמר לי שהכלוב יצא כמו מיגדל פיזה

תוכים מגדלים רק מאהבה