ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

סיפור שרציתי לשתף אותכם

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

סיפור שרציתי לשתף אותכם

שליחה על ידי אווה »

לפני כחודש קיבלתי אקלקטוס זכר כבן חמש.בת הזוג שלו נפטרה הוא נכנס לדיכאון, והבעלים לא רצו אותו יותר. לצערי סיפור מוכר, כשאנשים לא רוצים להשקיע בטיפול ובטיפוח בחיית המחמד שלהם פשוט מעיפים אותו מהביית.תמונהזה כך לגבי כל בעלי החיים.תמונה
בכל מקרה כשאותי שואלים האם אני מוכנה לקבל מישהו תחת חסותי, אני תמיד עונה כן, ואחר כך שוברת את הראש איך אני אסתדר.
אז כך לקחתי את האקלקטוס.באמת בערב הראשון עמד כל הזמן כמו פסל, ורק ניגש לשתות ממש הרבה, שמזה הסקתי שהוא היה די מיובש.למחרת התחיל לאכול והתנהג יפה מאוד.יש לציין שהוא לא האכלת יד, אבל לקח ממני אגוז ברצון כל לילה לפני השינה.מותר לתת לו, הרי זה לא מקלקל לו את השינייםתמונה.
אצלי הטלוויזיה דולקת כל היום, בעיקר בשביל זאזו על הערוץ "הופ" כך שיש דיבורים וקולות כאילו נוכחים בחדר. והנה לאט לאט הוא השתחרר ואפילו התחיל לדבר.
לפני שבועיים הבאתי לו בת זוג מסמג'ה, ושיהיה עוד יותר צפוף בבית הכנסתי עוד כלוב עבורה, ושמתי אותם אחד ליד השני שיתרגלו.
ביום ראשון כשזאזו פינתה את הכלוב שלה, העברתי את שני האקלקטוסים לשם, כדי שימשיכו להתרגל עכשיו כבר בכלוב גדול, ושיהיו ביחד.
ברור שגם הכלוב הזה נשאר עוד בביתתמונה ואני מתנהלת בסלון כמו בסלאלום על מדרון סקיתמונה.
בדיאבד עשיתי נכון, כי ברגע שנחתו בכלוב הזכר התנפל על הנקבה ולו לא הייתי נוכחת היה הורג אותה.קיבלו כמה שעגות אזהרה ממני וזה עזר כי הזכר הפסיק את ההתקפה. אני שמחה שהחלטתי לעשות כך ולא לשים אותם ישר בכלוב בחוץ, כי הייתי מפסידה את המלחמה, והיה יכול להגמר רע.
בכל מקרה הם הסתדרו יפה, הם לא רבים , יש שני כלי אוכל ושני כלי מים, כך שכל אחד יכול לאכול ולשתות איפה שהוא רוצה בלי לריב.
והנה סוף סוף הגעתי לשיא של הסיפור, ובמה שרציתי לשתף אתכם.
היום אחרי הצהריים הבאתי אגוזי פקאן טריים מהכל-בו עבור החבורה, ונורא התחשק לי לאכול, כיוון שלא רציתי לכרסם לבד נתתי לזאזו, וגם לאקלקטוסים.
קודם הגשתי לנקבה, וכשראיתי שהזכר מתרקב שיניתי את תוכניתי והגשתי לו ראשונה, כי לא רציתי שיהיה ריב.והנה הזכר לקח ממני את האגוז
ניגש איתו לנקבה והגיש לה לפה, ממש שם לה במקור.חברה אני כמעט נפלתי מהרגליים. כזה ג'טלמן, איזה עדינות.היה מדהים.
אחר כך הוא לקח את שלו, ושוב עשה משהו מעניין, ירד לכלי מים, הרטיב את האגוז ועלה למקל לאכול.
מי יגיד שאני לא צודק כשאומרת שיש לי כרטיסים בשורה הראשונה בתאטרון של הטבעתמונה

סליחה על המגילהה הארוכה, אבל אני כל כך התרגשתי שהייתי חיבת לספר לכם תמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: סיפור שרציתי לשתף אותכם

שליחה על ידי eli_lea »

אווה היי,קודם אברך אותך על בת הזוג,כבר נאמר לי שקיבלת נקבה מדהימה,בהצלחה.
לגבי המגילה ,אני תמיד נהנה לקרוא את הסיפורים שאת מספרת בטעם רב,אני תמיד מדמיין איך זה נראה בבית אצלך
כשאת מתמרנת בין הכלובים תמונה,אני חושב שאמרו כבר הכל לגבייך ולגבי הגישה המדהימה לכל התוכים ובעלי החיים שברשותך,אני
מאמין שאת מקרינה להם ביטחון רב בהתנהגותך כלפיהם ולכן התוצאות.
אני כבעבר מאחל לך להמשיך להנות ולרוות נחת מכולם.
סמל אישי של משתמש
עידו
פלומה
פלומה
שם פרטי:: עידו

שליחה על ידי עידו »

ווואו אווה איזה סיפור מגניב
קודם כל תיתחדשי
נשמע ממש כיף לראות איך הטבע עובד אצלך בבית.
מקווה שיהיו גם תוצאות מהם.
בהצלחה
תמונה
סמל אישי של משתמש
אווה
פוקח עיניים
פוקח עיניים

שליחה על ידי אווה »

תודה חברה על המילים הטובות תמונה
רוצה להציע לכל המגדלים להקדיש מדי פעם כמה דקות לשבת ולהסתכל על מעשה התוכי.
איך הוא מתנהג, מה הוא עושה. אפשר ללמוד הרבה מאוד מההתנהגות שלו, על אופיו, ועל מצב רוחו, שפת הגוף שלו.
זה רק יכול לעזור למגדל להבין יותר את תוכי המחמד שלו תמונה
פשוט צריך קצת סבלנות, ושקט.דרך אגב התרגעות כזאת יכולה להועיל גם למגדל עצמו.
בהצלחהתמונה
תמונה
סמל אישי של משתמש
ofek308
בקיעה
בקיעה

שליחה על ידי ofek308 »

תתחדשי אווה:)
בהצלחה!
הפועלל,אלך תמיד אחרייך,אני מכור רק אלייך,את בשבילי כמו סם!
סמל אישי של משתמש
נטליקי
ניצוי מלא
ניצוי מלא

שליחה על ידי נטליקי »

פשוט ג'נטלמן אמיתי.
אווה תתחדשי. את אישה מקסימה ומגדלת לתפארת.
בהצלחה בהמשךתמונה
תמונה

Music it's my all lifeתמונה

~*Don't worry be happy*~תמונה
סמל אישי של משתמש
uzibu
ניצוי מלא
ניצוי מלא
אזור מכירה: מרכז
שם פרטי:: עוזי
איש קשר:

שליחה על ידי uzibu »

היי אווה, סיפור מקסים כהרגלך. תתחדשי ושיהיה בהצלחה.
בנושא הקדשת הזמן להתבוננות אני תמיד אבל תמיד ממליץ. אצלי יום ללא ישיבה של חצי שעה לפחות
בחדר התוכים הוא פשוט לא יום מוצלח. אני נהנה מכל רגע, להביט בתוכים לטעמי זה הדבר הכי מרגיע בעולם.

אגב,
אנחנו נשמח גם לעדכוני תמונות... הגלריה התחילה יפה ו...... תמונה
אדם שיודע שאינו יודע, יודע יותר מאדם שיודע אך אינו יודע שיודע.
UziDesign
** פרטי עוזר לאחד, ע"ג הפורום לכל אחד **
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”