ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
מזון - השריה
מנהל: מפקחים
מזון - השריה
האם השריה מאוד חשובה לתזונתו של התוכי או שאפשר לוותר על ה"תענוג" ולהסתפק
בירקות, פירות ותערובת זרעים הכוללת גם כופתיות.
ניסיתי כמה וכמה פעמים אבל לא ראיתי התלהבות גורפת של התוכים שלי למזון המושרה, וכך
המזון נשאר ברובו בקערית ונזרק לפח אחר כבוד, לאחר כשעתיים שלוש (בימיי הקיץ החמים).
בירקות, פירות ותערובת זרעים הכוללת גם כופתיות.
ניסיתי כמה וכמה פעמים אבל לא ראיתי התלהבות גורפת של התוכים שלי למזון המושרה, וכך
המזון נשאר ברובו בקערית ונזרק לפח אחר כבוד, לאחר כשעתיים שלוש (בימיי הקיץ החמים).
Re: מזון - השריה
?Any body home
האם למישהו יש תשובה בשבילי?
האם למישהו יש תשובה בשבילי?
חשיבותה של תערובת ההשריה היא בכך שיש בה כמות חלבונים רבה והיא חשובה במיוחד בתקופת הרבייה והאכלת הגוזלים על ידי ההורים.
בתחילה ניסיתי ללא הצלחה מרובה.המצב היום הוא
בבוקר אני קם מוציא אותו מהכלוב והולך לחדר העבודה שם יש לו קערה עם מזון כופתיות מועשר ב-פפאיה,בננהיבשה,אגוזי מלך,ומיני קטניות מיובשות.בנוסף בחדר העבודה תוך כדי דו שיח קולני איך עבר עלינו הלילה
הוא מקבל גם דגני בוקר בחלב (לי אסור לגעת עד שכבודו לא סיים אחרת הוא מושך לי את הכף מהיד.
אחרי שעה...שעתיים מר צ'יקו חוזר אחר כבוד לכלובו ושם יש לו כופתיות של קייט .
בנוסף הוא מקבל ,תפוח עץ,פלפל חריף (אלוהים איך הוא טוחן אותו)
כן...בזמן האחרון אני כל יומים שלושה מביא לו ענף אקליפטוס עם עלים ובעיקר תפרחת שהוא מאוד אוהב ללעוס
שוני
בבוקר אני קם מוציא אותו מהכלוב והולך לחדר העבודה שם יש לו קערה עם מזון כופתיות מועשר ב-פפאיה,בננהיבשה,אגוזי מלך,ומיני קטניות מיובשות.בנוסף בחדר העבודה תוך כדי דו שיח קולני איך עבר עלינו הלילה
הוא מקבל גם דגני בוקר בחלב (לי אסור לגעת עד שכבודו לא סיים אחרת הוא מושך לי את הכף מהיד.אחרי שעה...שעתיים מר צ'יקו חוזר אחר כבוד לכלובו ושם יש לו כופתיות של קייט .
בנוסף הוא מקבל ,תפוח עץ,פלפל חריף (אלוהים איך הוא טוחן אותו)
כן...בזמן האחרון אני כל יומים שלושה מביא לו ענף אקליפטוס עם עלים ובעיקר תפרחת שהוא מאוד אוהב ללעוס
שוני
מכל מלמדי השכלתי
לעולם על תתוכח עם אדיוט .הוא יוריד אותך לרמתו וינצח אותך בעזרת נסיונו
אסור לתת חלב ומוצריו לתוכים !
לתוכי אין בקיבתו את האנזים לפירוק החלב ולכן עקב כך נגרם שלשול לתוכי.
דבר זה יכול אף לגרום למוות !
לתוכי אין בקיבתו את האנזים לפירוק החלב ולכן עקב כך נגרם שלשול לתוכי.
דבר זה יכול אף לגרום למוות !
תודה ...הפנמתי
החלב ירד ישאר רק הקורנפלקס
החלב ירד ישאר רק הקורנפלקס
מכל מלמדי השכלתי
והנה כמה מאמרים מחו"ל בנושא תוכים וחלב בליווי תרגום
[TABLE][TR][TD]
http://209.85.129.104/search?q=cache:tI ... d=14&gl=il There has been a lot of argument over dairy foods. The problem is that birds are, naturally, lactose-intolerant. Most dairy foods are very high in lactose, and can cause diarrhea in birds. But, some dairy foods such as cheese, yogurt, and skin milk are very low lactose and can be fed so long as you don't feed very high quantities at one time. And of course, dairy foods are otherwise healthy and a good source of calcium.
קיימים הרבה ויכוחים על תזונה המכילה מוצרי חלב. הבעיה היא שבאופן טבעי, לתוכים אין סבילות ללקטוז.
רוב מוצרי החלב מכילים אחוז גבוה של לקטוז, העלולים לגרום לשלשולים אצל ציפורים, אבל מעט מוצרי חלב כגון גבינה , יוגורט,
וחלב רזה מכילים אחוז נמוך של לקטוז, ואפשר להזין את התוכי שלך כל עוד אינך מאכילו בכמויות גדולות בכל פעם.
מעבר לכך, מוצרי חלב הינם מקור טוב לסידן.
http://209.85.129.104/search?q=cache:mt ... d=12&gl=il
From personal experience, it is clear that parrots love milk and breakfast cereal. If the cereal happens to be a sugary type, let your bird have some milk and only one or two bites of the actual cereal. If the cereal is a healthy type, you can let the parrot have more bites
מנסיוני האישי, ברור שתוכים אוהבים חלב ודגני בוקר (קורנפלקס).
אם הדגנים מכילים סוכר, תן לתוכי שלך חלב עם מעט מאוד דגנים מסוג זה.
אם הדגנים הם מסוג בריא יותר וללא סוכר, אתה יכול לתת לו כמות יותר גדולה של דגנים.
[/TD][/TR][TR][TD][TABLE][TR][TD][/TD][TD][/TD][TD][/TD][/TR][/TABLE][/TD][/TR][/TABLE]
[TABLE][TR][TD]
http://209.85.129.104/search?q=cache:tI ... d=14&gl=il There has been a lot of argument over dairy foods. The problem is that birds are, naturally, lactose-intolerant. Most dairy foods are very high in lactose, and can cause diarrhea in birds. But, some dairy foods such as cheese, yogurt, and skin milk are very low lactose and can be fed so long as you don't feed very high quantities at one time. And of course, dairy foods are otherwise healthy and a good source of calcium.
קיימים הרבה ויכוחים על תזונה המכילה מוצרי חלב. הבעיה היא שבאופן טבעי, לתוכים אין סבילות ללקטוז.
רוב מוצרי החלב מכילים אחוז גבוה של לקטוז, העלולים לגרום לשלשולים אצל ציפורים, אבל מעט מוצרי חלב כגון גבינה , יוגורט,
וחלב רזה מכילים אחוז נמוך של לקטוז, ואפשר להזין את התוכי שלך כל עוד אינך מאכילו בכמויות גדולות בכל פעם.
מעבר לכך, מוצרי חלב הינם מקור טוב לסידן.
http://209.85.129.104/search?q=cache:mt ... d=12&gl=il
From personal experience, it is clear that parrots love milk and breakfast cereal. If the cereal happens to be a sugary type, let your bird have some milk and only one or two bites of the actual cereal. If the cereal is a healthy type, you can let the parrot have more bites
מנסיוני האישי, ברור שתוכים אוהבים חלב ודגני בוקר (קורנפלקס).
אם הדגנים מכילים סוכר, תן לתוכי שלך חלב עם מעט מאוד דגנים מסוג זה.
אם הדגנים הם מסוג בריא יותר וללא סוכר, אתה יכול לתת לו כמות יותר גדולה של דגנים.
[/TD][/TR][TR][TD][TABLE][TR][TD][/TD][TD][/TD][TD][/TD][/TR][/TABLE][/TD][/TR][/TABLE]
מכל מלמדי השכלתי
בעבר מגדלי הקנרים היו נוהגים לתת חלה טבולה בחלב והם טענו שזה מעולה גם לפינקים ותוכים.
לא מעט מגדלים "קפצו" על הרעיון וניסו זאת גם,
אך התוצאות הן עם קנרים,הן עם פינקים והן עם תוכים היו תמיד זהות - שלשול קשה לציפור,אובדן תאבון והיו אף מקרים שהסתיימו במוות.
לכן אני מדגיש שוב:
לציפורים ככלל כולל התוכים כמובן אין בקיבתם את האנזים אשר מפרק את החלב ומוצריו כולל יוגורט,כולל גבינה חלב רזה וכו...
לכן לא מומלץ לתת לבעלי הכנף מוצרים אלה בכלל !
וכאשר יש ספק אז....אין ספק ולא נותנים זאת.
גם כך אנו נותנים תערובת זרעים,כופתיות,תערובת השרייה,ויטמינים,ירקות ופירות וכל אלה בהחלט מספקים לבעלי הכנף את כל צרכיהם כך
שמוטב להסתפק בזה מבלי לסכן את בעלי הכנף.
לא מעט מגדלים "קפצו" על הרעיון וניסו זאת גם,
אך התוצאות הן עם קנרים,הן עם פינקים והן עם תוכים היו תמיד זהות - שלשול קשה לציפור,אובדן תאבון והיו אף מקרים שהסתיימו במוות.
לכן אני מדגיש שוב:
לציפורים ככלל כולל התוכים כמובן אין בקיבתם את האנזים אשר מפרק את החלב ומוצריו כולל יוגורט,כולל גבינה חלב רזה וכו...
לכן לא מומלץ לתת לבעלי הכנף מוצרים אלה בכלל !
וכאשר יש ספק אז....אין ספק ולא נותנים זאת.
גם כך אנו נותנים תערובת זרעים,כופתיות,תערובת השרייה,ויטמינים,ירקות ופירות וכל אלה בהחלט מספקים לבעלי הכנף את כל צרכיהם כך
שמוטב להסתפק בזה מבלי לסכן את בעלי הכנף.
אלון
אני מסכים שאין כמו בעל נסיון ואתה אכן בעל נסיון רב בגידול
הייתי שמח ל-2 דברים
1.לא מוצא סיבה להדגשות באדום . גם בשחור רגיל ניתן להבין את שכתבת
2.לענין עצמו אבקש ממך להביא כמה דוגמאות מדברי מגדלים ...וטרינרים...ומאמרים בנושא
אשמח ללמוד זו הסיבה שאני כאן .
וכן. אני גידלתי כמות לא מבוטלת של גוזלי כנריות על לחם וחלב וגם ביצה ולא נתקלתי אצל הגוזלים שנולדו וגדלו אצלי בתופעות של שלשול או מחלות אחרות
לכן אשמח לקבל קישורים מוסמכים
אני מסכים שאין כמו בעל נסיון ואתה אכן בעל נסיון רב בגידול
הייתי שמח ל-2 דברים
1.לא מוצא סיבה להדגשות באדום . גם בשחור רגיל ניתן להבין את שכתבת
2.לענין עצמו אבקש ממך להביא כמה דוגמאות מדברי מגדלים ...וטרינרים...ומאמרים בנושא
אשמח ללמוד זו הסיבה שאני כאן .
וכן. אני גידלתי כמות לא מבוטלת של גוזלי כנריות על לחם וחלב וגם ביצה ולא נתקלתי אצל הגוזלים שנולדו וגדלו אצלי בתופעות של שלשול או מחלות אחרות
לכן אשמח לקבל קישורים מוסמכים
מכל מלמדי השכלתי