ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.
עוד שאלות בקשר לתזונה של קוקטיל
מנהל: מפקחים
עוד שאלות בקשר לתזונה של קוקטיל
חברים יקרים שלום רב וחג שמח!!!
ברצוני לשאול אתכם עוד שאלות בקשר לתזונת הקוקטייל.
כפי שסיפרתי הוא אינו מוכן לאכול שום פרי וירק, אני מידי פעם מנסה ירק אחר או פרי אחר מבלי להתאייש.
יחד עם זאת, אתמול קניתי לו נוטריבירד לקוקטיילים בתקוה שזה יהיה מענה תזונתי והוא יאכל. אז בהתחלה הוא לא הביע התנגדות וקצת נשנש מזה אבל הפסיק מהר מאד. חשבתי שזה משום שהכופתיות די גדולות בשבילו וריסקתי לו אותן ואכן הוא קצת היה מוכן יותר לאכול כמה גרגרים כאלה מכף היד ואז הפסיק. לקראת ערב ממש ריחמתי עליו ונתתי לו את תערובת הזרעים שלו שאותה טרף ברעבתנות. בלילה לפני שהלכנו לישון החלפתי את קופסת הזרעונים בכלוב שלו בקופסת הכופתיות כדי שזה יהיה המזון הראשון הזמין בבוקר אבל הוא לא נגע בזה ושוב נכנעתי לו ונתתי לו את הזרעונים שלו. מה עושים?
שאלה שנייה: האם מותר לו זרעוני שומשום? ומה לגבי זרעוני פשתן?
אני קוראת בהרבה הודעות כאן בפורום על מקל דבש? מה זה בדיוק?
ומה לגבי מים שממתיקים אותם? מדוע יש להמתיק אותם לפעמים?
שוב המון תודה על העצות והעזרה אתם ברכה של ממש למי שזקוק לידע מקצועי.
בשמי ובשם יהונתן בני,
חג שמח וכל טוב.
ברצוני לשאול אתכם עוד שאלות בקשר לתזונת הקוקטייל.
כפי שסיפרתי הוא אינו מוכן לאכול שום פרי וירק, אני מידי פעם מנסה ירק אחר או פרי אחר מבלי להתאייש.
יחד עם זאת, אתמול קניתי לו נוטריבירד לקוקטיילים בתקוה שזה יהיה מענה תזונתי והוא יאכל. אז בהתחלה הוא לא הביע התנגדות וקצת נשנש מזה אבל הפסיק מהר מאד. חשבתי שזה משום שהכופתיות די גדולות בשבילו וריסקתי לו אותן ואכן הוא קצת היה מוכן יותר לאכול כמה גרגרים כאלה מכף היד ואז הפסיק. לקראת ערב ממש ריחמתי עליו ונתתי לו את תערובת הזרעים שלו שאותה טרף ברעבתנות. בלילה לפני שהלכנו לישון החלפתי את קופסת הזרעונים בכלוב שלו בקופסת הכופתיות כדי שזה יהיה המזון הראשון הזמין בבוקר אבל הוא לא נגע בזה ושוב נכנעתי לו ונתתי לו את הזרעונים שלו. מה עושים?
שאלה שנייה: האם מותר לו זרעוני שומשום? ומה לגבי זרעוני פשתן?
אני קוראת בהרבה הודעות כאן בפורום על מקל דבש? מה זה בדיוק?
ומה לגבי מים שממתיקים אותם? מדוע יש להמתיק אותם לפעמים?
שוב המון תודה על העצות והעזרה אתם ברכה של ממש למי שזקוק לידע מקצועי.
בשמי ובשם יהונתן בני,
חג שמח וכל טוב.
Re: עוד שאלות בקשר לתזונה של קוקטיל
שינוי תזונה אצל תוכים יכול להיות מהיר או ארוך ומתסכל,היום ישנם תערובות זרעים מוכנות שמכילות מגוון זרעים
שיכולים וצריכים לתת מענה ביחד עם תוספות שונות ,הבעייה שהתוכים בדיוק כמונו יבררו מתוך המגוון את שהם הכי אוהבים
ואת השאר יותירו או ימתינו עד אשר ירעבו ויואכלו בלית ברירה.
ראשית צריך לדעת שברוב המקרים זה לוקח זמן אבל אם אנו עיקביים אין סיבה שלא נצליח.
אני באופן כללי מציע לכל מגדל שמשנה תזונה לתוכי ועובר לכופתיות ראשית לשקול את התוכי.כך יש לנו אינדיקציה לגבי מצבו
מבחינת צבירת משקל או ירידה במשקל,אם התוכי שומר על משקלו אין דאגה,אך כשהתוכי מוריד ממשקלו צריך לתת את הדעת לכך שאכן התוכי לא אוכל ועלול להיפגע.
בכל מקרה ברוב המקרים התוכי לא יתאבד ויגש לאוכל,בבוקר לאחר הלילה התוכי יחפש לאכול ואם הוא ימצא כופתיות הוא ינסה אותן,יתכן מאוד שהוא יכניס לפפה ויזרוק מאחר והטעם לא ימצא חן בעיניו אבל פעם אחר פעם הוא יתרגל לטעם.
אפשר בהחלט להשתמש בגישה שלך ציפורה ולהאכיל מהיד,בדרך כל האכלה מהיד נותנת לתוכי הרגשה של ביטחון .
אפשר להוסיף כופתיות מרוסקות או שלמות לתערובת הזרעים ,ובערב למשל להוציא את התערובת ולהניח רק את הקופסה עם הכופתיות.
בבוקר ,לאחר מהתוכי כבר ניגש לאוכל אפשר להחזיר את התערובת עם הכופתיות,אפשר להאריך את הזמן שבו אנו נותנים את הכופתיות בלבד.קשה לעיתים לעקוב כי יתכן והתוכי לא יאכל לידנו והם לא אוכלים כמויות אבל שקילה ומעקב יתנו לנו בהחלט תמונת מצב.
שיכולים וצריכים לתת מענה ביחד עם תוספות שונות ,הבעייה שהתוכים בדיוק כמונו יבררו מתוך המגוון את שהם הכי אוהבים
ואת השאר יותירו או ימתינו עד אשר ירעבו ויואכלו בלית ברירה.
ראשית צריך לדעת שברוב המקרים זה לוקח זמן אבל אם אנו עיקביים אין סיבה שלא נצליח.
אני באופן כללי מציע לכל מגדל שמשנה תזונה לתוכי ועובר לכופתיות ראשית לשקול את התוכי.כך יש לנו אינדיקציה לגבי מצבו
מבחינת צבירת משקל או ירידה במשקל,אם התוכי שומר על משקלו אין דאגה,אך כשהתוכי מוריד ממשקלו צריך לתת את הדעת לכך שאכן התוכי לא אוכל ועלול להיפגע.
בכל מקרה ברוב המקרים התוכי לא יתאבד ויגש לאוכל,בבוקר לאחר הלילה התוכי יחפש לאכול ואם הוא ימצא כופתיות הוא ינסה אותן,יתכן מאוד שהוא יכניס לפפה ויזרוק מאחר והטעם לא ימצא חן בעיניו אבל פעם אחר פעם הוא יתרגל לטעם.
אפשר בהחלט להשתמש בגישה שלך ציפורה ולהאכיל מהיד,בדרך כל האכלה מהיד נותנת לתוכי הרגשה של ביטחון .
אפשר להוסיף כופתיות מרוסקות או שלמות לתערובת הזרעים ,ובערב למשל להוציא את התערובת ולהניח רק את הקופסה עם הכופתיות.
בבוקר ,לאחר מהתוכי כבר ניגש לאוכל אפשר להחזיר את התערובת עם הכופתיות,אפשר להאריך את הזמן שבו אנו נותנים את הכופתיות בלבד.קשה לעיתים לעקוב כי יתכן והתוכי לא יאכל לידנו והם לא אוכלים כמויות אבל שקילה ומעקב יתנו לנו בהחלט תמונת מצב.
- vnbvk
- בקיעה

- אזור מכירה: ירושלים
- שם פרטי:: אסף
- איש קשר:
השיטה שתמיד עובדת אצלי לפחות זו שיטת העירבוב לקחת כלי לשים בו את האוכל הרגיל וגם כופתיות וכול יומיים להוריד את כמות התערובת שהוא רגיל אליה ולשים יותר כופתיות עד שהכופתיות ימלאו את הכערה לגמרי אך לבדוק שהוא אוכל בהצלחה
תודה אנסה את העצות
ולגבי השאלות האחרות:
האם מותר זרעוני שומשום וזרעוני פשתן?
ומה זה מקל דבש?
וכן מדוע צריך להמתיק לפעמים את המים ועל אותו משקל האם ניתן לתת מיץ של פרי טבעי שסחטנו?
ולגבי השאלות האחרות:
האם מותר זרעוני שומשום וזרעוני פשתן?
ומה זה מקל דבש?
וכן מדוע צריך להמתיק לפעמים את המים ועל אותו משקל האם ניתן לתת מיץ של פרי טבעי שסחטנו?
זרעוני פשתן מעורבבים בדרך כלל בתערובות הניתנות לציפורים,לגבי זרעוני השומשום אני לא חושב שזה מזיק אבל
אין טעם מאחר והם מכילים שומנים רבים.
המתקת המים הינה שטותית ואני נגד ,מי ברז מספיקים ובריאים בהחלט.(אלא אם מודיעים אחרת).
מקל דבש זהו מקל מעץ (הרוב עץ ומעט ממתק) שטבול בדבש ומכוסה בגרגירים שונים .
אני אישית מציע תמיד להימנע מכל מיני מזונות "מיותרים" ושנויים במחלוקת,תוכי שתזונתו מתבססת על כופתיות או על תערובת זרעים איכותית ובנוסף מקבל תוספת ירקות /פירות/חצי ביצה קשה פעם עד פעמיים בשבוע זהו תוכי עם תזונה מצויינת.
לא צריך מים בטעם וזרעונים מיוחדים.
חג שמח.
אין טעם מאחר והם מכילים שומנים רבים.
המתקת המים הינה שטותית ואני נגד ,מי ברז מספיקים ובריאים בהחלט.(אלא אם מודיעים אחרת).
מקל דבש זהו מקל מעץ (הרוב עץ ומעט ממתק) שטבול בדבש ומכוסה בגרגירים שונים .
אני אישית מציע תמיד להימנע מכל מיני מזונות "מיותרים" ושנויים במחלוקת,תוכי שתזונתו מתבססת על כופתיות או על תערובת זרעים איכותית ובנוסף מקבל תוספת ירקות /פירות/חצי ביצה קשה פעם עד פעמיים בשבוע זהו תוכי עם תזונה מצויינת.
לא צריך מים בטעם וזרעונים מיוחדים.
חג שמח.
תודה.
מחר נעשה נסיון עם ביצה.
נראה איך ילך עם זה.
הבנתי שהביצה צריכה להיות מרוסקת יחד עם הקליפה?
מחר נעשה נסיון עם ביצה.
נראה איך ילך עם זה.
הבנתי שהביצה צריכה להיות מרוסקת יחד עם הקליפה?
אפשרי,חצי ביצה מעוכה ביחד עם הקליפה יהיה מצויין.