ברוכים הבאים לקהילת תוכי אינפו. מערכת הפורומום זמינה לקריאה בלבד. לדיונים הנכם מוזמנים לקבוצת הפייסבוק:
קבוצת הפייסבוק של תוכי אינפו. לחצו כאן למעבר.
בנוסף, הנכם מוזמנים לצפות בפורטל ולקרא מאמרים, מדריכים, ביקורות ועוד... לחצו כאן למעבר.

גמילת תוכים

פורום מקצועי שאלות ותשובות בהשתתפות מגדלי תוכים מכל הזנים. בכל דיון יש לכתוב כותרת
עניינית ולתת פרטים מלאים בכל דיון: סוג התוכי, גיל, מזון, תנאי מחייה וכו' לא יתקבלו דיונים
לשם הצגה בלבד. פרטים נוספים וכללי פורום זה: קישור.

מנהל: מפקחים

שלח תגובה
saritmiz
ביצה
ביצה

גמילת תוכים

שליחה על ידי saritmiz »

שאלה למגדלים ולמאכילים שפה - איך אתם נוהגים לגמול את התוכים שאתם מאכילים? האם אתם מפסיקים להאכיל ביוזמתכם או מחכים שהתוכי יתנגד להאכלה? האם אתם נוטים להמליץ לקונים לתת לתוכי דיסה מפעם לפעם או להאכיל אותו קצת מהיד? האם זה נורמלי שתוכי שנמכר כגמול ימשיך לבקש האכלות?
הבנתי שתוכי נחשב גמול אחרי ששבוע הוא לא אכל דיסה אלא רק אוכל מוצק ושומר על משקל מאוזן. האם נהוג באמת לחכות שבוע או שפשוט מפסיקים להאכיל ומוכרים אותו כשהוא מגיע לגיל מסוים?
אני שואלת סתם מתוך עניין...
יובל_תוכים
בקיעה
בקיעה
שם פרטי:: יובל

Re: גמילת תוכים

שליחה על ידי יובל_תוכים »

גמול זה תוכי שלא מקבל האכלות עכשיו לפעמים יום שלם בגמילה הוא לא אוכל ויום אחרי זה הוא רוצה דייסה אז לוקחים יומיים נגיד.
אני נוהג לפזר אוכל באומנת וכשאני רואה התענינות אני מעביר לכלוב וכשהזפר מלא ב-50% לפני האכלה אני לא מאכיל כככה מוריד צהריים , ערב ואז בוקר
סמל אישי של משתמש
eli_lea
הידד אני תוכי!
הידד אני תוכי!
שם פרטי:: יש כינוי
איש קשר:

Re: גמילת תוכים

שליחה על ידי eli_lea »

אין להפסיק להאכיל את התוכי מיוזמתנו,כלומר אין לגרום לו לרעב על מנת שיגמל.
במקביל להאכלות בדייסה יש לחשוף את התוכי לאוכל מוצק,כשהתוכי יתחיל לאכול מהמוצק הוא ירד לבד בכמות הדייסות שידרוש
ואף יגיע למצב שיתנגד לקבל אוכל,בשלב זה אפשר לוותר על ארוחה ולהמשיך עם שני ארוחות,מכאן ועד לגמילה בדרך כלל הדרך לא ארוכה.
תוכי שאוכל ושותה לבד באופן עצמאי ואינו תלוי בדייסות יחשב כתוכי גמול.
עדיין ולמרות זאת התוכי מידי פעם יבקש לאכול דייסה כשיחשף למזרק או לכפית,זה טבוע בו והוא ימשיך ויבקש.
לעיתים אני נוהג למכור תוכי שהינו גמול לחלוטין ונותן לקונים מעט דייסה על מנת שהקשר ביניהם יתחזק כבר בשלבים הראשונים.
לרוב לאחר מספר מועט של ארוחות התוכי והבעלים מוותרים אבל זה נותן הרבה לקירבה הראשונית בין הבעלים החדשים לתוכי.
אני אוסיף ואומר שאין גיל גמילה,לכל תוכי אופי משלו,גוזלים שבקעו אחרונים וקטנים יותר לעיתים נגמלים מהר יותר מאחיהם הגדולים.
ישנם גוזלים שירצו להמשיך ולאכול דייסה במקביל לכופתיות וישנם כאלה שירימו את הכנף בתנועה של "עזוב אותי" כל תוכי ואופיו ועל המגדל להיות מספיק מקצועי כדי לדעת כמה ואיך ומתי לתת או להפסיק האכלות.

את יכולה לראות בסירטון הבא שתוך האכלת גוזל מיקה שהייתה בת מספר חודשים עדיין מבקשת שאתן לה מהדייסה.
מקווה שעניתי על שאלתך.

ארוחת ערב משפחתית
שלח תגובה

חזור אל “מגדלים תוכים”